Új magyar rajzfilmhős született: ismerd meg Janó Manót!

Hosszú idő után új, eredeti ötleten alapuló magyar animációs sorozat született Janó Manó és az elveszett harmatcseppek címmel.

A Csupalomb erdő gondnokának kalandjaiból elkészült 13 részt hamarosan teljes egészében láthatja a hazai közönség. A szériát gyártó cég UMAKIDZ nevű YouTube-csatornáján máris megtekinthető az első hat epizód: ezeket hetenként követik majd az újabbak május végéig. Az alkotók, Herkó Attila és Miklósy Zoltán író-rendező páros 4–5 éves kor fölött ajánlják a megtekintést.

A látványos, mesés kalandtörténet hőse Janó Manó, Csupalomb erdő gondnoka, aki az erdő lakóinak békés és nyugalmas élete felett őrködik. Egyik legfontosabb feladata a harmatcseppek begyűjtése, amelyekből gyógyszereket, gyógyitalokat és titkos elixíreket készít. Egy nap azonban fenekestül felfordul az élet a sűrű rengetegben.


Zord, viharos szél és borús fellegek jelzik, hogy szörnyűség történt: eltűntek a harmatcseppek. Janó egy percig sem habozik. Felfedezőútra indul, hogy megtudja, mi történhetett. Útitársa Zizgő Zizzencs, a kis szentjánosbogár lesz, akivel számos akadállyal és nehézséggel kell megküzdeniük, míg eljutnak az eltűnt harmatcseppek rejtélyéhez köthető titokzatos és sötét mágushoz.

A sorozat egyedi látványt kínál a nézőknek, amit a stáb a 3D-t és a 2D-t ötvöző animációval teremtett meg. A vizuális élményt fokozandó a főhősnek, Janó Manónak Harsányi Gábor, a mesélőnek Epres Attila kölcsönözte a hangját, míg Janó ellenfelét Reviczky Gábor szinkronizálta. A további szerepekben többek közt Faragó Andrást, Kőszegi Ákost, Csankó Zoltánt, Kerekes Józsefet, Rékasi Károlyt és Kálid Artúrt hallhatjuk.


(via Good Option PR)