Amikor Jack Nicholson kokóval kínálta Margit hercegnőt

Ez biztos nem volt benne a királyi protokollban.

Nyílt titok, hogy Jack Nicholson mindig is jó barátságot ápolt a különböző tudatmódosító szerekkel. A People magazin egy 1980. júniusi számában például nyíltan beszélt arról, hogy imád betépni, és átlag heti négyszer füvezik, illetve hogy nemrég egy hajókiránduláson meszkalinozott.

Nem akarom reklámozni, de őszintén beszélek róla, mert nem szeretem a zugdrogozást. Más szóval, ez nem nagy dolog. Tönkreteheted magad vele, de Krisztusom, bármivel tönkreteheted magad!”

mondta az interjúban, hozzátéve, hogy a lánya is látta már drogozni, de ő nem csinálja, mert vegetáriánus.

Nicholson állítólag annyira nem zavartatta magát, hogy még a brit uralkodóház egyik tagját is megkörnyékezte egy kis kokainnal.

Forrás: Port.hu

 

A hollywoodi ügynökipar széles körben ismert figurájáról, Sue Mengersről írt életrajzi könyvben olvasható az incidens, amelynek a Mengers által rendezett parti volt a helyszíne a Beverly Hills-i otthonában, 1979-ben. Abban az időben Erzsébet királynő húga, Margit hercegnő gyakran megfordult Los Angelesben, és amikor a környéken járt, meghívták a partira. Nicholson is ott volt a barátnőjével, Anjelica Houstonnal. Valakinek eszébe jutott az a merész ötlet, hogy bemutassák őt a hercegnőnek.

Egy királyi személlyel való találkozásnak rengeteg protokollja van: mikor és hogyan kell meghajolni, hogyan lehet megszólítani őt, és a többi. Az, hogy NE kínáljuk meg őket droggal, nincs a szabályok közt, mert ez elvileg magától értetődő. Nicholsont ez persze nem érdekelte, és

pukedlizés helyett állítólag megkínálta a hercegnőt egy adag kokainnal,

"hogy jobban megismerje", ami az 1970-es években annyira azért nem volt szokatlan eljárás hollywoodi körökben.

Margit hercegnő természetesen visszautasította a nagylelkű felajánlást, és továbbállt. Mengers állítólag nagyon dühös volt Nicholsonra, aki valószínűleg csak viccelni akart, de a szuperügynök úgy érezte, ezzel elúsztak az esélyei arra, hogy valaha is meghívást kapjon a Buckingham-palotába.

Margit hercegnő viszont nem sértődött meg, ott maradt ugyanis végig a partin, és egészen hajnalig együtt italozott és szórakozott Farrah Fawcett-tel, Sean Conneryvel és többek közt Robin Williamsszel, a visszaemlékezések szerint pedig többször is táncolt a Szombat esti láz és a Grease sztárjával, John Travoltával.

Via: Far Out