A legjobb programok hétvégére

Visszavonhatatlanul megérkezett a tavasz, nehogy otthon üljünk! Inkább vegyük nyakunkba a várost, és térjünk be pár fesztiválra, koncertre!

24. Lengyel Filmtavasz – Budapest, Művész mozi, április 12-18.


2018-ban ünneplik a lengyelek függetlenségük visszaszerzésének 100. évfordulóját. Lengyelország 123 éves felosztottságát követően újjászületett és visszatért Európa térképére. A visszaszerzett függetlenség elválaszthatatlanul összekapcsolódik a szabadság fogalmával, amelyért az utóbbi évszázad során Lengyelországnak többször meg kellett küzdenie. A szabadságnak azonban sok dimenziója és arca van, amit az idei filmek is szemléltetnek, mind az egyén, mind a nemzet tekintetében. Túlnyomó részük igaz történeteken alapul, hiszen a legérdekesebb forgatókönyveket maga az élet írja.

Akvárium Tavasz Terasz – Budapest, Akvárium Klub, április 1-22.


Napsütés, rügyező fák és virágillat a levegőben, finom koktélok a szabadban. Majd 40 koncerttel várnak benneteket közel egy hónapon át a klub előtti teraszon. Az akusztikus koncertek mellett, hétvégenként a kicsiké a főszerep.

Sakura ünnep a Füvészkertben – Budapest, Füvészkert – ELTE Botanikus Kert, április 14-15.


A Füvészkert idén is megrendezi Sakura ünnepét, melyre az előző évekhez hasonlóan mini workshoppal készülnek. Idén egy kifejezetten a virágba borult fák alatti üldögéléshez illő menüt állítottak össze számotokra.

Medvehagyma Fesztivál – Orfű, április 14-15.


Az idei Medvehagyma Fesztivál idején immár egész Orfűn programokkal várják a látogatókat. A rendezvény fő helyszíne továbbra is a Kemencés Udvar, azonban most már a Medvehagyma Ház, a Palkó Sándor sétány és a Malmok is programokkal várják a látogatókat.

Yé-yé 60's francia parti Vol. 5 – Budapest, Beat On The Brat, április 13. 22h


Nem volt egyetlen másik ország sem a hatvanas években, amely annyira a maga képére tudta volna formálni a rock and roll őrületet, mint Franciaország. Utólag csak elképzelni lehet, hogy mekkora pezsgés volt a hatvanas évek Párizsában, ahol sem sztárokban, sem zsenikben nem volt hiány, és a leginkább "yé-yé" gyűjtőnévvel illetett irányzat évtizedekkel később is egy gyakran és szívesen hivatkozott korszak maradt. Ebben annak is szerepe lehet, hogy abból a korszakból a franciáknak voltak a legimádnivalóbb, legbájosabb énekesnőik, de azért pasifronton sem kellett félteni őket. Erre az estére yé-yé csajok és fiúk foglalják el a Beat on the Bratet, France Galltól Serge Gainsbourgon át Francoise Hardyig!

stART 2.0 - Képzőművészet. Zene. Tánc. Film. Színház. - Budapest, Magyar Nemzeti Galéria, április 14. 18h


Mi történik, ha egy költő tárlatot vezet; ha zenészek adnak elő egy verset; ha egy festmény megelevenedik egy színész által; ha egy filmet zenével szinkronizálunk; ha egy képzőművészeti alkotást elzenélünk? Ezekre a kérdésekre keresik a választ a stART 2.0 fiatal szervezői. Kapcsolódj be újra, hogy a saját szemeddel láthasd a kémiai kísérletekhez hasonló, művészeti reakciókat.