Dwayne Johnson saját Indiana Jones-filmet akar

A Szikla filmre vinné a Doc Savage képregényeket, amikből Spielberg leforgatta az Indy-tetralógiát.

Dwayne Johnson 2017-ben forgatná le Shane Black forgatókönyvéből Doc Savage kalandjait - írja a Movieweb. Black a Halálos fegyver 1-2 és Az utolsó cserkész forgatókönyvírójaként már a '90-es években is óriási sztár volt, aztán jött a rendezői debütálása (Durr, durr és csók), és az 1,2 milliárd dollárt kaszáló Vasember 3, ami után lényegében arra kérhet pénzt Hollywoodban, amire csak akar. Új buddy cop filmje, a Rendes fickók hamarosan mozikba kerül, a Predátor 4-et pedig 2018-ra fejezi be. Azt viszont már 2013 óta lehetett tudni, hogy egy Doc Savage forgatókönyvön is dolgozik, amit ezek szerint az expankrátor Rockkal fog leforgatni.

A hírről maga Rock számolt be, természetesen a Twitterén: a napokban épp egy georgoiai ház kellemes kis teraszán épp az iPadjén olvasgatta Shane Black forgatókönyvét, amiből 2017-ben akarnak filmet forgatni. Kérdés persze, hogyan lesz erre a filmre ideje, hiszen most még a Baywatch remake-et forgatja, aztán jön a Jumanji 2, a Halálos iramban 8, a Shazam! című szuperhősfilm, az Utazás a Föld középpontjába 3 és a Nagypályások tévésorozat.

Na de ki ez a Doc Savage?

Az 1930-as évek legnépszerűbb ponyvahőse, képregények, ponyvák és mozifilmek vasalóállú főhőse. Egyúttal Batman és Indiana Jones előképe, aki az eszét és a kütyüit is legalább annyiszor használja, mint az öklét, miközben okkult nácikkal, gonosz papokkal, dzsungelmélyi dinoszauruszokkal és géppisztolyos gengszterekkel csap össze.