A poéngyilkos filmcímek

Vannak a sokat sejtető címek, azok, amelyek teljesen bevisznek az erdőbe, amiknek semmi jelentősége, és vannak azok, amik egy az egyben leírják a film lényegét és/vagy csattanóját. És mi mégis megnézzük őket…

Itt A százéves ember, aki kimászott az ablakon és eltűnt - január 28. HBO Comedy, 20:30. Sejthetik, miről szól. Arról, ami a címe is. Na, persze nehéz lenne 1-2 két szóban összefoglalni a film cselekményét úgy, hogy egy hétköznapi ember számára érdekes legyen annyira, hogy beüljön rá a moziba vagy odakapcsoljon a tévén, ha ez megy, de biztos volt még pár címötlet talonban. Mondjuk: Fifikás nagyfater, 100 fölött szép az élet, A tata és a gengszterek. Mert amúgy egy jó kis véletlenszerű pénzlopás is van a sztoriban, amiben egy elefánt ráül az egyik rosszfiúra, aki ebbe bele is hal. Érdemes megnézni, kellemes kis svéd komédia. Páratlan, és még Oscar-díjra is jelölték.

Ennél már csak a Sharknado jobb, ami tényleg az, ami: egy film egy tornádóról, ami cápákat kap fel és köp ki magából. Itt persze erősen bejátszik a gagyifaktor, ami miatt akkora közönségkedvenc film lett belőle. (Január 29., Universal Channel, 1:20)

Vagy ott van a Jay és Néma Bob visszavág. Mire lehet következtetni a címből? A két címszereplő valamilyen bajba keveredik, aztán hirtelen minden jóra fordul, kimásznak a slamasztikából, és bosszút állnak. Az már más tészta, hogy egy teljesen abszurd, gyémántrablós sztoriról van szó, ami mesterien van ötvözve a képregényes humorral, némi Ben Affleckkel megspékelve. Na, meg végtelen trágárkodással. (január 27., Cinemax, 1:00)

A Trükkös gyémántrablás cím is elég spoilergyanús. Leszámolás Hongkongban? Nem, nem egy kistarcsai felszámolás lesz a fókuszban. Az Egy kosaras naplója sem egy kézilabdás videóblogjáról szól. Vagy a Tűzhányó. Alap, hogy nem egy halálos cunamiról fog szólni ez a katasztrófa film, hanem egy vulkánról. A vulkánok meg mit csinálnak? Kitörnek, forró lávát lövellnek ki, oszt kalap. Lehet ellene tenni bármit? Vízzel eloltani, a hömpölygő lávának árkot ásni…  És a film is erről szól. BUMMM! (Január 27., Fox, 21:55)

Néha persze jók a kiszámítható filmek, amiken nem kell folyton gondolkodni, elég csak nézni.