Átlagvasárnap

Vasárnap van, az idő a képen látható levelekhez hasonlatos...Mit lehet hát tenni? Elmondom. A vasárnapot hagyományosan sétával kezdjük, a piacig, vagy egyéb vásárlási lehetőséget biztosító rendezvényig, aztán a szatyrokkal sétálunk tovább, de most már érdekesen. Aztán, ebéd után felbámulunk a korán megjelenő csillagokra és megpróbálunk okosodni, valaki még kora este is ezt csinálja! Végül elfáradunk és megéhezünk egy kis zenére, s már vége is a napnak!

Pancs - Gasztroplacc

Pancs - Gasztroplacc, november 21., 9:00

Az Élesztőház udvarán szerveződik egy a magyar őstermelőket felsorakoztató közösségi piac. Olyan termelők kínálják portékáikat, akiknek fontos a természettel való összhang. Szezonális zöldségek-gyümölcsök, sajtok, házi sonkák és szalámik, pékáruk, szörpök, lekvárok, gyümölcslevek, borok.

WAMP Design Vásár

Bálna, november 21., 10:00

Novemberben is várnak kedvenc WAMP-os tervezőitek a város egyik legszebb panorámájával rendelkező helyszínén, a Bálna Budapest első emeletén! Válogassatok közel száz hazai alkotó egyedi design termékei közül, találjátok meg kedvenc darabjaitokat, és jó ha már figyeltek, mit kértek majd karácsonyra!

Zöldgömb Fesztivál 2021

Online, november 21., 10:00

Ismét Zöldgömb Fesztivál! Ezúttal is még online, de változatlanul érdekfeszítő témákkal! Idén a járvány következtében megváltozott szokásaink fenntarthatósági jellegét járják körbe.

Török idők a Rózsadombon – városnéző séta

Mechwart liget, november 21., 10:00

"Ki volt Gül baba és mit jelentett személye a törökök, és mit a magyarok számára? Mi a legenda és mi az igazság a rózsáival kapcsolatban? Parkokon és lépcsősorokon át fedezik fel a török kori Rózsadomb mesés panorámáját, a középkori falu utcáit és egy legenda sírhelyét.

Az eozin nyomában

Zsolnay gyár-Látványmanufaktúra, november 21., 14:30

Ismerje meg élőben, hogyan készülnek a híres eozintermékek a Zsolnay Látványmanufaktúrában, és tekintse meg az Apostolos terem különleges kerámiaképeit idegenvezetők segítségével!

Hová tűntél belvárosi kultúra? - Szubkulturális séta a VII-VIII. kerületben

Gerlóczy utca 13., november 21., 15:00

A sétával visszatekintenek a kétezres évek elejére, erre a nem is olyan távoli múltra, emlékekre és élményekre is, szeretnék, ha ezeknek a kultikus konglomerátumoknak az üresen álló, átépített, átkeresztelt vagy ledózerolt épületei újra megtelnének történetekkel, emlékekkel, megfigyelésekkel, értelmezésekkel, hogy ezekkel az előhívásokkal talán az újfajta törekvések is lendületet kaphassanak.

Kalandozás a csillagos égbolton

Planetárium - Zsolnay Kulturális Negyed, november 21., 16:00

A szabad szemmel látható égbolt változásait, a Hold mozgását, a bolygók lassú elmozdulását és a csillagképeket sorakoztatja fel a bemutató. A műsor a Digitárium segítségével végig kalauzolja a nézőt a nevezetes földrajzi szélességeken, Egyenlítőtől a térítőkön és Sarkkörön keresztül egészen a Pólusokig. A műsorban még bemutatásra kerül a Föld, mint égitest, a Naprendszer égitestei, a Tejútrendszer és az ember által ismert Világegyetem galaxisai, egyéb objektumai.

Sirtos görög táncház

Óbudai Kulturális Központ, november 21., 17:00

17:00-18:00 Tánctanítás Az élvezetes táncleckék után lehetőség nyílik a tanultak gyakorlására.

Instant-Fogas Vasárnap

Instant-Fogasház, november 21., 18:00

Bulizz több tánc és koncertteremben, a belváros legnagyobb klubjában, ingyenes belépéssel egészen reggelig, ahol rezidens a DJ-k gondoskodnak a hangulatról!

Egri & Pertis zongoraduó: Áthallások 4. - Ha Rahmanyinov festett volna...

BMC - Koncertterem, november 21., 18:00  

Festői zenék csendülnek fel, valamint zenei festmények és grafikák kerülnek vetítésre az Egri & Pertis Zongoraduó – pandémia után újraindult – „Áthallások“ koncertsorozatának következő estjén. Vannak-e színei a zenének? „Megszólalhat“-e egy festmény? Hallgat-e zenét egy grafikus alkotás közben és ha igen, hogyan hat ez a keletkező műre?

Magnificat 30

Pesti Vigadó, november 21., 18:30 

A többszörös nemzetközi elismeréssel, rangos szakmai díjakkal rendelkező Magnificat Kórus, és alapító karnagyuk, a Liszt Ferenc-díjas Szebellédi Valéria az együttes fennállásának 30. jubileumát ünnepli ezzel a koncerttel.

Új űrnagyhatalom a láthatáron – a kínai űrkutatás felemelkedése

Svábhegyi Csillagvizsgáló, november 21., 19:00

Hamarosan új korszak indul az űrkutatásban? Az ötvenes évek végén két szuperhatalom feszült egymásnak a világűrben. Az USA és a Szovjetunió árnyékában azonban egy szerény kezdetű, de hosszú menetelés vette kezdetét. Az amerikai zászló már lobogott égi kísérőn, mikor Kínában egy aprócska rakéta törte át az atmoszféra rétegeit.

35 éves a 100 Tagú Cigányzenekar - Jubileumi gálakoncert

Uránia Nemzeti Filmszínház, november 21., 19:00

A kritikusok szerint "van valami varázslatos" abban, ahogy a világ legnagyobb és leghíresebb cigányzenekara a színpadon megjelenik. Ennek oka, hogy minden fellépésükön ugyanaz a lelkesedés árad belőlük. A siker számukra üzenet, mely minden muzsikusnak újabb inspirációt ad.

Budapest Jazz Orchestra

Budapest Jazz Club, november 21., 20:00

Az 1998-ban alakult Budapest Jazz Orchestra igazán nagy áttörést jelentett a hazai jazzélet számára, hiszen létrejött Magyarország első, professzionális big bandje, mely hangzásával a 20-as évek Amerikáját idézte. A BJO kiváló munkásságának bizonyítéka az elmúlt több, mint tizenöt év, mely idő alatt számos koncert, hazai és nemzetközi elismerés, illetve megszámlálhatatlan külföldi előadó, köztük jó néhány világsztár színesítette a zenekar eddigi történetét.

Metronóm Jazz Klub: Varga Bendegúz Quartet

E78 - Zsolnay Kulturális Negyed, november 21., 20:00

A dobos Varga Bendegúz debütáló lemeze 2018-ban jelent meg. A mai mainstream krédójába nagyszerűen illeszkedő, aprólékos műgonddal kidolgozott muzsika érzelmileg és hangulat szempontjából roppant egységes, gyönyörű saját szerzeményekkel.

Lucie Horsch

Müpa, november 21., 20:00

Vajon a madarak kitől tanulják a csicsergést? Ha valaki hallotta már a húszéves holland furulyavirtuóz, Lucie Horsch játékát, biztosan azt válaszolja: csakis tőle, senki mástól. A fenomenális ifjú művész rég nem pályakezdő: lemezei évek óta nemzetközi szenzációt keltenek.