Amikor egy híresség csak úgy beköszön egy filmben - vicces cameók

Mindig vicces, amikor egy-egy híresség egy rövidke pillanatra feltűnik egy filmben, ahogy azt legutóbb a Deadpool második részében is láthattuk. Nézzünk néhány emlékezetes cameót - természetesen spoileresen.

Sean Connery - Robin Hood, a tolvajok fejedelme

A film legeslegvégén bukkan fel Sean Connery, hogy összeadja Robint és Mariont. Persze, senki sem számíthatott a megjelenésére, hiszen miért osztanának egy ilyen aprócska szerepet egy neves színészre? Ez látszik is Sean Connery fején, aki széles vigyorral bizonyára már előre látta a közönség reakcióját.

 

Sokan az Austin Powers-filmekben

Valószínűleg nem lesz teljes a névsor, hogy kik bukkannak fel egy-egy pillanatra Mike Myers remek Bond-paródiáiban. Carrie Fisher Doktor Genya és a fia terapeutáját alakítja egy rövid jelenetben, Woody Harrelson a második részben tűnik fel, amikor Doktor Genya űrrakétáját holmi férfi testrészhez hasonlítják szerte a világon, Tim Robbins az USA elnökeként röhögi ki kedvenc világuralomra törő gonoszunkat, amikor az egyszáz milláhd dolláht követel - hiszen a hatvanas években nem is létezett annyi pénz. A harmadik rész, az Aranyszerszám főcíme azonban valóságos cameo-orgia: az Austin Powers kalandjaiból forgatott, fiktív filmben láthatjuk Gwyneth Palthrowt, Danny DeVitót Kicsi Énként, Doktor Genyát Kevin Spacey alakítja, és Austint ki más játszhatná, mint természetesen Tom Cruise. Sőt, a filmet Steven Spielberg rendezi, aki -azzal teszi helyre a méltatlankodó titkosügynököt, hogy előhúzza kis barátját, egy Oscar-szobrocskát, mondván, hogy ő jobban tudja, nem véletlenül kapta. Ja, Britney Spears és John Travolta is feltűnik ebben a néhány percben.

 

Glenn Close - Hook

A színésznőre rá sem lehet ismerni: ő az a vörös képű, szakállas szerencsétlen kalóz, akit Hook kapitány emberei egy skorpió társaságában egy ládába zárnak. Egyébként a filmben feltűnik Phil Collins, George Lucas és Carrie Fisher is, bár utóbbi kettőt talán lehetetlen kiszúrni.

 

Chuck Norris - Kidobós

Ben Stiller teljesen elmebeteg vígjátékában Norris a film végi kidobós bajnokság bíráinak egyike, és az ő pontszámával győz Vince Vaughnék balfék csapata. De rajta kívül láthatjuk William Shatnert a rendezvény műsorvezetőjeként és David Hasselhoffot, bár őt csak fotón, a német versenyzők kabalájaként. 

 

David Hasselhoff - Euro túra és A Galaxis őrzői 2.

A Hoff jó arc, tisztában van vele, hogy mára levitézlett, pláne, mióta részegen ette a hamburgert, és jórészt azzal haknizik, hogy viccet csinál magából. A galaxis őrzői 2-ben Ego, az élő bolygó, Starlord apja változik át egy pillanatra Hasselhoffá, hiszen a fia fotót őriz róla mint képzeletbeli apukájáról. A nagyon vicces Euro túrában pedig egy romantikus-erotikus, de pofáraeséssel végződő álomban bukkan fel, amint Du című német nyelvű dalát énekli.

Az Eurotúra másik vicces camója Matt Damon, akire bármikor lehet számítani, ha hülyülésről van szó: bunkó, pierszinges rockzenészt alakít, és arról énekel, mekkora pancser a film főszereplője.

 

Kurt Vonnegut - Vissza a suliba

Az 1986-os vígjátékban a Rodney Dangerfield alakította tanulatlan milliomos beiratkozik a főiskolára, hogy ezzel is bátorítsa a fiát. Persze a maga módján intézi ott is a dolgokat, a Kurt Vonnegut munkáiról szóló beadandót magával a szerzővel íratja meg. A dolgozatot azonban visszadobják, hősünk pedig elküldi az írót a fenébe.