A Szigeten kívül is van élet a csonka hétvégén

Bár erősen ajánljuk mi is a Sziget Fesztivál nagyszerű programjait, de azokra is gondoltunk, akik nem a Hajógyári-szigeten szeretnék hétvégén múlatni az időt.

Hullócsillagok Éjszakája 2019 - Budai Szabadtéri Színház Csillebérc, augusztus 9. 20h


2019-ben augusztus 8-15 között érkezik hozzánk a legnagyobb meteor-rajok egyike, így ebben az időszakban óránként akár 100 hullócsillag is megfigyelhető. Augusztus 9-én ez a jelenség kifejezetten erőteljes lesz, így egy egyedülálló, lélegzetelállító koncertre készülnek a budai hegyek tetején!

Klasszikus, nagyzenekari koncerttel kísérjük a csillaghullást, sötétben és óriáskivetítőn is kivetítve egy űrteleszkóp képeit, egy teljesen fény és zajszennyezés védett szabadtéri színházban!


Sziget Fesztivál 2019 – Hajógyári-sziget, augusztus 7-13.


Az első Sziget Fesztivál 1993-ban nyitotta meg kapuit egy egészen kis közönség számára, ám azóta Európa egyik legnagyobb zenei fesztiváljává nőtte ki magát. 60 különböző színpad, 7 teljes napon át több mint 100 nemzet képviselteti magát a Szigeten, olyan távoli országokból is érkeznek látogatók, mint Brazília vagy Új-Zéland. Ez a békés találkozása a kultúráknak - a zene, az ünneplés és szórakozás jegyében - az, amiről a Szabadság Szigete valójában szól. Bár a zene áll a Sziget központjában, a művészet is kulcsszerepet játszik minden évben. Cirkusz, tánc, színház, performanszok, múzeumok, képzőművészeti helyszínek: felsorolni is nehéz, mennyi program várja a fesztiválozókat a nap minden pillanatában.

Vega Gasztro Nap – Krisna-völgy Indiai Kulturális Központ és Biofarm, augusztus 10.


Ezen a napon minden látogató kóstolót kap számos helyben készített indiai és magyaros ételből.
A nagy sikerre való tekintettel idén sem maradhat el a bográcsfőző verseny, melyre bárki nevezhet, legyen az lelkes család, baráti társaság, csoportok, vagy akár munkatársak is!
Természetesen ismét lehetőségük lesz önálló felfedezést tenni a helyi kertészetben, jobban megismerkedni az indiai és más nemzetiségek konyhájával, az ételek egészségre való hatásával, elkészítésével és még sok más érdekességgel.

Jógázz a Citadellán alkonyattól pirkadatig – Citadella, augusztus 10. 17h; 11. 5h


Csoportos vezetett jóga órák a jóga legismertebb irányzatainak megfelelően ismert hazai- és nemzetközi jógaoktatókkal a Citadella Szabadság-szobor felőli oldalán.
A programot a Citadella másik oldalán Jóga Piknik egészíti ki, amely lehetőséget és teret biztosít a jógaiskolák bemutatkozásának, szakmai beszélgetéseknek és a sportághoz kapcsolódó egyéb tevékenységek megjelenésének.

Ganxsta Zolee és a Kartel – Budapest Park, augusztus 10. 18h


Egy legendás este – hazánk legnagyobb fenegyerekei, a Ganxsta Zolee és a Kartel ikonikus albumukat, a Helldoradot hozzák el augusztus 10-én a Budapest Parkba. Az idén húszéves kultikus anyagon olyan slágerek szerepeltek, mint A jó, a rossz és a Kartel vagy A való világ – ezek is biztosan terítékre kerülnek a nyár leggengszterebbnek ígérkező estéjén!

Summerfest 2019 – Szigetszentmiklós, augusztus 11-20.


A Summerfest nemzetközi folklórfesztivál az idén ünnepli létrejöttének 25 éves évfordulóját. A fesztivál célja, hogy felhívja a figyelmet a Magyar Nemzet folklórkincsének gazdagságára, oly módon, hogy évente 20 más nemzetet hívunk meg a világ minden tájáról, ezzel is érzékeltetve felelősségünket a saját kulturális értékeink őrzésében és ápolásában. Ha azt tapasztaljuk, hogy sok ország tesz és áldoz ezen a területen, akkor nekünk is teljesíteni kell kötelességünket.