Ezt a 10 videójátékot ajánljuk 2021-re

Jó évük lesz a Harry Potter- és a Batman-rajongó gémereknek, de a macskabolondok is találhatnak kedvükre való új játékot idén.

Gotham Knights

A Marvel tavalyi Avengers játéka sokak számára csalódást jelentett – hátha a DC-rajongóknak idén nagyobb szerencséjük lesz. A Batman-univerzum világában játszódó stílusos és borongós hangulatú Gotham Knightsban Éjszárnyként, Batgirlként, Robinként vagy Vörös Sisakként vehetjük fel a harcot a Gothamben garázdálkodó bűnözők ellen.

Deathloop

A Deathloop című lövöldözős játék sztorija akár egy avantgárd akciófilm cselekménye is lehetne: időutazó bérgyilkosként időhurokba kerülünk, ezért beragadunk egy szigeten tartott parti világába, ahonnan csak úgy szabadulhatunk ki, ha megöljük a partin résztvevő nyolc vendéget – ha egy is életben marad, a küldetésünk sikertelen, és kezdődik minden elölről. A videójátékot többen is játszhatják, és ilyenkor a legizgalmasabb: a másik játékosnak ugyanis pont az a feladata, hogy megvédje a vendégeket és az időhurkot.

Hogwarts Legacy

Melyik igazi Harry Potter-rajongó ne álmodott volna róla, hogy egyszer eljusson a Roxfortba? Most mindez megadatik nekik – igaz, egy jóval korábbi időbe tehetünk látogatást, mint mikor a kis varázslótanonc és társai oda jártak. A Hogwarts Legacy a Legendás állatok-filmekből ismert korban, az 1800-as évek végén játszódik, szóval Harry Potter, Ron és Hermione helyett inkább sok-sok szörnnyel fogunk találkozni, a boszorkány- és varázslóképző szakiskola falain belül és kívül egyaránt.

Forrás: Warner Bros.

 

Stray

A Stray azon videójátékok táborát erősíti, amelyekben egy macskát személyesíthetünk meg, és amelyekből méltatlanul kevés van. A művészfilmes Annapurna Pictures videójátékos divíziójának gyártásában érkező játékban kóbor cicaként kell kimenekülnünk egy robotokkal teli városból. A Strayben megjelenített cyberpunk metropolisz ugyan kifejezetten gyakori a videójátékok világában, de ebből a szemszögből valószínűleg még sosem közelítették meg idáig.

Halo Infinite

A világ egyik legsikeresebb játéksorozata legújabb felvonásának már tavaly novemberben, az Xbox Series X-szel együtt meg kellett volna jelennie, de a 343 Industries által bemutatott demóverzió csúfosan leszerepelt, így a megjelenést idénre halasztották. A Halo sci-fi játék a csúcsán a legtisztább űrkalandot nyújtotta: rengeteg akció, menekülés és tűzharc az alienhordákkal. Lehet drukkolni, hogy ezúttal is így legyen!

Horizon Forbidden West

A PlayStation 5 egyik idei zászlóshajója ez a lenyűgöző kiállítású, nyomokban az Avatar világát megidéző játék lesz, amelyben elszánt vörös hajú harcosnőként a távoli jövőben kell bejárnunk az egykori Kaliforniát, ahol harci robotdinoszauruszok vették át az uralmat a természet felett, nekünk pedig meg kell védenünk ezt a világot tőlük. Bármekkora hülyeségnek is hangzik mindez, az előzetest látva bizton mindenkinek leesik az álla!


Psychonauts 2.

A rajongók már több mint 15 éve várják a Psychonauts folytatását. Ami az izgalmas koncepciót tekintve nem is csoda. A játék egy fura kiskölyökről szól, aki képes belépni embertársai elméjébe, és telekinézist, illetve levitációt alkalmazva utazgat ezekben a belső világokban. Szóval ezúttal másféle démonokkal küzdhetünk meg, mint a legtöbb videójátékban, és felkészülhetünk némi fekete humorra is.

Goodbye Volcano High

Senkit se tévesszenek meg a Goodbye Volcano High-ban szereplő antropomorf dinoszauruszok – ez a játék örökzöld témát dolgoz fel: a középiskola utolsó évét, amikor közeleg az érettségi, majd el kell búcsúzni a barátoktól. Bevalljuk az osztálytársunknak, mit is érzünk valójában iránta? Vajon együtt marad a banda az évzáró után? A Goodbye Volcano High-ban ilyen és ehhez hasonló témák mentén áshatjuk mélyre magunkat a kamaszérzelmekben és a felnőtté válás útvesztőjében.

Hytale

Ezt a rusztikus szerepjátszós-felderítős játékot a Minecraft modderei fejlesztették, szóval amikor először, 2018 végén hallani lehetett róla, rögtön ki is kiáltották az új Minecraftnak. A Hytale előzetesét azóta több mint 57,5 milliószor nézték meg, így lehet mondani, hogy van egy kis hype körülötte. A játék vizuálisan fejlettebbnek és kalandorientáltabbnak tűnik a Minecraftnál, ezért könnyen lehet, hogy már meg is van a tinik és kiskamaszok (továbbá a szüleik) új kedvence.


Sable

Emlékeztek még a 2012-es Journey című kalandjátékra, amely komplex művészi élményt nyújtva meglett férfiakat ríkatott meg, miközben megpróbálták teljesíteni a küldetést, azaz feljutni egy hegyre? A Sable épp ilyen, csak képzeljétek el úgy, mintha a Ghibli stúdió álmodta volna újra. A helyszín egy végtelen homoksivatag, ami olyan csodálatosan néz ki, hogy már önmagában a látvány Oscar-díjat érdemelne. A hangulat pedig titokzatos és félelmetes egyszerre. Utunk során találkozhatunk más nomádokkal, és összeállhatunk velük, hogy megoldjunk egy rejtélyt vagy teljesítsünk egy küldetést – izgalmas kalandnak ígérkezik!


A felsorolt játékok közül jelenleg egyedül a Deathloopnak ismert a megjelenési dátuma (május 21.), a többi időpontot még nem jelentették be.


(via The Guardian)