Csütörtöki programválaszték

Még mindig remek tippjeink vannak! Mássz fel a netre, és streameld a következő koncerteket, tárlatvezetéseket, színházi előadásokat és beszélgetéseket!

Online tárlatvezetés a Seuso-kincs - Pannónia fénye című kiállításban

Online, február 18., 17h

Rajongsz a kultúráért és a kiállításokért? Többször előfordult már, hogy szerettél volna részt venni egy tárlatvezetésen, de a távolság és a hosszú utazási idő ezt nem tette lehetővé? Akkor az alábbi program neked szól! A Magyar Nemzeti Múzeum Seuso kincs – Pannónia fénye című állandó kiállítása  online virtuális 3D formában házhoz megy.

Vadadi Adrienn: Málna és Misi, az ikrek

Online, február 18., 17h

Végre egy ikres könyv piciknek! Vadadi Adriennel ovis könyvsorozatáról és új ikres meséjéről Kiss Noémi író, "ikeranya" és Cselovszki Ágnes óvodapedagogus beszélgetnek.

Online tárlatvezetés — a Yale Egyetem Művészeti Galériájában

Online, február 18., 18h

Az online tárlatvezetések második állomása New Havenbe kalauzol. A múzeumlátogatásokat személyesebbé, a kiállítások anyagát pedig könnyebben megközelíthetővé teheti egy jó tárlatvezető. Ilyen, közös felfedezést adó élményre invitál titeket Pusztai Tünde művészettörténész, aki a sorozat állandó  tárlatvezetője lesz. Tünde minden tárlatvezetés során más-más beszélgetőpartnerrel indul útnak. Ezúttal fia, Nathaniel Steenhuis lesz a vendége, akivel közösen látogatták meg a Yale Egyetem Művészeti Galériáját.

Kolibri MobilMesék

Online, február 18., 18h

A járványügyi szigorítások miatt a színházak átmenetileg bezárnak, de a kényszerszünet alatt is szeretnének veletek maradni és tartalmas ‘kolibris’ élményekkel színesíteni az otthon töltött napokat – ha nem személyesen, hát online!

A nagyvilágon e kívül - Borgula András sorozata

Online, február 18., 18h

Ismeritek a régi viccet, hogy hogyan beszél az okos zsidó a butával? Interurbán! Ma már nincs így...ma már zoomolunk! Na de hogy ki az okos és ki a buta, aki elment vagy aki itt marad azt beszéljétek meg a következő alkalommal is olyan zsidókkal akik itt születtek, de már nem itt élnek. A videó a premier után bármikor megtekinthető a csányi5 facebook oldalán.

Várábrázolások a 19. századi magyar remekműveken - online tárlatvezetés

Online, február 18., 18.30h

Milyen jelentéstartalmak kapcsolódhatnak a magyar várakat ábrázoló festményekhez? Magasztos? Félelmetes? Esetleg meseszerű? Ezt a kérdést járja körbe rövidena tárlatvezetés, betekintést nyújtva festőik változatos képzeletvilágába. VÁR(lak)! - Várábrázolások a 19. és 20. századi magyar festészetben – online tárlatvezetés Zoom platformon. 

Egy impozáns későbarokk hazai festőpálya nyitánya: Dorffmaister Türjén

Online, február 18., 18.30h

Előadó: Dr. Kostyál László művészettörténész. Házigazda: Havasi Bálint. Az előadást a Göcseji Múzeum Youtube-csatornáján követhetitek. 

Katona József Színház: Ahogy tetszik

Online, február 18., 19h

Nincs az az ármány, intrika, cselszövés, ami olyan messzire űzhetné az embert, mint a vágy egy másik iránt, mint a szorongás, hogy magányos marad, és mint a pánik, hogy talán mégsem azt kapja majd, akivel boldog lehet. Négy emberpár bolyong az ardeni erdőnek nevezett helyen, hogy ha sehol másutt, ott végre legyőzze a félelmeit, és próbára tegye magát és a másikat. Az előadást a Színház TV oldalán jegyvásárlást követően nézhetitek meg. 

Homo Ludens Project feat. Góbi Rita Társulat: Az érintés dicsérete

Online, február 18., 19h

A tánc, a zene és az irodalom elegye, amit az este folyamán látni fogsz. Érzéki dicséret. Simogató óda a közelséghez.

Pál Feri & Dr. Lukács Liza: Hogyan szeretsz? Kötődési sebeink gyógyítása

Online, február 18., 19h

Online Nyitott Akadémia Pódium Pál Ferivel és Dr. Lukács Lizával!

Müpa Home LIVE – Maxim Vengerov és a MÁV Szimfonikus Zenekar

Online, február 18., 19.30h

Maxim Vengerov személyében olyan hegedűművészt üdvözölhetünk, akit sokan korunk legjobb vonós hangszeres muzsikusának tartanak. A MÁV Szimfonikus Zenekarhoz fűződő barátsága abban is megnyilvánul, hogy 2019 óta immár harmadik alkalommal lép színpadra az együttessel. Az előadás megtekinthető a Müpa honlapján és YouTube-csatornáján.

Nemzeti Filharmonikus Zenekar, vez.: Kovács János, km.: Balogh Ádám (zongora)

Online, február 18., 19.30h

Liszt 1836 és 1856 között összesen ötször dolgozta át az Esz-dúr zongoraversenyt. A mű kivételes népszerűségének egyik fő oka a briliáns zongoraszólam, a tömör forma, a kamarazenei hatásokban is bővelkedő, sziporkázó hangszerelés. Az est szólistája, Balogh Ádám a 2019-es Bartók Világverseny második helyezettje.

Mars 2020 - Perseverance marsjáró leszállás élő közvetítés

Online, február 18., 19.45h

Az arab és kínai marsmissziók után a harmadik, egyben idei utolsó “nyugati” Mars-küldetés is eléri célját: a Perseverance marsjáró az Ingenuity marshelikopter társaságában február 18-án kísérli meg a leszállást a Vörös Bolygó felszínére. A kettős küldetés során első alkalommal repülhet ember alkotta eszköz egy másik bolygón, így még inkább drukkolhatunk a sikeres leszálláshoz.

Kurtág 95 | Generációk találkozása: Ligeti – Kurtág – Eötvös

Online, február 18., 20h

Online fesztivállal ünnepli a Budapest Music Center Kurtág György 95. születésnapját, melynek első eseménye az Eötvös Péter Alapítvánnyal közösen szervezett, mesterkurzussal is összekapcsolt koncert. Az eseményen az alapítvány mentorált zeneszerzői és karmesterei mutatkoznak be, valamint a mesterek, Eötvös Péter és Vajda Gergely is vezényelnek. 

Pályacsúcs - Különleges tudakozó Feke Pállal és Nagy Sándorral

Online, február 18., 20h

A Madách Színház online sorozatának a célja, hogy Nézőink az eddig csak a színpadon csodált színészekről minél többet megtudjanak, kerüljenek közelebb hozzájuk. Az este házigazdája Kadarkai Endre.

Abigél: Sugarmama lemezmegmutató // OMC live session

Online, február 18., 20h

Rock a szobádban, az Abigél megmutatja első lemezét, a címe Sugarmama. Régóta szerették volna bemutatni ezt a lemezt, de sajnos most elég fura világot élünk. Ennek ellenére most az Abigél egy kis koncertet, élőzenét, rockot csempészik mindenki életébe! A stream ingyenes, kattints erre a linkre február 18-án este 20:00-kor és már indul is.

Átrium: Fehér nyuszi, vörös nyuszi - előadja: Epres Attila

Online, február 18., 20.15h

Az iráni szerző, Nassim Soleimanpour nemzetközi sikert aratott különleges darabjának nincs próbája, nincs díszlete, nincs jelmeze, nincs rendezője. Egy színész életében csak egyetlenegyszer adhatja elő a darabot, amely kísérlet a színház hatalmának demonstrálására, közös játék az író, a színész és a közönség részvételével, vagyis minden egyes este megismételhetetlen alkalom. Ezúttal online, csak élőben és egyenesben.

Táncszínház ON - Kovács Gerzson Péter - TranzDanz: LOST...

Online, február 18., 20.30h

"Amikor a jelenben visszatérünk azokra az (időben) elveszett terekbe, amelyek éppúgy lehetnek elképzeltek, mint valóságos helyek – úgy reális minden, hogy közben az egész mégis álomszerű. Egy még be nem következett időben való létezés víziójára ugyanez érvényes.  Ez csak látszólag térprobléma, valójában az idő, vagyis az időbe vetett ember problémája." (Kovács Gerzson Péter)

Nyitott Műterem #11 - Gerhes Gábor

Online, február 18., 21h

A sorozat tizenegyedik eseményén, február 18-án Gerhes Gábor műtermébe látogathatnak el Nagy Gergely művészeti író, az Artportal.hu főszerkesztője vezetésével. A beszélgetést a Trafó Galéria Facebook-oldalán élőben lehet követni, az online műteremlátogatás végén pedig ugyanitt várják a kérdéseket.

Platon Karataev // Pulttámasztó

Online, február 18., 21h

A Pulttámasztó pultja mögött ezen a héten a Platon Karataev tagjai fogják biztosítani a hétvége indító ritmusokat! Ingyenes buli minden csütörtökön, a legjobbfej magyar zenekarok DJ-zésével a Marom Online Csatornán!

SmartHomeExpo - I. Okosotthon Konferencia és Expo

Online, február 18., 10h-tól február 20., 19h-ig

Akár felhasználóként, akár szakemberként szeretnél többet megtudni az okosotthonokról, az online Okosotthon Konferencián megtalálod, amire szükséged van! Több mint 50 online előadás, élő kerekasztal beszélgetések és kiállítói standok, egy konferencián!