A nagyon nagy Ő

Gwyneth Paltrow elég csúnya és irtózatosan kövér. Ezt eddig nem így tudtuk, ám a Farelly-testvérek képesek még ezt is elhitetni velünk. Ráadásul mindezt most lényegesen kevesebb gusztustalansággal teszik, mint azt tőlük okkal elvárnánk. A közelmúltban erősen vitatható minőségű vígjátékokkal előrukkoló testvérpár úgy tűnik, ezúttal rátalált a régi receptre, és a bélgázok helyett a finom humorra helyezték a hangsúlyt. Tehén is csupán egy van benne, ám ezt is kéretik erősen zárójelesen érteni.

A cseppet sem vonzó, ám önmagát mégis nagy nőcsábásznak képzelő Hal számára a női test valóságos bálvány. Szinte egész életét tökéletes külsejű bombázók társaságában tölti, hibátlan mosolyú szépségek, modell alkatú vadmacskák közelében. Állandóan ugrásra készen áll, hogy amint feltűnik egy cicababa, máris nyomulhasson rá. Kitartásának azonban semmi eredménye, jelentéktelen alakjáról tudomást sem vesznek a nők.

Hal számára ez a különös maximalizmus egy gyermekkori élményhez kapcsolódik, édesapja ugyanis utolsó szavaival azt kérte fiától, hogy sose érje be olyan nővel, aki nem tökéletes. Egy szép napon azonban ismét olyan dolog történik vele, ami hatással lesz további értékrendjére: beragad egy liftbe a híres guruval, aki a defektesnek tűnő srácnak szánalomból felvillantja a belső szépség titkát.

A hipnotizálás hatása leírhatatlan. Hal előtt megnyílnak az eddig zárt kapuk, a bombanők hármasával ugrálják körül. A szerelem is utoléri, Rose személyében, aki az egyik legszebb teremtés a világon. Hal boldogságát és lelkesedését azonban mások egy cseppet sem értik. A srác számára tökéletes nők ugyanis valójában cseppet sem szépek, sőt kifejezetten rondának tűnnek, az imádott Rose mellett pedig valójában az XXL-es cuccok is kisméretűnek tűnnek. Mauricio, Hal legjobb barátja felkeresi a gurut, hogy csinálja vissza a dolgot, mert cimborája közröhej tárgyává vált.

Farellyék egyszerű tanmeséjükben maximálisan kiaknázzák a helyzetből fakadó poénokat, ám megmaradnak a jó ízlés határain belül. A nagyon nagy Ő éppen ezért szórakoztató, fölösleges túlzásoktól mentes vígjáték, amelyben Gwyneth Paltrow olyan rendhagyóan csúnya külsővel bukkan fel, amilyennek eddig még soha nem láttuk. Bátorsága tiszteletet érdemel.