4 remek ingyenes gyerekprogram szeptemberre

Gyerekkel drága az élet, több gyerekkel pedig még drágább, ezért mindig jól jön pár ingyenes, mégis színvonalas program. Az ősz első hónapjára több ilyet is tudunk ajánlani a Nagy Sportágválasztótól a Mesemúzeum születésnapjáig.

ArtPark a Városligetben

Szeptember 2., Városliget

 

Rögtön szeptember első hétvégéjén kiköltözik a ligetbe a művészet a gyerekek kedvéért, ami annyit tesz, hogy egy nyolc állomásból álló játékos kalandra hívják a 3 és 13 év közötti gyerekeket. A programot a Nemzeti Múzeum, a Szépművészeti és a Néprajzi Múzeum pedagógusai állították össze, így lehet majd saját, működő sárkányrepülőt, molinó táskát, hazavihető mini fűszerkertet készíteni, homokvárat építeni, festeni és jókat beszélgetni, barátkozni az árnyas fák alatt. A játékba bármikor be lehet kapcsolódni, de aki minden feladványra vállalkozik, az még iPadot is nyerhet. Emellett lesz többféle bábszínház, biciklitároló, kutyafrissítő pont és tisztálkodási lehetőség.

 

Budapesti Nagy Sportágválasztó

Szeptember 16., Merkapt Sportközpont és több vidéki helyszín

 

Az iskolakezdés után nem sokkal jön a 21. Nagy Sportágválasztó, ahol több mint 100 sportágat lehet ingyenesen kipróbálni. Nemcsak a gyerekek, de a szüleik, vagy akár a nagyszüleik is megtalálhatják itt a hozzájuk legjobban passzoló mozgásformát a falmászástól a víváson át a kosárlabdáig. Az eseményen találkozhattok világ- és Európa-bajnok sportolókkal, olimpikonokkal, és a közös sportolásra is van lehetőség. A sportágválasztót emellett több vidéki városban is megrendezik szeptemberben, Makón, Szombathelyen, Pécsett és Hódmezővásárhelyen.

Mesés hétvégék

Szeptember 16., ÓKK Csillaghegyi Közösségi Háza

A családi délelőttön mesélés közben a fizika alapjaival ismerkednek játékosan a gyerekek, méricskélnek, egyensúlyoznak, mérleget és dominót építenek. A keretmese szerint Daloló városkán nagy vihar söpör végig, és az erdei játszótéren kidől egy nagy jegenyefa. Ebből készítenek játékot a gyerekek, de keljfeljancsikat is építenek, amiket a végén hazavihetnek. A foglalkozást Szmirnov Krisztina, a zsurok.hu alapítója és Gyenes Zsuzsa, a Mesezengő programok vezetője tartja. Októberben újabb fejezettel folytatódik a játékos mesélés.  

 

5 éves a Mesemúzeum

Szeptember 30., Budapest, Magyar Mesemúzeum

Kányádi Sándor ötlete alapján öt éve nyitott meg a Várkert Bazártól nem messze a Mesemúzeum, ahol a rendszeres kreatív foglalkozások mellett az állandó kiállításon játékos próbákat teljesítve juthatunk el az üveghegyen átkelve a fele királyság megszerzéséig. A hely küldetése, hogy már egészen fiatal kortól kezdve elültesse a kicsikben az olvasás, az irodalom szeretetét. A születésnapon koncertekkel, kézműves pontokkal, népi játékokkal, műhelyfoglalkozásokkal, mesékkel és tabáni kalandpályával várják a 4-99 éves korosztályt. Zárásképp Szalóki Ági ad szülinapi koncertet.