Csodára lesz szükség, hogy a Borderlands elkerülje a buktát

Nem túl hízelgőek az előzetes becslések.

Négy éve a PORT is megírta, hogy adaptációt terveznek a kultikus Borderlands-játékokból, és ha nehezen is, de végül elkészült a film.

A Box Office Theory szerint a Borderlands 13 és 18 millió dollár közötti nyitóhétvégére számíthat, ami nem túl biztató előrejelzés. Nem tudni, mennyi a film költségvetése, de a becslések szerint 100 millió dollár körül lehet. A trailerek egyfajta Mad Maxbe oltott Galaxis őrzőit ígérnek, és ez a fajta látványblockbuster nem olcsó mulatság. És akkor az A-listás szereplőgárdáról még nem is beszéltünk, amelyben Cate Blanchett, Kevin Hart, Jack Black és a tavaly Oscar-díjat nyert Jamie Lee Curtis is szerepel.

Nem növeli a film esélyeit az sem, hogy a Velünk véget ér is ugyanezen a hétvégén nyit, és a becslések szerint 20 millió dollárral, és nagyobb közönséggel fog debütálni. A Deadpool & Rozsomák pedig még mindig tömegeket vonz, és nemrég került mozikba M. Night Shyamalan új rendezése, A csapda is.

A sztori szerint a Blanchett által alakított Lilith, a hírhedt kincsvadász visszatér hazájába, Pandorára, a galaxis legkaotikusabb bolygójára, hogy megtalálja Atlas (Edgar Ramírez), az univerzum leghatalmasabb gengszterének eltűnt lányát. Szövetségre lép a söpredék néhány tagjával: Rolanddal (Kevin Hart), a tapasztalt zsoldossal, Tiny Tinával (Ariana Greenblatt), az elvadult, pusztító tinivel, Krieggel (Florian Munteanu), Tina tagbaszakadt védelmezőjével, Tannisszel (Jamie Lee Curtis), a különc tudóssal, valamint Claptrappel (Jack Black), a tudálékos robottal.

Eli Roth rendező a forgatókönyvet többek közt Craig Mazinnel (The Last of Us, Csernobil) együtt írta, ő azonban kiharcolta, hogy a nevét eltávolítsák a stáblistáról, ami szintén nem túl jó előjel. Ahogy az sem, hogy a forgatás még 2021 júniusában, azaz több mint három évvel ezelőtt fejeződött be. Azóta több újraforgatást is elrendeltek, a premierdátumot pedig többször is eltolták.

A Slashfilm elemzés szerint a produkció akkor kerülheti el a buktát, ha Amerikán kívül sokkal jobban szerepel, mint odahaza. Ugyanez a forgatókönyv érvényesült egy másik játékadaptáció, a Warcraft: A kezdetek esetében is, amely 438,8 millió dollárt hozott világszerte – és fel is ült ezzel a videójáték-adaptációk trónjára, amíg a Super Mario Bros. tavaly le nem szorította onnan –, a hazai jegyeladásokból azonban csak 47,3 millió dollár folyt be. Viszont: a Warcraft 225,5 millió dollárt termelt csak Kínában, ahol a hollywoodi filmek a világjárvány óta nem teljesítenek jól, úgyhogy a Borderlands alkotói sem lehetnek túl optimisták.

Via: Slashfilm