A bérgyilkos és a furcsa csaj – Gyilkos páros előzetes

Adott egy pasas, aki azokat nyírja ki, akik gyilkossággal bízzák meg, és egy csaj, akit otthagyott a pasija, de most újra szerelmes, és valamiért úgy mozog, mint egy nindzsa. Ez még jó is lehet!

Pár héttel a hazai premier előtt tűnt fel az aktuális megjelenések között maga a film is és esett be mellé az első előzetes, így a Gyilkos páros több értelemben is meglepetés film. Egyrészt eddig nem is tudtunk a létezéséről, másrészt ki gondolta volna, hogy kedvenc őrült fazonunk, Sam Rockwell (Hold, Fulladás) és a mindig merev csajokat alakító Anna Kendrick (Tökéletes hang, Egek ura) valaha is együtt fog játszani? Márpedig együtt játszanak, és miután egy boltban levernek egy rakás kotont, szépen össze is jönnek. Persze vannak előzmények. Rockwell bérgyilkos, akinél valami bekattant, ezért azokat öli meg, akik gyilkossággal bízták meg, érdekes módon erkölcsi alapon, mondván, bűnözni rossz, és akció közben valamiért a bohócdoktoroktól szerzett piros orrpamacskát hordja. A Kendrick által játszott Marthát a pasija megcsalta, a lány padlóra került. Hol bezárkózik, hol szét bulizza magát, és ebben a labilis lelkiállapotban találkozik bérgyilkosunkkal, aki ugyan furcsa, de Martha félresöpri a gyanús jeleket. 

Nézd meg a Gyilkos páros előzetesét ITT!

Persze manapság semmire sincsen garancia, és a Gyilkos páros viszonylag alacsony költségvetésű film, a készítői pedig nyeretlen kétévesek: a spanyol rendező, Paco Cabezas a Nicolas Cage-féle B-kategóriás akciófilm, a Tokarev / Rage révén ismert, a forgatókönyvíró Max Landisnak pedig a jól induló, de kissé félresikerült BeSZERvezvét köszönhetjük -  ami szintén egy kedvesen hibbant, diszfunkcionális kapcsolatban élő párról szólt. Aztán ott vannak a főszereplők: Rockwell az egyik kedvencünk, és akkor ficánkol igazán, ha buggyant figurát kell hoznia, a mostanában nagyon felkapott Kendrick pedig szinte mindig olyan lányokat alakít, akik a történet elején merevek és szabálykövetőek, de a végére megtalálják önmagukat. Ez a rész az előzetes alapján ki is pipálható, viszont nem látni igazi jó gonoszt. Feltűnik ugyan Tim Roth, akiről valamilyen szinopszisban azt írják, hogy annak idején ő képezte ki Rockwell karakterét, de semmi fenyegető nincs benne, ahogy a többi itt látott rosszarcúban sem. 

És végre egy olyan film, aminek a magyar címe nem rosszabb az eredetinél – az ugyanis mindössze ennyi volt: Mr. Right.

A bemutató dátuma: 2016. április 28. 

A film adatlapja a Port.hu-n: Gyilkos páros