21 gyerekműsor hétvégére

Levetítik a Csimpilóták rajzfilmet, a Túl az Óperencián tehetségkutató show-ját, a Túl az Óperensztárt, a Banks úr megmentését, A Robin Hood, a fuszeklik fejedelmét és a Scooby-Doo - A nagy csapat című filmet. Ha "nosztalgiáznátok", akkor ott a Madagaszkár, a Jégkorszak és a Verdák.

2017. szeptember 23., szombat

Csimpilóták
Mozi+ - szeptember 23., 6.10
6 éven felülieknek ajánlott!

Az Űrügynökség elveszítette a kapcsolatot az egyik űrszondájával. III. Ham, az ügynökség legendás csimpilótájának unokája kapja a feladatot, hogy néhány társával, köztük a bájos Luna hadnaggyal és a mogorva parancsokkal, Titánnal együtt felkutassák a szerkezetet. Küldetésük során nem csak a rájuk leselkedő veszélyekkel kell megküzdeniük, olykor egymással is összetűzésbe keverednek. Az igazi majmot próbáló feladat azonban akkor kezdődik, amikor az űrhajójukkal kényszerleszállást kell végrehajtaniuk az ismeretlen bolygón. Vajon a küldetésük sikerrel jár, vagy a csapat elcsúszik egy banánhéjon?

A kis hableány 2. - A tenger visszavár
HBO - szeptember 23., 8.10
Korhatárra való tekintet nélkül megtekinthető!

Walt Disney egyik legkedveltebb klasszikusának, A kis hableánynak szereplői most visszatérnek, hogy újabb kalandokra hívjanak minden kicsit és nagyot! De ezeknek a kalandoknak a főszereplője már nem a kedves Ariel, hanem rakoncátlan kislánya, Melody, aki egyébként egy halfaroknyival se jobb gyerek, mint amilyen annak idején édesanyja volt. Míg anyukája a vízből a szárazföldre vágyódott, addig Melody legnagyobb álma, hogy sellő lehessen és szabadon szelhesse a vizeket. Csakhogy a biztonsági falon kívül tilos mennie. Melody azonban nem tud ellenállni a csillogó víztükörnek, a hófehér haboknak, és kiúszik a tengerre. Ott pedig már vár rá a gonosz, hatalomra éhes Morgana, aki aljas terve megvalósításához akarja felhasználni Melody rejtett képességeit. Úgy tűnik, csak Ariel és régi barátai, Sebastian és Ficánka mentheti meg az elkóborolt porontyot. 

Asterix tizenkét próbája
Film+ - szeptember 23., 9.00
6 éven felülieknek ajánlott!

Krisztus előtt ötvenben Galliát áthatolhatatlan erdőségek uralták, melyekben fenséges csend honolt. Julius Cézárnak, kemény harcok árán ugyan, de sikerült meghódítania Galliát, hogy rányomja a római civilizáció diadalmas bélyegét. Ám egyetlen kis falucska még mindig bevehetetlenül tartja magát. Julius attól tart, hogy soha nem tudja uralma alá hajtani a hajthatatlan falucskát, ezért üzletet ajánl Asterixnek és barátainak: ha kiállnak 12 általa kitalált próbát, Cézár átadja nekik a Római Birodalmat. Ha viszont elbuknak a próbán, ők hódolnak be a Birodalomnak.

Beethoven 3.
Viasat3 - szeptember 23., 12.15
12 éven felülieknek ajánlott!

A Newton családnak nem sikerül időben olajra lépnie, a négylábú Beethoven épp az elindulás pillanatában érkezik meg. A nyaralni induló család nem is sejti, hogy a gondozóra bízott kitartó eb a csomagok közt bújva készül a nagy izgalmakra, a számára már rutinmunkának számító életmentésre, minden felmerülő probléma megoldására, és amiben a legprofibb: a rosszfiúk lerendezésére. Newtonékra azonban más meglepetés is vár: két lökött alak egy DVD miatt álnok akciót tervez a család ellen. 

Robin Hood, a fuszeklik fejedelme
TV2 - szeptember 23., 13.40
12 éven felülieknek ajánlott!

Ezúttal a kalandos Robin Hood történet túláradóan vidám átirata kerül terítékre. Hősünk tömlöcbe kerül a keresztesháborúkba mentében, és mire kiszabadul, családját majd vagyonát is elveszti. A gyönyörű szűz, Marian iránti szerelme viszont új hitet ad neki az úri túlkapások elleni harcban: maga köré gyűjti a Sherwood-i erdőbe hűséges csirkefogó társait, és örömmel tör borsot a trónkövetelő János herceg orra alá. Szerelmét elrabolják, de mindenki kedvenc szélhámosa kissé komolytalanul mégis visszavág. 

Scooby-Doo - A nagy csapat
Film+ - szeptember 23., 15.20
12 éven felülieknek ajánlott!

Amikor a Rejtély Rt. tagjai hírét veszik, hogy egy távoli, titkos szigeten valaki világuralomra készülődve kísértet-tenyésztésbe kezd, habozás nélkül akcióba lendülnek. Pedig ránézésre nem tűnnek túl félelmetesnek: négy fura kamasz, két fiú, két lány egy ócska autóban, kíséretükben egy beszélő dán doggal. Jó az, ha rájuk van bízva a világ jövője? Jobb már nem is lehetne! Cégük szörny- és rémelhárításra, kísértetkergetésre és démondöntésre szakosodott. Mindent tudnak erről az iparról, és rajtaveszt, aki alábecsüli őket. Mától van mitől félni a kísérteteknek. 

Ügyefogyott ügyelő
SuperTV2 - szeptember 23., 17.20
12 éven felülieknek ajánlott!

Scout Bozell legnagyobb álma, hogy iskolai ügyelő legyen. Ez élete célja, ezért minden évben pályázik a diákok körében megvetendő pozícióra. Ám Scout kész katasztrófa övezet, tanárai mind idegösszeomlást kapnak, s hogy ne kelljen kinevezni, egy ügyes húzással megszabadulnak tőle. Scout új iskolába kerül, ahol azonban az ügyelők nem azok a példás diákok, akiknek hiszi őket. Bár az iskola még nem tudja, Scout személyében milyen csapásra számíthat, az iskola pedellusa és mamája, a két piti tolvaj.

Jégkorszak
Prime - szeptember 23., 18.00
6 éven felülieknek ajánlott!

Sid, a nagydumás, kétbalkezes kőkorszaki lajhár lekési a jégkorszak elől melegebb éghajlatra távozó társait. Szerencséjére összefut Manfréddal, a magának való, marcona mamuttal. Ráakaszkodik a biztonságot nyújtó nagydarab állatra, hogy aztán némi viszontagság után együtt találjanak rá egy magára maradt embercsemetére. Manfred és Sid komoly viták után elhatározzák, hogy visszaviszik a gyermeket a családjához. Útközben - nem éppen emberbaráti szeretetből - csatlakozik hozzájuk Diego, a kardfogú tigris is. 

Csapd le, csimpánz!
m2 - szeptember 23., 18.15
6 éven felülieknek ajánlott!

Jack, a csimpánz egy igazi zseni. Amikor meghal a gondozója, az egyetem professzora, barátja segítségével vonatra száll, hogy visszatérjen a kanadai nemzeti parkba a mamájához. Útközben azonban megismerkedik egy süketnéma kislánnyal, akit fogyatékossága miatt nem fogadnak be társai az iskolában. Jack azonban nemcsak a kislány életét változtatja meg, hamarosan az iskola hokicsapatában is helyet kap.

Verdák
Film+ - szeptember 23., 18.35
6 éven felülieknek ajánlott!

Villám McQueen hírnévről és dicsőségről álmodik, minden vágya, hogy elhódítsa a Szelep Kupát. Egy napon a versenyverda szedi a dísztárcsáit és felkerekedik. Padlógázzal tart Kaliforniába, ahol hírnévre tehet szert, ha sikerül legyőznie a két legnagyobb ászt a mezőnyben. Útközben vetődik az álmos kisvárosba, Kipufogó-fürdőbe, ahol ráébred arra, mi az, ami valóban fontos az életben.

Madagaszkár 2.
SuperTV2 - szeptember 23., 19.20
12 éven felülieknek ajánlott!

A Madagaszkár távoli partjaira vetődött New York-iak olyan őrült ötlettel állnak elő, ami még akár be is válhat. A pingvinek katonás precizitással helyrepofoztak egy régi repülőgéproncs-féleséget. A díszes kompánia a levegőbe emelkedik - és ott is marad egy darabig. Épp csak annyi ideig, ami elegendő ahhoz, hogy eljussanak a legvadabb helyre, Afrika kies szavannáira, ahol állatkerti barátaink első ízben találkozhatnak szabadon élő társaikkal. Miközben a gyökereiket keresik, hamar rájönnek, hogy mi is a különbség a betondzsungel és az afrikai vadon között. A régen látott rokonok, a romantikus vetélytársak és az ármánykodó vadászok ellenére is úgy tűnik, hogy Afrika nagyon "tutkeráj" hely de vajon jobb, mint hőseink otthona a Central Parkban?

2017. szeptember 24., vasárnap

Pingvinmentő őrjárat
HBO - szeptember 24., 8.20
12 éven felülieknek ajánlott!

Swampy a csirkefarmján él Emily nevű lányával, az unokájával, Oliviával, és a csintalan juhászkutyájával. Ez utóbbi nem kis gondot okoz a közeli városka lakóinak. A környezetvédő Emily szerint a Middle-szigeten az elszaporodó rókatámadások a pingvinállományt veszélyeztetik. Amikor kiderül, hogy a kutya jól kijön a szárnyasokkal, merész ötlet fogalmazódik meg benne. A gond az, hogy a szigeten bálnafigyelő állomást akarnak létesíteni, és egy sintér is feltűnik a színen. Igaz történet alapján.

Kiskarácsony mindenáron
RTL II - szeptember 24., 9.00
6 éven felülieknek ajánlott!

Egy kisváros büszke polgára, Danny elhatározza, hogy az idén olyan boldog karácsonyt szervez, amit még az űrből is irigyelni fognak. Annyi kis fényes villanykörtével akarja feldíszíteni házát, hogy a marslakók is jól lássák. Szomszédját, Steve-et ez a terv rettentően bosszantja és mindenképpen meg akarja akadályozni. A frontvonalak egyértelműek, a lövészárkokat kiásták. A két elvetemült családapa mindenre kész, hogy pokollá tegye a szomszédja életét. 

A csodálatos Pókember
Viasat6 - szeptember 24., 12.50
12 éven felülieknek ajánlott!

Peter Parker gyerekkorában veszítette el a szüleit, a nagyszülei nevelték fel. A magányos tini szeretné megtalálni önmagát, és szeretné elnyerni Gwen barátságát. Amikor Peter megtalálja apja régi aktatáskáját, különös titokra bukkan benne. Nyomozni kezd, és a szálak apja egykori üzlettársához vezetnek. A tudós különleges gyíkkivonattal kezeli magát, ám szörnyszülötté válik. Peter nem tehet mást, használni kezdi különleges képességeit, hogy Pókemberként legyőzze.

Kémkölykök 4D: A világ minden ideje
Filmcafe - szeptember 24., 13.35
12 éven felülieknek ajánlott!

Marissa Cortez Wilsonnak látszólag mindene megvan híres riporter férj, egy gyönyörű bébi és két okos mostohagyerek. Valójában Marissának igen nagy kihívást jelent, hogy Rebecca és Cecil pótmamájává váljon, hiszen a srácok nem igazán kedvelik őt. A férje, Wilbur pedig nem is sejti, hogy újdonsült neje egy visszavonult kém. 
Marissa világa fenekestül felfordul, mikor visszahívják régi állásába egy őrült gazfickó miatt, aki a világuralom megszerzésére tör. A fenyegetés közeledtével Rebeccát és Cecilt is bevonják az akcióba, így a gyerekek hamar rádöbbennek, hogy unalmas mostohájuk egykor szuperügynök volt, ezért a rivalizálásban nagymenő kölykök kénytelenek félretenni piszkálódó énjüket, és inkább éles eszükre hagyatkoznak a bajban.
Két veterán kémkölyök, Carmen és Juni Cortez, valamint néhány elképesztő kütyü segítségével talán képesek lesznek megmenteni a világot, és összehozni családjaikat. 

Banks úr megmentése
Viasat3 - szeptember 24., 14.25
12 éven felülieknek ajánlott!

Walt Disney megígéri a kislányainak, hogy filmre viszi a kedvenc mesekönyvüket, a Mary Poppinst. Ám nem gondolta volna, hogy húsz évbe telik, amíg sikerül valóra váltania azt. A jogok megszerzésében ugyanis szembe találta magát a goromba és hajthatatlan írónővel, aki hallani sem akart a megfilmesítésről. P.L. Travers csak akkor volt hajlandó találkozni Disneyvel, amikor a könyv eladási mutatói csökkenni kezdtek. Az írónő két hétre Los Angelesbe utazott, ahol Disney minden praktikát bevetett, hogy meggyőzze. 

Túl az Óperensztár
Prime - szeptember 24., 16.45
12 éven felülieknek ajánlott!

Első alkalommal rendezik meg Túl az Óperencián énekes tehetségkutatóját.

Az óriásölő
Film+ - szeptember 24., 16.50
12 éven felülieknek ajánlott!

Évszázadokkal ezelőtt az óriások uralták a Földet, ám az emberek legyőzték őket. Az óriások azóta várnak a lehetőségre, hatalmuk visszaszerzésére. Úgy tűnik, elérkezett az idő, amikor Jack, a parasztlegény véletlenül megnyitja a két világ közötti átjárót. Ezt kihasználva az óriások elözönlik az emberek földjét, pusztítás és rombolás szegélyezi óriási lépteik nyomát. Jack nem sokat habozik, néhány bátor katona oldalán szembeszáll a bosszúálló óriásokkal a királyáért, a népért és a hercegnő szerelméért. 

Éjszaka a múzeumban - A fáraó titka
Mozi+ - szeptember 24., 17.20
12 éven felülieknek ajánlott!

Larry, az egykori éjjeliőr immár a New York-i Természettudományi Múzeum operatív éjszakai igazgatója. Az nem újdonság számára, hogy sötétedés után a kiállítási darabok életre kelnek, ám az utóbbi időben mintha furcsán viselkednének. Kiderül, hogy a tábla, melynek jóvoltából a teremtmények életre kelnek, pusztulásnak indult, és csak a British Múzeumban lehet helyrehozni. Larry, aki mindenre képes a múzeumi "családjáért", a fiával és néhány műtárggyal Londonba utazik, hogy megfejtsék a tábla titkát. 

Csapd le csimpánz 2.
m2 - szeptember 24., 18.15
6 éven felülieknek ajánlott!

A ZHL új jégkorongcsapata, a Seattle Majmok menedzsere szenzációs bejelentést tesz, miszerint csatlakozik a ligához Jack, a jégkorongozó csimpánz. Először csak a csapat kabalája lesz, de később a jégpályán azt is bebizonyítja, hogy úgy játszik, mint a legjobb játékosok. Hamarosan tehát mindenki kedvencévé válik. Kivéve a csapatkapitányt, Pete Poirier-t, aki borzasztóan féltékeny Jack sikereire.

G-Force - Rágcsávók
Mozi+ - szeptember 24., 19.15
12 éven felülieknek ajánlott!

Titkos kormányprogram keretében Amerikában már hosszú évtizedek óta képeznek ki állatokat különféle hadicélokra. A kísérletek új fázisba lépnek, amikor áttörést érnek el egy új felfedezéssel. Megalakul a G-Force különítmény, amelyet a legmodernebb kémfelszereléssel látnak el. Az osztag vezetője a tengerimalac Darwin. Az egység tagjait a legjobbakból verbuválta, ott van a fegyverspecialista Blaster, Juarez, a szexi harcművész, Mooch, a bögöly, a kiváló felderítő, valamint a számítógépes szakértő vakond, Speckles. Feladatuk, hogy megállítsák a világuralomra törő ördögi milliárdost.