Courtney Love már egy 2005-ös interjúban figyelmeztette a fiatal színésznőket Weinsteinre

Mindenki tudott róla, mennyire gusztustalan ember a filmmogul.

Akkorára dagadt a Harvey Weinstein körül kipattant botrány, hogy már alig lehet követni. Sorra szólalnak meg Hollywood ismert és kevésbé ismert figurái, és noha általában elítélőn, úgy tűnik, nyílt titok volt, hogy a filmmogul csaknem harminc éve nők sokaságát zaklatta szexuálisan, és egyébként is úgy bánt velük, mint egy darab szeméttel. 

Most Courtney Love egy 2005-ös videója került elő, amelyet a TMZ készített a Comedy Central Pamela Andersont szívató műsor bemutatóján. A riporter kérdésére - "Mit tanácsolna a kezdő színésznőknek?" - azt feleli, hogy 

Rágalmazással fognak vádolni, ha elmondom. - Majd egy kis szünet után mégis folytatta. - Ha Harvey Weinstein elhívna a Four Seasonba egy privát találkozóra, ne menj el.

Love megosztotta Twitteren a videót, és hozzáfűzte, hogy ugyan ő nem tartozik az áldozatok közé, de mivel beszélni mert Weinstein ellen, a CAA  (Creative Artists Agency - az egyik legnagyobb és legbefolyásoabb hollywoodi ügynökség) egy életre feketelistára tette.

A botrány hatására más szórakoztatóipari szexuális zaklatások is egyre-másra derülnek ki. Nyilván Weinsteinnek már lőttek, de ez az ügy elég markánsan hívja fel arra a figyelmet, hogy a szexuális zaklatás, a megfélemlítés és megalázás bevett dolog az Álomgyárban (is), és maga a rendszer rettenetesen képmutató, hiszen az egymás után megszólaló hírességekről is kiderül, hogy bizony tudtak arról, mi zajlik azokban a bizonyos hotelszobákban, de úgy tűnik, azzal, hogy a sok éves hallgatás után, most felháborodást mímelve elítélik a nyilvánosság előtt, részükről erkölcsileg megtették, amit kellett. És ez ugyanolyan gusztustalan, mint amit Weinstein művelt.