Bemutatkozik a PORT.hu – Barbara

Arra gondoltunk, itt az ideje, hogy olvasóink megtudják, kik is készítik a Portot. Kik azok, akik segítenek eligazodni a programok között, akik válaszolnak az olvasói levelekre, akik filmeket, könyveket, színházi darabokat, gyerekműsorokat ajánlanak. Ezért december 12-től minden nap bemutatunk egy Port-os kollégát. Ő itt Barbara.

Molnár Barbara vagyok a PORT.hu főszerkesztője. 20 éve dolgozom a médiában vagy a médiának, és idén szeptemberben csatlakoztam a Porthoz, ahol alapvetően a lap vezetése a feladatom. Örömmel jöttem a PORT.hu-hoz, kicsit haza is jöttem ide – korábbi életem ugyanis, a Fidelio egykor a Porttal egy médiacsaládba tartozott. Több mint négy éve foglalkozom kulturális újságírással, és igazi szerelem ez, mert a kultúra nem csak a könyv, a film, a festmény, a zene; a kultúra az az élet, ha van, akkor ott van a mindennapokban, abban, ahogy élünk, gondolkodunk, beszélünk, vitatkozunk: a kultúra – és akkor itt el is pattintok gyorsan egy filmes utalást – körülvesz. 


A PORT.hu oldalon legjobban a benne rejlő humort szeretem. Ezek ott vannak a cikkekben, a címekben, a leadekben, Facebook posztokban és persze a munkahelyi megbeszélésekben is – ugyanis ahol humor van, ott van intelligencia, kifinomultság és gyorsaság, márpedig ezek nélkül egyetlen újság sem működhet.

Amit pedig ajánlok, az az egyik kedvenc sorozatom, amit bármikor meg tudok nézni : főzés közben, vagy ha annyira fáradt vagyok, hogy nincs erőm újat nézni vagy olvasni, de kell valami, ami kikapcsol vagy megnevettet – ez az Agymenők. Bazinga!

 

(Fotó: Kaszás Tamás)