A Harry Potter szerzője ismét gyerekkönyvvel jelentkezik

J.K. Rowling új meséje október 12-én jelenik majd meg, a magyar változaton Tóth Tamás Boldizsár, a Harry Potter-könyvek fordítója dolgozik – de vajon lesz köze a Potter-univerzumhoz?

2021. október 12-én több mint húsz országban egyszerre jelenik meg J. K. Rowling legújabb, gyerekeknek szóló regénye, a The Christmas Pig – számolt be róla a hvg.hu. A történet a Harry Potter-sorozat óta az első önálló sztori, amit kifejezetten a gyerekközönségnek írt az író (hiszen tavaly megjelent Az Ickabog című meséje, amiről mi is írtunk, még a legendás regénysorozat előtt született). Magyarországon az Animus Könyvek gondozásában vásárolható majd meg.

A The Christmas Pig (A karácsonyi malac) egy szívmelengető, mágikus és izgalmas történet a barátságról és a szeretet erejéről. „A sztori főhőse egy kisfiú és az ő kedvenc játékmalaca, aki mindig vele volt, jóban, rosszban. Ám egyszer csak valami szörnyűség történik: a kis barát eltűnik, épp karácsony éjjelén, a csodák éjszakáján. Akkor, amikor még a játékok is életre kelhetnek... Ám Jack legújabb játéka merész tervet eszel ki, így együtt indulnak egy varázslatos útra, hogy megmentsék a fiú legjobb barátját” – olvasható a hivatalos tartalomleírásban.

Rowling a Harry Potter és az elátkozott gyermek premierjén. Forrás: Walter McBride / WireImage / Getty Images

 

A 8 éves kortól ajánlott önálló történet nem kapcsolódik J. K. Rowling korábbi munkáihoz.

A könyv Jim Field díjnyertes illusztrátor fekete-fehér rajzaival jelenik majd meg, a regény magyar változatán pedig Tóth Tamás Boldizsár, a Harry Potter-könyvek fordítója dolgozik.

Rowling a Harry Potter hetedik, utolsó kötete, azaz 2007 júliusa óta számos könyvet írt, például a Bogar bárd meséi című, a Potter-univerzumba tartozó fiktív mesét (2008), az Átmeneti üresedés című álnéven kiadott regényt (2012), a szintén álnéven megjelentetett Cormoran Strike-krimiket (2013, 2014, 2015, 2018 és 2020, a sorozatverziókról írt kritikáink itt és itt olvashatók), a már említett Az Ickabogot, illetve jelentkezett egy Harry Potter-drámával, a Harry Potter és az elátkozott gyermekkel (2016) is.


(via hvg.hu)