A sírós kölni a legkeményebb

Lesz itt minden, mint a búcsúban. Asszonyoknak sírós film némi szerelmes beütéssel, macsó férfiaknak akció a negyedikre emelve, a kettő között meg ott a gimnáziumi biosz fakultáció és mezei gyilkosság szerelemgyereke.

Végtelen szenvedés

Egy nap, Fem3, péntek, 21:00

A szerelmi sztorik mind ugyanolyanok: a fiú és a lány felváltva nyüglődik, tétovázik, megsértődik, aztán a végén persze ott az előre lepapírozott szex és/vagy esküvő. A lényeg, hogy öröm és boldogság van, mert a szerelem ilyen. Anna Hathaway ennél sokkal mélyebb kapcsolatba tenyerel bele. Diplomaosztójának napján megismerkedik és szoros barátságot köt egy fiúval, akivel aztán elég kalandos és kellemetlen életút folyamán sikerül végül összejönnie. A film különlegessége, ami miatt jóval többet ér, mint egy könnyen felejthető hollywoodi csöpögős popcornmozi, hogy a két főszereplő történetét mindig egy adott év július 15-én keresztül mutatják meg, hisz ez megismerkedésük, a diplomaosztójuk évfordulója. 

A gyilkos pacsuli

Parfüm: Egy gyilkos története, Story4, szombat, 23:35

Az AXE dezodorok előtt is volt élet. Az emberek különböző illatfelhőkbe burkolóztak, hogy ezzel fedjék el éktelen emberszagukat. Nem vicc, anno még csak úri huncutságnak sem volt nevezhető a fürdés. De volt helyette parfüm. Ennyi. Ez még normális is. Az viszont kevésbé, ha egy lelkes kis segéd túlbozgóvá válik és még a holnaputánból is illatot akar kinyerni. Egy macska sikertelen lepárlása után azonban nem adja fel, prostikból készít parfümöt. Ez van, ha a hülyeséghez kreatívitás, na meg durván megborult, beteg elme párosul. 

A Kemény németül: Die Hard

Die Hard 4.0 - Legdrágább az életed, SUPERTV2, vasárnap, 21:20

Olcsó poén sose rossz. És Bruce Willisről tényleg el lehet mondani, hogy olyan kemény, mint a beton, de legalább annyira egyszerű is. John McClane mellett rendesen elrobogott a modern világ, ami nem is baj, hisz eddig is csak egy szimpla zsaru volt, semmi több, de most már minden fiatal a kütyüjébe van belepusztulva, amit főhősünk nem tud megérteni. Na, ha ez a film nem járatja csúcsra a bezzegrégenezést, akkor semmi. Amíg kézzel lehetett csak lekapcsolni a reaktorokat, addig nem volt semmi baj, bezzeg most, egy gombnyomással bárki bárhonnan elindíthat egy atomháborút. Kicsit túl van tolva a kiberterrorizmus, de attól még a sztori jó: felhúzós óra vs digitális világ. Kötelező!