A legjobb programok hétvégére

Összegyűjtöttünk pár jó programot, amiket szívből ajánlunk azon olvasóinknak, akik nem a négy fal között töltenék a hétvégét. Akik igen, azoknak ott a tévéajánlós cikkünk!

Corvin Sörfesztivál 2018 – Budapest, Corvin sétány, április 18-22.


Immáron negyedik éve rendezik meg a Serfőző rendezvények szezonnyitó sörfesztiválját a Budapest egyik üde színfoltjának számító Corvin Sétányon. Az eddigi évek tapasztalatai azt mutatták, hogy négy nap nem elég a sörfesztiválozáshoz, így idén úgy döntöttek a szervezők, hogy ötnaposra bővítik a szezonnyitó sörös ünnepet. Több nap, több sör, sok sör, jó idő, hangulat a köbön. Jó mi? A rendezvényen megközelítőleg 25 kiállító, több mint 100 típusú csapolt és üveges sör lesz megtekinthető és megkóstolható.

Budapest Art Week – Budapest, április 17-22.


A Budapest Art Week egy Magyarországon egyedülálló, klasszikus és kortárs képzőművészeti eseményeket összefogó eseménysorozat, melynek célkitűzése az, hogy új lendületet adjon és iránytű lehessen a képzőművészet kedvelőinek, esszenciális kiegészítőjeként a Budapesti Tavaszi Fesztivál klasszikus művészeti programsorozatának. A hatnapos rendezvény keretében, 2018-ban 72 helyszínen (a város vezető múzeumaiban, galériáiban és egyéb kiállítótereiben), 96 kiállításon és 80 kiegészítő programon vehetnek részt a látogatók, mindezt egyetlen karszalaggal.

25. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál – Budapest, Millenáris, április 19-22.


Az immáron 25. alkalommal megrendezésre kerülő Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál a nemzetközi könyves világ jegyzett eseménye, a térség meghatározó szakmai és kulturális fóruma.
Idén Daniel Kehlmann az európai irodalom egyik legeredetibb szerzője és Szerbia lesz a díszvendég.

Besh O droM – Budapest, Kobuci Kert, április 20., péntek, 20h


A Kobuci tradicionális nyitóhétvégéje - régi szokás szerint - Besh O droM koncerttel kezdődik, hogy felkészüljön mindenki az óriási mulatós bulikra Budapest egyik legjobb szabadtéri helyén.

Machine Head (USA) – Budapest, Barba Negra Music Klub, április 20. péntek, 19h


2015. szeptemberi, történelmi jelentőségű és monstre hosszúságú első magyarországi headline koncertje után újra Budapesten a Machine Head! Hamarosan érkező, Catharsis c. lemezük világkörüli turnéjának keretein belül április 20-án térnek vissza Robb Flynnék a Barba Negra színpadára!

Türk Péter (1943-2015) életműkiállítása – Budapest, Ludwig Múzeum, április 20. - június 24.


Türk Péter konceptuális irányultságú, következetes és koherens munkásságának mindegyik szakaszában kiemelkedő jelentőségű, nemzetközi színvonalú műveket hozott létre. A szakma által mindig is sokra értékelt, de csak szűkebb körben ismert, eddig feldolgozatlan életmű most először kerül a maga sokszínűségében a nagyközönség elé, egy életmű-kiállítás és katalógus formájában.