Csütörtöki lazító programtippek

17 kulturális program, amit online is tudsz követni, hogy még a kanapéról se kelljen felállni.

Veronaki zenekar - #várkertmatiné

Május 21., 14h

Rendszeres interaktív zenés, mesés live gyermekfoglalkozás a karantén idején Veronikával. A live közvetitéseket a Veronaki zenekar Facebook-oldalán tudod követni. 

Cirkusz+ LIVE

Május 21., 15h

A Cirkusz+ a Fővárosi Nagycirkusz vírusprojektje, mely a kényszerszünet alatt sem hagyja a publikumot cirkusz nélkül. Az élő műsor alatt sok érdekességet tudhattok meg a fellépőkről, betekinthettek a kulisszák mögé, és még nyerhettek is! A műsort a cirkusz hivatalos Facebook-oldalán követhetitek.

Dian Viktóriát a karanténban – Nyáry Krisztián kérdezi

Május 21., 16h

Dian Viktória az Athenaeum Kiadó és a Partvonal Könyvkiadó új igazgatója a karanténban – Nyáry Krisztián a karanténról, a váltásról és a kiadókat érintő terveiről kérdezi. Dian Viktória és Nyáry Krisztián beszélgetését élőben követheted a Líra Könyv Facebook oldalán.

Bánkitó Karanténfesztivál Online | ZsK2020 - Konferencia a magyar zsidó kulturális horizontról

Május 21., 16h

Mit is jelent ma Magyarországon, ha azt mondjuk, hogy zsidó kultúra? Kik a meghatározó szereplői? Milyen témák és stratégia mentén szerveződnek a kulturális események és milyen tényezők befolyásolják az ezzel kapcsolatos döntéseket? Kinek szólnak és kinek nem? A konferencia a Negyed7Negyed8 oldalon lesz követhető.

Móser Ádám erkélykoncert élő közvetítés

Május 21., 17h

Móser Ádám harmonikás minden nap délután öt órakor ad egy minikoncertet, amin saját számait és improvizációit hallgathatod itt.

CEU Határtalan Tudás Online: Vége a járványnak?

Május 21., 18h

Elmúlt a járvány vagy veszélyben vagyunk még? Indokolt volt-e a globális bezárkózás? Lehet-e két beteg élete között dönteni? Paradigmaváltás jön-e ezek után az egészségügyi ellátásában és az etikai szabályozásban? A közvetítéshez itt tudsz kapcsolódni.

NTSz On - Feledi János - Feledi Project: Rekviem

Május 21., 19h

A darab főszereplője a nő, az ember, akinek el kell hagynia a földi életet, az eddig általa ismert létformát. Előbb a döbbenet, aztán a küzdés, majd a pánik félelem, a feladás és a végén a megbékülés. Az előadás online nézhető itt.

Az Én története

Május 21., 19h

Csórics Balázs Online önálló-estje. Lesz fizika, kvantumfizika, szakrális geometria, És lesznek versek, dalok, képek és érzések. Az előadás ezen a linken elérhető.

Karanténestek 49. - Budapesti Fesztiválzenekar

május 21., 19:45

Karib-tenger kalózai, Gershwin, Brahms és barokk. Ne hagyjátok ki a ma esti, különösen szórakoztatónak ígérkező kamarakoncertet! Katt ide!

A Luxemburgi Filharmónia közvetítése

Május 21., 20h

A Müpa gondoskodik róla, hogy a kontinens legrangosabb előadó-művészeti központjainak nézőterén érezhessük magunkat egy-egy előadás erejéig. Így Facebook-oldalukon Európa jelentős koncerttermeinek programjába engednek bepillantást Lisszabontól Hamburgon át Londonig - bízva abban, hogy ezzel is kellemesebbé varázsoljuk az otthon töltött időt.

HERSELF // Quarantine Session // #acoustic mood

Május 21., 20h

Akusztikus karanténkoncert látható itt a Herself zenekartól csütörtök estére.

Király Viktor / DJ Revolution

Május 21., 20h

"HAMAROSAN" video party sorozat a Lupa Facebook oldalán, ezúttal Király Viktorral és DJ Revolutionnal.

Danny Blue #maradjésznél Online Mentalista Show

Május 21., 20h

Nem elég, hogy hetek óta otthon kell maradnod, most még Danny Blue is beköltözik - az elmédbe!
Maradj észnél, mert ilyet még nem láttál! Az esemény itt nézhető meg.

Élő csillagászat - Kiss Lászlóval

Május 21., 20h

Virtuális űrséta a Svábhegyi Csillagvizsgáló és a Csillagászat.hu közös szervezésében. Az élő közvetítés a Svábhegyi Csillagvizsgáló live-on érhető el.

The Hour of Relief - Live Sound Relaxations

Május 21., 20h

iamyank a nappalijából folytatja a Soul Healing Session-öket, ami azért jó, mert így mindenki hozzájut ezekhez a különlegesen nyugodt, csendes, befelé figyelésre késztető muzsikákhoz itt.

Elevenedés - 11 napnyi fesztiválhangulat a 11. kerületben

Május 21-31.

Tizenegynapos újranyitást, megújulást váró online fesztivál a Bartók Béla Boulevard-on! Részletes programok itt találhatók.

Átlátszó Előszoba - Online Üvegkiállítás

Május 21-31.

Május 21. és 31. között lesz látható az online kiállítás, amelynek linkje itt található. 

Tóth Pitya István kiállítása

Május 21.-június 25.

2020. május 21-től követhetitek nyomon Tóth Pitya István képzőművész bemutatását. A galéria meglepetésekkel készül. Betekintést kaphattok egy ismert művész kevésbé ismert alkotói világába a Galéria Facebook oldalán.