Csináljátok a fesztivált! - Hétvégi programajánló

Ezen a hétvégén szinte minden zenei stílushoz megatláljátok a megfelelő fesztivált, de ha valaki Budapesten marad, az is megtalálhatja számítását a Szabihídon.

Balaton Sound 2019 – Zamárdi, július 3-7.


Tudod már ki lesz a kedvenc fellépőd a 2019-es Balatonsoundon? Sztárparádé a Balatonparton a DJ Mag és MTV EMA kitüntetettjei közül. A Balaton Sound Nagyszínpadán idén minden idők legnagyobb sztárfelvonulása várható, amit már egy teljesen megújult, formájában és dekorációjában is új színpadon élvezhetünk.

Hello Ugar! 2019 Fesztivál – Ópusztaszer, Akhal Ménes, július 3-6.


2019 július 3. és 6. között rendezik meg az ország egyik legizgalmasabb zenei fesztiválját, a 7. Hello Ugart Ópusztaszeren, az Akhal Ménesen. A 4 napos fesztivál több mint 100 különleges programmal vár Titeket. Többek között könnyűzenei, alternatív - progresszív rock koncertekkel, puszta nagyszínpaddal, jurta kisszínpaddal, tábortűzi akusztik intim-koncertekkel, kertmozival, hipszter diszkóval, irodalmi sátorral, bányatóval és öko-labirintussal ! Na meg számos meglepetéssel idén is!

6. Alpárfeszt – Tiszaalpár, július 4-6.


Idén is több mint 30 hazai underground banda zúz majd Tiszaalpáron, az alföldi természet zavarbaejtő közelségében. Ugyanis éppenséggel ez a kistérségi esemény egzotikuma: egy egykori birkalegelőn kap helyet az Alpárfeszt színpada idén is , ahogy az elmúlt években, hogy ereszd el a hajam koncertmaratont biztosítson az ezerarcú rock-, metál-, vagy éppen blues-, jazz-, funk-, és reggaeműfajok kedvelőinek. Na de nézzük a zenei konkrétumokat: AWS, Dungaree, Don Gatto, LAST, Fiúk, Apey and the pea, Stubborn és KIES - többek között ezek a zenekarok is tiszteletüket teszik majd a mindenható tiszaalpári szubkultúr színpadon.

Istvàndy FESZTelen – Káptalantóti, Istvándy Pincészet, július 3-7.


Az Istvándy család idén másodszorra nyitja meg a teljes birtokot több helyszínen a Tóti-hegy (és Badacsony) vonzáskörzetében. Pár nap fesztelen hangulatban középpontban az Istvándy kúriával: család, csodák, borok, gasztronómia, édes semmittevés!
Az Istvándy Birtok szervezésében II. alkalommal rendezik meg július 3-án a Kéknyelű Ízlelő elnevezésű sétálókóstolót új helyszínen a varázslatosan szép káptalantóti Istvándy LIGET-ben. A rendezvény központjában a Kéknyelű áll, a piknik hangulatú szabadtéri rendezvényre több mint 20 badacsonyi borász jelezte részvételi szándékát.

Thai Fesztivál Budapest 2019 – Vajdahunyad vára, július 7.


A Thaiföldi Királyság Nagykövetsége idén negyedik alkalommal rendezi meg a Thai Fesztivált 2019. július 7-én, vasárnap a Vajdahunyad várában. Az egy napos gasztro-kulturális eseményen a thai kulturális programok, fellépők, látványfőzés mellett 6 étterem gondoskodik majd az autentikus kulináris élvezetekről, vásárolhatunk eredeti thaiföldi portékákat és kipróbálhatják a hagyományos thai spa szalonok kényeztető szolgáltatásait. A thai fesztivál egész nap szórakoztató napot kínál az egész család számára

Szabihíd 2019 – Szabadság híd, július 6-7.


Élhető közterek legyenek Budapesten! A Valyo, város és a folyó egyesület kezdeményezésére a lakók előtt megnyitott SZABIHÍD, e célkitűzés jelképe.
Időpontok: Július 6-7., 13-14., 20-21., 27-28.