A szerda 17 pillanata

A szerda megbízhatóan stabil nap, gyakorlatilag erre támaszkodik az egész hét. Álatlában a programok is hűségesen ismétlődnek, amivel nincs baj, ameddig újdonságokkal keverednek. Most is ez van. Parádés választáskosár áll rendelkezésünkre korcsoportra és műfajra való tekintet nélkül. Vagy tekintettel? Ezt - esetleg a kép segítségével - döntsétek el ti!

"Zenegyerekeknek!" Juhász Lászlóval

Népszerű gyermekdalok, népdalok, hagyományőrző elemek, körtáncok, mondókák. Az állandó gitár-ének és ritmusszekció mellett megszólalnak még a furulyacsalád tagjai: a szopranínó, a szoprán- és altfurulya, a tilinkó…

Müpa, április 20., 10:00 

Sokadik alkalommal találkozhatnak a Ringató rendszeres látogatói karácsony előtt a Müpa Üvegtermében, hogy közös énekléssel, játékkal köszöntsék a közelgő ünnepet a sorozat müpás házigazdájával, Gáll Viktória Emesével, valamint édesanyjával, a Ringató alapítójával Gállné Gróh Ilonával.  

Zsoldos Péter születésének évfordulója a sci-fi és a fantasy ünnepét hozza el a Cinema MOM-ba - az április 20-i Ellenpont minifesztiválon a szakmai beszélgetések és filmvetítések mellett az író emlékére alapított díj idei győzteseit is megismerhetik.  

A Budapest Park stábja is megrendülten követi a világ eseményeit, és a saját eszközeikkel, illetve a Ti segítségetekkel szeretnének hozzájárulni ahhoz, hogy támogassák a háború civil károsultjait. Ezért a szezon -1. napjára, április 20-ára egy segélykoncertet szerveztek, aminek teljes jegybevételét a krízishelyzetben is példamutatóan helytálló szervezeteknek fogják felajánlani.  

Minden szerdán az Instant-Fogas rezidens DJ-i gondoskodnak a hangulatról. A buli reggelig tart, a belépés ingyenes. Bulizz a ház koncerttermeiben, Budapest legnagyobb klubjában! 

Pinceszínház, április 20., 19:00

A Dixie Klub Európa egyetlen 50 éve folyamatosan működő olyan jazzklubja, amelyben a programot, azóta is ugyanaz az egy, a világ élvonalába tartozó zenekar szolgáltatja. A Dixie Kings of Hungary klubestjét a színházi idényben minden héten szerdán este 18.30 és 21.15 óra között tartja. 

Fonó Szerda tánctanítás és táncház: Bonchidai táncok

Fonó Szerda táncalkalmainkra olyan kezdő és haladó táncosakat várnak, akik tánctanfolyam keretében szívesen elmélyítenék ismereteiket egy-egy tájegység táncát illetően. Az élőzenés tanítás kezdő és haladó csoportban párhuzamosan folyik, majd egy közös énektanulással és össztánccal zárul. Várnak minden érdeklődőt párral vagy pár nélkül!  

A pénz egészen másként viselkedik, amikor emberek motivációjára használják, mint amikor befektetésként. A pénz motivációs működését elsősorban a pszichológia eszközeivel lehet jól leírni. A pénz önmagában nem boldogít, viszont a súlyos és tartós pénzhiány önmagában is boldogtalanná tesz. E két szélsőség között a pénz sokféle hatását mutatjuk be, például: lojalitást lehet ugyan pénzért venni, de csakis kevés pénzért, sokért nem - de ingyen sem.  

Korunkban élni néha kicsit olyan, mintha egy posztapokaliptikus filmet néznénk, ahol a világvégét idő hiányában végülis elnapolták. Az általános kiégettség, a lázadás látszólagos értelmetlensége, az egész világot megváltoztató járványok ás háborúk, amikről azt hihettük, már magunk mögött hagytuk őket, mind annak az abszurd atmoszférának a részét képezik, ami körbelengi a modern ember mindennapjait. 

Egy nyár története, gitár, csajok, cigarettafüst, pia, valamint a rock, new wave és post-punk bűvöletében. A szovjet underground zene, és egyben a hatalom mindig éber felügyelete alatt működő egyetlen leningrádi rockklub hősévé váló 19 éves zenészben egy sztár meglátja a tehetséget. Ám a mentor és protezsáltja közötti kapcsolatot veszélyezteti a kezdetben félénk srác és a férfi felesége között kialakuló vonzalom.  

A sorozat negyedik eseményén, április 20-án fókuszban a film kerül: miképp találkozik Nemes Nagy Ágnes lírai életműve a film területével? Miben forrás, előzmény egy film létrejöttéhez egy vers? S hol szerepel a költőnő életművében a gyermekirodalom? Juhász Anna irodalmár vendégei Harmath Artemisz irodalomtörténész, Deák Kristóf, az Oscar-díjas Mindenki film Balázs Béla-díjas rendezője és Szamosi Zsófia színművész lesznek, az estére meglepetés vendégekkel és produkcióval készülnek.  

Ingyenes klubkoncert a belvárosban. A HUNNIA REKORDS KÖNYVJELZŐ ZENEI ESTEK rendezvénysorozat keretében ezúttal Mester Csaba és Barátai lépnek fel. Éjszakai műszak, Társas, Nagyítás... történetmesélős gyorsforgalmi és mellékutcai balladák és privát kis szívügyek, finom rock and rollba ágyazva, némi lokális ízzel az Üllői úttól Akarattyáig... ezúttal Vető Péter sokrétű gitárjátékával és Kelló Balázs stílusos basszusával megtámogatva.