Nézd meg a Budapesti Állatkert Valentin-nap alkalmából készített megható kisfilmjét!

Elefánt, gorilla, mókusmajom, fekete hattyú, tapír, orangután, gyűrűsfarkú maki, szurikáta, prérikutya, sörényes hangyász, vombat, óriásvidra és borjúfóka is szerepel a klipben.

Jóllehet Bálint napja eredendően a szerelmesek ünnepe, a Fővárosi Állat- és Növénykertben úgy tartják,

a szerelem mellett a szülők és gyermekeik közötti, a baráti és a testvéri szeretet is érdemes arra, hogy megünnepeljék – nem is szólva az állatszeretetről.

Éppen ezért a városligeti intézmény az elmúlt években Valentin-napra többnyire olyan páros kedvezményt hirdetett, amelynek nyomán mindazok, akik a kertbe való belépéskor a kapunál megölelték egymást (szerelmesek, testvérek, barátok stb.), ketten egy jegy áráért látogathatták az intézményt.


Az átmeneti zárva tartás miatt idén ilyesmire ugyan nincs lehetőség, de az állatkert közösségi médiás felületein többféle aktivitásra is készül az elkövetkező napokban. Pénteken az emberek és az állatok közötti szeretet a fő téma, és arra biztatják a közönséget, hogy kommentben osszák meg kedvenceikkel készített közös képüket, szombaton pedig az állatok szerelmi életéről szóló ismeretterjesztő tartalmat tesznek közzé.

Vasárnap, a tulajdonképpeni Valentin-napon pedig az Állatkerti Alapítvány Facebook-oldalán lesz majd az állatkerti állatpárokkal kapcsolatos kvíz – a helyesen válaszolók között állatkerti örökbefogadást sorsolnak ki. És ha nem nyerünk semmit, az intézmény nemrégiben megosztott kisfilmjével vigasztalódhatunk, amelyben az állatok életének sok megható, szeretetteljes pillanatát gyűjtötték egy csokorba Valentin-nap alkalmából.


(via Fővárosi Állat- és Növénykert Marketing és Kommunikációs Osztálya)