5 téli program a Balatonnál

A Balaton télen legalább ugyanolyan gyönyörű, fürödni ugyan nem lehet, de végre nem kell dugóban araszolnunk odáig. Egy pihentető hétvégét ilyenkor is eltölthetünk ott, és ehhez most programokat is ajánlunk.

Vince Napi Borünnep

Január 19-20., Balatonfüred

Forrás: Vince Napi Borünnep/Facebook

 

Balatonfüreden már január végén megnyitják a szezont, legalábbis a borozás szezonját, amihez jobbnál jobb helyi borok állnak rendelkezésre. Ezeket a festői parti sétányra kitelepült bódékból lehet kóstolgatni, ahol forralt borral és forralt teával is készülnek. Az Anna Grand Hotelben pedig az italok mellett irodalommal, zenével, és további fedett helyszíneken gyerekprogramokkal várják az ilyesmire fogékony közönséget.

Váratlan vendég: krimi két felvonásban

Január 24., Siófok

A Madách Színház előadásaival nehéz melléfogni, általában minőségi anyagból dolgoznak ismert, profi színészekkel, amiből népszerű előadások születnek. Ilyen a Váratlan vendég is, ami Agatha Christie regényéből készült, és a női főszerepet felváltva játssza Gubik Ági és Balla Eszter. A Váratlan vendég a krimikirálynő egyik kevésbé ismert alkotása, ami egy rejtélyes esettel indul: egy autós árokba borul egy ködös dél-wales-i úton, majd egy elegáns villába nyit be segítségért, de itt egy frissen meggyilkolt öregurat talál.

Fonyódi Kolbászfesztivál

Február 2., Fonyód



Ha tél, akkor az sokak számára egyet jelent a disznóvágással és a kolbásztöltéssel. Ennek Fonyódon is megadják a módját, ahol idén kilencedszerre rendeznek kolbászfesztivált, hogy az ország minden tájáról érkező csapatok egymással versenghessenek. A szervezők szerint ez a Balaton egyik legnagyobb gasztromómiai programja, amit zenés és táncos előadások kísérnek főleg balatoni előadóktól. Aki a gasztronómiai fesztiválok nagyméretű ételszörnyeit kedveli, az itt sem fog csalódni, a résztvevők egy hatalmas Balaton alakú kolbászkígyót töltenek meg.

Budapest Bár koncert

Február 6., Siófok



Ha olyan programot kerestek, ami a fiatalokat és a nagyszülőket is megmozgatja, akkor a Budapest Bár koncertje épp megfelelő erre. A régi idők slágereit, filmzenéket, híres dalokat szinte mindenki ismeri, és aki nem, az az együttes előadásában biztosan ráérez az ízükre. A Budapest Bárt Farkas Róbert azért alakította, hogy feltámassza a kávéházi cigányzenét, és ehhez a magyar rockzene ismert arcait kürtölte egybe. Az eredetileg egylemezesre tervezett vállalkozás olyan jól sikerült, hogy nemrég tízévesek lettek, és azóta is velük zenél Kiss Tibor a Quimbiből, Rutkai Bori, a Specko Jedno énekese, Szűcs Krisztián, a Heaven Street Seven frontembere és Ferenczi György vagy Lovasi András.

Torkos Csütörtök a Balatonnál

Február 15.

A tavaszi böjtidőszak kezdete előtt még gyorsan a Balatonnál is ehetünk egy jót a szokásos harminc százalékos kedvezménnyel. Idén a torkos csütörtök február 15-re esik, így akár egy gazdaságos romantikus vacsorára is alkalmad adhat egy nappal Valentin-nap előtt. A résztvevő balatoni éttermek listája még most alakul, a fejleményeket többek között itt lehet követni.