A környezettudatos fesztiválozó eszköztára

Mielőtt két kézzel szórnánk a flittert két eldobható szívószállal fogyasztott koktél között, álljunk meg egy szóra. Összeszedtünk néhány környezetbarát megoldást a környezettudatos fesztiválozók számára a B.my.Lake fesztivál idejére.

Fémszívószál



Miután egyre nagyobb figyelmet kap az óceánokat és a természetes vizeket elborító műanyagszemét, idén nálunk is egyre többen csatlakoztak a szívószálmentes augusztushoz. Kifejezetten ciki szívószálat kérni a koktélodhoz, annál menőbb viszont, ha saját fémszívószállal készülsz. Pláne, hogy egészen bámulatos készleteket lehet már kapni.

 



Lebomló csillám

 

Apróságnak tűnik, pedig ha belegondolunk, kiderül, hogy veszélyes műanyagszemét a csillámpor, ami idén óriási sláger a fesztiválokon. A legtöbb ugyanis közönséges műanyagszemcsékből áll, ami előbb-utóbb az ivóvízben és az óceánokban köt ki, ahol a halak finom falatnak nézik. Angliában 2018-tól betiltották a kozmetikumokhoz hozzáadott mikrogyöngyöket és a biológusok szerint a műanyag csillámmal is ezt kellene tenni. A környezettudatos, de csillámrajongó fesztiválozók sem maradnak hoppon, egyre több cég veszi komolyan a kérdést, és készít csillámot lebomló, környezetbarát anyagokból.

 

 

Saját evőeszközkészlet

 

Egyre több helyen adnak fából készült eldobható evőeszközöket, de aki igazán elszánt környezetvédő, az nem bízza magát az árusok jófejségére, és menő hordozható evőeszközkészletet is visz magával.

 

 

Csikkesdoboz

 

Nehéz a dolga a környezettudatos dohányosnak, hiszen mégsem hajíthatja el a csikkeket lépten-nyomon abban bízva, hogy majd a fesztivál végén valaki összeszedni. Az igazán környezetbarát láncdohányosok már a kétezres évek elején kis övre szerelhető csikktartókkal jártak bulizni. A műfaj egyik csúcsa az újrahasznosított üdítősdobozzal működő verzió.

 

A post shared by 13's world (@13times13ways) on



Napelemes mobiltok

 

Egy fesztivál alkalmat adhat arra, hogy a sátorozók kicsiben gyakorolják az offgrid élet szépségeit. Ehhez ideális társ a napelemes töltő, amivel a tóparton vagy az erdőszélen, de akár a tánctér közepén is töltéshez juthatunk.

 

 

LED

 

Egy rendes kempingező fényforrással is készül, ehhez érdemes napelemes, de minimum alacsony fogyasztású LED-es lámpákat választani.

 



Vonatjegy vagy Oscar

 

Bár a B.my.Lake fesztivál egész jól megközelíthető vonattal, elfogadjuk, ha valaki inkább hanyagolná a vonatozást. Ebben az esetben viszont akinek még nincs tele a kocsija, vagy még nincs fuvarja, az használja az szervezők által is ajánlott telekocsi közvetítőt, az Oszkárt.

 

Címlapgif: Vivianecris/Tumblr