Ebben az évben is miskolci lett az évad legjobb táncművésze!

A tánc világnapját a Nemzeti Táncszínház és a Magyar Táncművészek Szövetsége díjátadóval egybekötött gálaesttel szokta ünnepelni április 29-én, ahol az évad szakmai elismeréseit adják át. A kialakult helyzet miatt a gálaestet nem tartották meg, a díjazottak névsorát viszont nyilvánosságra hozták. Idén a Miskolci Balett művésze, Bolla Dániel kapta „Az évad legjobb férfi táncművésze” elismerést színházi táncos kategóriában.

Bolla Dániel 2016 óta a Miskolci Balett tagja. Azóta több jelentős szerepet is kapott a társulat produkcióiban, többek között a Casablanca, a János vitéz vagy az idei Üvöltő szelek táncjátékban. – Hatalmas meglepetés volt már önmagában az is, hogy Kozma Attila, a Miskolci Balett művészeti vezetője engem javasolt a díjra, az pedig még nagyobb meglepetés volt, hogy meg is kaptam az elismerést – árulta el a táncművész. – A szakmán belül rengeteg tehetséges táncost jelöltek még, és nem számítottam rá, hogy pont én fogom megkapni – tette hozzá Bolla Dániel.

Mint mondja, rengeteg tapasztalatot és élményt szerzett Miskolcon. – A Miskolci Balett profiljába tartozik, hogy nem csak eltáncoljuk, el is játsszuk az adott szerepet. Kozma Attilától nem csupán szerepeket kaptam, hanem bizalmat is azokkal a karakterekkel, amiket rám osztott – meséli Bolla Dániel. – A Casablanca és a János vitéz kifejezetten közel állnak a szívemhez. Az előbbinél, Viktor László szerepe volt eddig az egyik legösszetettebb. A János vitézt pedig remélem, hogy még nagyon sokáig tudjuk majd játszani, mert imádom a Huszárkapitány szerepét. Nem azt érzem, hogy a színpadon vagyok és játszanom kell, hanem csak természetesen jön és élvezem, amit csinálok – avatott be a táncművész.

– Külön öröm számomra, hogy a balettmesterem, Szakály György Életmű-díjat kapott, valamint másik balettmesterem és egyetemi tanárom, Szőnyi Eleonóra a Táncoktatásért-díjban részesült. Nagyon nagy boldogsággal tölt el, hogy velük együtt kaphattam meg ezt az elismerést – mondja Bolla Dániel.