Áprilisi Menő Könyvek

A tavaszi fáradtság ellen menő könyvekkel védekezhettek!

Maros Edit: Hűvösvölgyi suli 2. – Love is in the air

A Kassai ikrek szerelmes kamaszként vágtak bele a nyári szünetbe, de hiába reméltek idilli heteket, a nyár kész érzelmi hullámvasútra sikeredett. Kiderült ugyanis, hogy a szerelem!nek van vagy ezer arca, és bármikor bezavarhat a képbe egy gyanús telefoncsörgés, vagy egy fotó az Instán. Vagy egy félrepuszi (igen, ilyen is van...). Vagy egy tévés tehetségkutató. Kinek mi.

És ha mindez nem lenne elég, ezen a nyáron Lilláék Németországba költöztek, ráadásul az ikrek anyja is furcsán kezdett viselkedni.
Az új tanév aztán új töridogákat hoz, és persze olyan újabb agyalnivalókat, mint például: mi érdekli valójában a fiúkat? A szoknya hossza? A kivasalt haj? A tökéletes smink? Esetleg a humorérzék, vagy az érett gondolkodás? Netán az a megmagyarázhatatlan "kisugárzás"?
Míg Dóri ismét ízelítőt ad különleges kétbalkezességéből, Nóri tovább száguld az énekesi karrier felé, Halmai magánéletéről pedig nem mindennapi részletek de!rülnek ki...
De ha minden kötél szakad, és minden agyafúrt terv a kukában landol, még mindig ott van a régi, jól bevált csel: ha a helyzet úgy hozza, a lányok készek ideiglenesen helyet cserélni. Pontosabban nevet. És kicsit személyiséget is... mert muszáj (kétszer is).
Maros Edit népszerű Hűvösvölgyi suli-sorozatának új, átdolgozott kiadása.

Korosztály: 12+


Bea Fitzgerald: Girl, Goddess, Queen – Pokolba a szerelemmel
Fordította: Frei-Kovács Judit

Több ezer évvel ezelőtt az istenek előálltak egy hazugsággal. Azt állították, hogy Perszephoné más istenek politikai játszmáinak áldozatává vált. Hogy Hádész elrabolta, és a feleségévé tette. Hogy Démétér annyira belebetegedett, hogy a Föld haldokolni kezdett miatta. Ám a valódi történet ennél sokkal érdekesebb.
Perszephonét nem levitték a pokolba, hanem leugrott oda. Esze ágában sem volt hozzámenni valami önelégült istenséghez, aki sokkal jobban szerette saját magát, mint őt.
Most már csak annyit kell tennie, hogy meggyőzi az Alvilág idegesítően szexi, pimasz és igazán goromba urát, Hádészt, hogy segítsen megvalósítani a tervét. Egy olyan tervet, amely alapjaiban rengeti meg az Olümposzt.
Ám a következmények halálosak lehetnek, különösen, ha az ember a pokolban van...
Egy szenvedélyes, friss és hihetetlenül szórakoztató ifjúsági regény egy feltörekvő Tik-Tok szupersztár tollából.

Megjelenés: 2024. április 25.
Korosztály: 16+


Lorie Langdon: Vanessa
Fordította: Widder Zsuzsa

Ursulát halálosan idegesítik a sellők. Elhatározza, hogy a sarkára áll. Egy ősi varázslattal eléri, hogy emberré váljon. Vanessaként kimerészkedve a szárazföldre rájön, hogy az egész falu egy borzasztóan erős átok hatása alatt áll. A sötét mágia forrásának keresése közben elnyeri egy fiú bizalmát, aki akaratlanul is elbűvöli őt. Az átok legyőzéséhez együtt kell szembeszállniuk a gonosszal. De pontosan kivel? Vanessa szívében érzelmek csatája dúl - vajon melyik kerekedik a másik fölé? A hatalomvágy vagy a szerelem?

Megjelenés:2024. április 28.
Korosztály: 14+



Újra kapható:

Charlotte Brontë: Jane Eyre
Fordította: N. Kiss Zsuzsanna

Eyre, a lowoodi árva tébolyult szerelmének története ez a méltán népszerű, kortalan regény.

Jane a bentlakásos intézetben megtanulja, hogy egy vagyontalan fiatal lány senkire sem számíthat, egyedül kell boldogulnia a világban. Amikor Mr. Rochester nevelőnőként alkalmazza gyámleánya, Adele mellett, szabadabb világ tárul ki előtte, és lassan elhiszi, hogy rátalálhat a boldogság. Ám Thornfield Hall falai sötét titkot rejtenek, és a legszebb álom is rémálommá válhat...

Jane-nek döntenie kell, hogy összetört szívvel mindent maga mögött hagyva kezdjen-e új életet, vagy ismét a nehezebb utat válassza.

A bátor és tiszta lelkű Jane története nem csak a szerelem, de a XIX. századi Anglia világának sötét és csillogó oldalát is képes úgy megmutatni, hogy Charlotte Brontë regénye máig a világirodalom egyik legfontosabb és legszívettépőbb romantikus műve legyen.


Jane Austen: Meggyőző érvek
Fordította: Tomori Gábor

Jane Austen hatodik, egyben utolsó regénye már halála után, 1818-ban jelent meg először. A történet Sir Walter Elliotról és három lányáról szól, akik közül csak Mary, a legkisebbik ment férjhez. A legidősebb, Elisabeth hiába vár gőgösen somersetshire-i kastélyukban rangos házasságra, a középső testvért, a regény főhősét, Anne-t pedig, lebeszélték arról, hogy házasságot kössön szerelmével, a fiatal, vagyontalan Wentworth tengerésztiszttel.

Az egykori szerelmesek nyolc év után véletlenül újra találkoznak, ami azért is érdekes, mert az idő múlásával aztán fordult a kocka: Sir Walter pazarló életmódja miatt kénytelen bérbe adni a birtokát, és elköltözni, az azóta kapitányi rangra emelkedett korábbi udvarló viszont fényes pályát futott be, meggazdagodott, és most, hogy a napóleoni háborúk befejeződtek, le akar telepedni, családot alapítani. Leendő feleségével szemben mindössze egy követelményt támaszt: bárki lehet... csak Anne Elliot nem...

Hosszas bonyodalmak, kölcsönös büszkélkedés és féltékenykedés után vajon végül újra egymásra találnak hőseink?

A Meggyőző érvek a legérettebb - és számtalan kritikusa és olvasója által a legjobbnak tartott - Austen-regény, amit nem az erény és a hűség felemelő példái tesznek maradandóvá, hanem a karikaturisztikusan jellemzett, hiú, üresfejű, páváskodó, csacska alakok pompás galériája.

Jó olvasást kívánunk!