Csak ne essen! - Programok hétvégére

Értjük mi, hogy kell a csapadék, de azért ezen a héten egy kicsit túlzásba esett az időjárás. Reménykedjünk a hétvégi jó időben, de ha mégsem lesz, akkor is lehet pár programot vadászni, például ebből a listából.

25. Lengyel Filmtavasz – Budapest-Szeged-Debrecen – Művész mozi, Apolló mozi, május 9-15.


A gazdag programban szerepelnek régi és új filmek is, mint például a számos díjat elnyert, nagy nemzetközi sikereket elkönyvelő filmalkotás, a Hidegháború (Paweł Pawlikowski), vagy a Még egy nap élet című nemzetközi film-koprodukció, de természetesen ismét találkozhatunk jó néhány filmújdonsággal is. Műfaji változatosság, számos lengyel vendég, csodálatos zene, mozi az egész családnak-ezeket kínálja az idei filmszemle.

VII. VEGAN FOOD FEST - A növényi ételek ünnepe - Kőrösy József sétány, május 9-12.


Kóstolnál hazai és határontúli ételkülönlegességek növényi alternatíváit? Lehűtenéd magad egy tejmentes fagyival? Nem tudod elképzelni, milyen egy vegán hamburger vagy hotdog? Sajtalternatívákat kóstolnál? Szereted a tápláló, nyers ételeket és a superfoodokat? Megkóstolnád pár magyaros fogás vegán változatát? Bűntudatmentes édességre fáj a fogad?
Ha bármelyik kérdésre igennel válaszoltál, akkor a VII. Vegan Food Festen a helyed. Május 9. és 12. között összecsődítik Magyarország vegán és vegánbarát éttermeit, cukrászdáit, street foodosait, bisztróit, hogy neked egyéb dolgod ne legyen, csak élvezkedni a gasztroforgatagban.

NAGY-SZÍN-PAD! - Akvárium Klub, május 8-16.


Vajon mi nyom majd többet a latban, amikor eldől, hogy mely előadók jutnak a Nagy-Szín-Pad! döntőjébe? A social media követők és lájkok száma? A fellépések/koncertek mennyisége? A YouTube sikerek? Vagy a rádiós slágerek?

15. Budapesti Nemzetközi Képregényfesztivál - Képregénykönyvtár - Comics Library; Klauzál 13 Galéria; Bem mozi; Dürer Kert, május 9-12.


Idén 15 éves a Képregényfesztivál, de van még itt pár évforduló: 60 éves Asterix, 80 éves Batman, és 90 éves Tintin.
Igyekszenek megadni a módját -- menj el Te is programjaikra május 9. és 12. között!
Helyszínek:
Május 9. este: KépregényKönyvtár
Május 10. este: Klauzál13 Galéria
Május 11. este: Bem Mozi
Május 12. egész nap: Dürer Kert

 

Gizella Napok – Veszprém, május 6-12.


Veszprém életének egyik legnagyobb eseménye az idén május 6-12. közt megrendezésre kerülő Gizella Napok összművészeti fesztivál, mely a művészeti ágak teljes repertoárját magába foglalja. A Vár műemlékeinek kulisszái között családi- és gyermekprogramok, koncertek, az Óváros téren népművészeti kirakodóvásár és jelmezes történelmi felvonulás, irodalmi műsor ígér tartalmas időtöltést. A belépés minden rendezvényre ingyenes!

Kürtőskalács Vigalom - Holnemvolt Vár, május 10-12.


Év közben kevés a lehetőség arra, hogy az összes íz, méret és forma különlegesség egyszerre bemutatkozzon az édesség rajongóknak. Éppen ezért ötletelte ki a Vitéz Kürtös csapata a Holnemvolt Vár vezetőségével közösen, hogy az októberi Kürtőskalács Fesztivál mellett – mely idén már 7. alkalommal kerül megrendezésre – a május 10-12-i hétvégén megszervezik a fesztivált kicsiben, egy hangulatos Kürtőskalács Vigalom keretében, melynek varázslatos otthont ad a Holnemvolt Vár.

CSÁTH - A varázsló halála - Petőfi Irodalmi Múzeum, 2020. szeptember 30-ig

A PIM egyedülállóan gazdag és eddig soha nem látott Csáth-gyűjteményén alapuló kiállításban mi is beállíthatjuk „lelki tükörrendszerünket”, amellyel a befogadás különféle útjai nyílnak meg előttünk. Naplóiban megfigyeljük az önmagát figyelő Csáthot. Zeneműveiben, novelláiban, egyetlen fennmaradt festményében és számtalan rajzában pedig először a benyomásokat, amelyeket keltenek bennünk, másodszor saját magunkat a művészi élvezés pillanatában, harmadszor vizsgálódó énünket figyeljük meg, és akkor nem fog érdekelni semmi más bennünket, mint az, hogy kicsoda Csáth Géza, és hogy kik vagyunk mi magunk, és hogy ami eközben esik, jó vagy rossz-e?

Art&Design Market - Morrison's 2, május 11. 11-18h

A 15 éves kulturális online magazin, az Antropos.hu álmodta életre azt az Art & Design Market elnevezésű eseményt, ami tulajdonképpen egy kiállítással egybekötött vásár. Egy olyan különleges vásár, ahol több tucatnyi művész és kiállító vonul fel, hogy megmutatkozzon, és lehetőséget biztosítson arra, hogy alkotásaikat megvásárolhassa az odalátogató közönség.