Bemutatkozik a PORT.hu - Rita

Arra gondoltunk, itt az ideje, hogy olvasóink megtudják, kik is készítik a Portot. Kik azok, akik segítenek eligazodni a programok között, akik válaszolnak az olvasói levelekre, akik filmeket, könyveket, színházi darabokat, gyerekműsorokat ajánlanak. Ezért december 12-től minden nap bemutatunk egy Port-os kollégát. Ő itt Rita…

Sziasztok!

Zsolnai Rita vagyok, a Zenerovat vezetője. A csapathoz 2005-ben csatlakoztam, és az akkor még Koncertrovat országos része mellett a Fesztivál rovatot is szerkesztettem, részt vettem a Rádió rovat létrehozásában, és persze megismertem a többi rovat működését is. A PORT.hu nem csak egy munkahely, de közösség is egymásra figyelő emberekkel. Persze ennyi idő alatt kicserélődött a csapat, már nem vadregényes lakásirodába járunk dolgozni, de ettől még megmaradt annak a helynek, ahova jó bejárni, találkozni a többiekkel a (mostani helyzetben online).

A PORT.hu egyszerre dinamikus és stabil - folyamatosan változik, új tartalmakkal rukkol elő, semmilyen helyzet sem képes eltántorítani a lehető legalaposabb programszolgáltatástól -, ezért ez az év sem fogott ki rajta.

A PORT.hu 25. évében az online tér vált a legfontosabb helyszínné, ezért a koncertekért sem kell messzire menni. Ezekben a hetekben sok élő koncertközvetítés lesz, de először mégis egy 2016-os felvételt ajánlok, melyen A Kékszakállú herceg várát és a Csodálatos mandarint hallgathatjátok és nézhetitek, a Nemzeti Filharmonikusokkal és Kocsis Zoltán vezényletével. A második ajánlatom a Dorota öt vendégzenésszel felvett akusztikus felvétele, melyhez a videók Kőrösi Máté közreműködésével készültek, és most lesz először látható.