5 szuper ingyenes gyerekprogram novemberre

Szerencsére nem muszáj vastag pénztárcával útnak indulni ahhoz, hogy tartalmas gyerekprogramokat találjunk. Ehhez adunk most egy kis segítséget.

Országos Rajzfilmünnep

November 3-5., országos

Már a november sem lesz olyan szürke és szomorú, miután a hónap elején 530 rajzfilmvetítés és más játékos program dobja fel a hangulatot 53 városban. A Rajzfilmünnepen a Kufliktól a klasszikus Vukig sokféle mesét nézhetünk ingyen, de akár tököt is faraghatunk.



Animal Center 2 - Házi Szárnyasok

November 5., BMC

Lakatos György fagottművész szórakoztató, zenei ismeretterjesztő előadása ezúttal az állatok világába vezeti be a gyerekeket a Budapest Music Centerben. Mi köze Haydnnak a tyúkhoz? Hogyan variálja Beethoven a kakadut? Mivel etetné Gryllus Vilmos a bálnát? Hogy változtat Prokofjev három kürtöt farkassá? Játék, kérdések és természetesen számtalan jutalom a bátor jelentkezőknek.



Szombati szemezgető

November 18., Magyar Nemzeti Galéria

 

Minden hónap harmadik szombatján ingyenes gyerekbarát programmal várják a családosokat a Magyar Nemzeti Galériában. Tökéletes alkalom művészetrajongó gyerekeknek és szüleiknek, utána pedig jöhet egy frissítő séta a Budai vár macskaköves utcáin.

 

Társasjáték Klub

November 6., 13., 20., 27., KSH Könyvtár

 

Felnőtteknek és gyerekeknek szóló társasjátékokból akkora a kínálat, hogy ember legyen a talpán, aki ezt nyomon tudja követi. A Központi Statisztikai Hivatal és a homoludens.hu egyesület közös, 8 éven felülieknek szóló programsorozata abban segít, hogy baráti környezetben próbálhassunk ki új, egyszerűen elsajátítható társasjátékokat.



Világjáró gyerekek - Amerikai Egyesült Államok

November 25., Deák 17 - Gyermek és Ifjúsági Művészeti Galéria

 

A Deák 17-ben mindig tudják, milyen izgalmas programokkal lehet levenni a gyerekeket a lábukról. A Világjáró sorozatban a gyerekek kreatív foglalkozásokon merülhetnek el más nemzetek kultúrájában, hagyományaiban. Ghána után novemberben az Egyesült Államok kerül sorra.