Újra Borszerdák a Galériában

A Magyar Nemzeti Galéria egyik legnépszerűbb programsorozata idén is várja a képzőművészet és a bor iránt érdeklődő látogatókat.

Forrás: Magyar Nemzeti Galéria

A rendezvény ismét színes programot kínál júliusban: szerda esténként különleges kiállítások, izgalmas tárlatvezetések, élő zene, borkóstoló és csodálatos panoráma várja a művészet rajongóit. Az idei Borszerdák tematikái a közelmúltban megújult állandó kiállítások köré épülnek. Az egyes esteken az érdeklődők megismerhetik Csontváry Kosztka Tivadar festészetét, az 1945 utáni művészetet bemutató Lépésváltás – frissítve! című tárlatot, az 1800 utáni Nemzetközi Gyűjteményt, valamint a 20. századi magyar művészetet bemutató Modern idők című kiállítást. A Borszerdák közönsége a múzeum kiállításain a magyar képzőművészet legfontosabb alkotásaival találkozhat, többek között Munkácsy Mihály, Csontváry Kosztka Tivadar, Rippl-Rónai József és Maurer Dóra remekműveivel, valamint az 1800 utáni Nemzetközi Gyűjtemény legjelentősebb darabjaival is, olyan kiemelkedő mesterek alkotásaival, mint Paul Cezanne, Claude Monet, Camille Pissarro, Auguste-Pierre Renoir vagy Hantai Simon.

Forrás: Magyar Nemzeti Galéria

A programsorozat történetében újdonság, hogy a felkért borászatokhoz most minden alkalommal csatlakozik az adott tájegységből egy-egy magyar natúr borászat is. Július 10-én a Szent György-hegyi Szászi Birtok és a Bencze Birtok, július 17-én a Somló hegyi St. Margit Pincészet, illetve Jász Laci Pincéje, július 24-én a nyugati országrészből a Pannonhalmi Főapátság Borászata és az Unger Bormanufaktúra, július 31-én pedig a Hajós-Bajai borvidékről a Koch Pincészet, valamint a Sziegl Pince mutatkozik be.

Júliusban, ha szerda, akkor irány a Magyar Nemzeti Galéria!