A pad thaitól a hecsedliig: nyolc gasztrofesztivál októberre

Miután túléltük a bikiniszezont, nyugodtan köszönthetjük az őszt egy kis bűnbeeséssel.

Kürtőskalács Fesztivál

MOM park (Gesztenyéskert), Október 12-14.

 

 

A kürtőskalácsnak minden évszakban szezonja van, idén ősszel a MOM parkhoz közeli Gesztenyéskertben szentelnek két napot ennek a megunhatatlan eledelnek. Az ingyenes rendezvényt idén harmadjára tartják meg, és a gluténmentes étrendet követők örömére a kísérletező kürtőskalácskészítők most gluténmentes verziót is hoznak.

 

Disznótoros Kolbászfesztivál

Magyar Vasúttörténeti Park , 2018. október 12-14.

 

Disznótoros Kolbászfesztivál Budapesten! www.kolbaszfeszt.hu

Posted by Disznótoros Kolbászfesztivál on Monday, 24 September 2018

 

Hogy a diétásnak nehezen nevezhető fesztiváloknál maradjunk, jöjjön néhány kolbászfesztivál, ami ilyenkor igazán aktuális. Budapesten a Magyar Vasúttörténeti Park tízhektáros területén kaphatunk kolbásztúladagolást, ahol a hagyományőrző disznóvágás bemutatók mellett és a sok kóstolnivaló mellett folklórprogramok, családi programok és mulatós zene várja a nagyérdeműt.

 

Csabai Kolbászfesztivál

Békéscsaba, Sportcsarnok, Október 19-22.

 

Iskolás csapatoknak ingyenes, kibővítettük a helyet, lehet még jelentkezni! https://www.csabaikolbaszfesztival.hu/hirek/2018-10-01-meg-tobb-hely-lesz-az-ifjusagi-gyuroversenyre-ujra-lehet-meg-jelentkezni

Posted by Csabai Kolbászfesztivál on Saturday, 6 October 2018

 

Egy héttel később tartják a komolyabb múltra visszatekintő Csabai Kolbászfesztivált Békéscsabán, ahol a 3+2 együttestől Majkán át Metzker Vikiig sokféle előadó fellép. A lényeg persze nem ez, hanem a kolbászhús, úgyhogy a világ legnagyobb kolbászkészítő versenyén 750 csapat gyúrja majd a kolbászhúst. Ha valakinek szemet szúr, hogy feltűnően sok thaiföldi ismerkedik a kolbásztöltés művészetével, annak az az oka, hogy idén a fesztivál díszvendége Thaiföld.

 

Velemi Gesztenyefesztivál

Velem, Október 13-14.

 

 

Ha ősz, akkor szelídgesztenye, ami a Kőszegi-hegység klímáját különösen szereti, így az ország nyugati végében idén is szentelnek két napot ennek a finomságnak. A gyönyörű természeti környezetben található csinos falu fő utcáján a gesztenyés falatokat egy Bikini-koncert koronázza meg.

 

Hollókői Szüreti Mulatság

Hollókő, Október 13.

 

Aki igazi magyar népviseletes szüreti felvonulást akar látni lovasokkal, hintókkal, maskarásokkal, néptáncosokkal, annak Hollókőre kell menni. Szőlőt ugyan már nem termesztenek, de azért lesz bor is, és a szüret első lépéseit is megismerhetik a vendégek, és kóstolhatnak finom friss mustot.

 

 

Asia Gasztrofesztivál

Asia Center, Október 14.

 

 

Hol vannak már azok az idők, amikor csak kínai kifőzdékben és földi halandók számára elérhetetlen, drága éttermekben lehetett ázsiai ételeket enni? Úgy ellepték a várost a pad thaios, pho leveses, szusitekercses helyek, hogy választani is nehéz közülük. Most az Asia Centerben kerülhetünk közelebb az autentikus ázsiai ízekhez, emellett ismerkedhetünk egzotikus gyümölcsökkel, és olyan ismert gasztrofigurákkal találkozhatunk, mint Wossala Rozina, vagy a világevő Jókuti András, de Gáspár Bea is kötényt köt.

 

Szigligeti Süllőfesztivál

Szigliget, Rendezvénytér, Október 20-22.

 

 

A több mint tízéves fesztivál idén is finom, a kolbásznál szívbarátabb halfalatokat ígér festői környezetben. Aki nem hiszi, most személyesen meggyőződhet róla, hogy a Balaton nemcsak nyáron gyönyörű, ráadásul nincs se hőség, se dugó az autópályán.

 

Csipkebogyó Fesztivál Szarvaskő

Szarvaskő , Október 21.

 

 

Az Eger melletti település egyik nagy éves eseménye a Csipkebogyó Fesztivál, ahol többek között az is kiderül, hogyan készül ebből a szúrós-szöszös, magokkal teli, kicsi bogyóból az a nagyon finom lekvár. Az esemény abszolút családbarát, a falukerülő túrák mellett forraltbor, csipketea, játszóház, kézműves bemutatók várják a vendégeket, és aki nem áll neki maga dércsípte csipkebogyóból lekvárt főzni, az itt feltöltheti a készleteit.