Egy jó Carson Coma-koncert a nappalidban jöhet? És még ennél is több programot gyűjtöttünk szerdára

Online arcmaszkvarró workshop, bábszínházi előadások, erkélykoncert az online térben szerdán!

#ötpróbávalotthon

március 25.

A #ötpróbávalotthon kampányban a Nagy Sportágválasztó munkatársai is részt vesznek, minden nap egy-egy otthoni edzéslehetőségre hívják fel a figyelmet, ezzel motiválva, ösztönözve azokat az embereket, akik nem szeretnének sport nélkül maradni ebben a veszélyhelyzetben. Link az eseményhez.

Tekergő mesetorna - élő közvetítések

március 25. 10h

A tekergő mesetorna célja, hogy óvodás, kisiskolás gyermekeknek, szüleiknek, pedagógusoknak segítséget nyújtson ebben a bezárt időszakban, lehetőséget egy kis kikapcsolódásra, mozgásra, ugyanakkor ötleteket adjon arra, hogyan lehet mozgalmassá tenni a mesélést. Meséljünk együtt! A mesetornákon Hajós Erika mesemondóval kalandozhattok majd. Az élő közvetítéseket itt tudjátok követni.

 

A brémai muzsikusok online

március 25. 10h

A nagyváradi Szigligeti Színház Lilliput Társulatának előadása


A lilliput féle brémai előadás tulajdonképpen, egy muzsikáló képesköny: kortárs gyerekversek szólalnak meg, négy mai muzsikusra hangszerelve. A 25 kompoziciót Ágoston Béla írta, aki szívesen nevezi magát zeneközelítőnek. A szines árnyakat, síkfigurákat, az álló, mozgóképeket Makhult Gabriella grafikus művész készítette. A Grimm meséből csak néhány dal utal a szamár, a macska, a kutya, a kakas előző életére, mert a brémai, azaz a váradi muzsikusokat már csak kiteljesedett életükben hallhatjuk, akik szemmel láthatóan jól érzik magukat. Csacsi Karcsi basszusgitáros, Kukori Kázmér klarinétos, Bleki-Blöki Balambér gitáros-énekes lett. A négy mai muzsikusok énekesnője pedig Imola Miu-Miu. Az előadás célkitűzése: érdekesen tolmácsolni a 21 költő versét. A szövegeket kísérő animáció nem csak illusztrálja, hanem tovább viszi az énekelt versben foglalt üzeneteket. A képekkel gazdagon megtoldott zenés játékot kicsiknek-nagyoknak egyaránt ajánlják, 6 éves kortól. Az előadás a színház YouTube-csatornáján lesz elérhető.

 

Zenés gyermekfoglalkozások Veronakival LIVE

március 25. 10.30h

Rendszeres interaktív zenés, mesés live gyermekfoglalkozás a karantén idején Veronikával. A live közvetitéseket a Veronaki zenekar Facebook-oldalán tudod követni. 

 

Ha én lennék Mátyás király online

március 25. 12h

Március 23-tól, hétfőtől kezdődően házhoz megy a kolozsvári Puck Bábszínház. Minden héten 4 bábelőadást fog közvetíteni, kicsiknek és nagyoknak egyaránt: Hétfőn és szerdán, 10:00 órától a román társulat egy-egy előadását, majd 12:00 órától a magyar társulat előadásait lehet megtekinteni. Szombaton és vasárnap ismételni fogják a hétfői és szerdai előadásokat, a már említett időpontokban. Az előadások a WonderPuck Utcai Fesztivál Facebook-oldalán lesznek elérhetők, a fenti időpontokban. Ha valaki lemaradna a hétfői és szerdai közvetítésekről, az hétvégén bepótolhatja. További információ a bábszínház honlapján található.

 

Bánkitó Online | MateMorfozis - Exponenciális szaporodás

március 25. 14.30h

Gyakran hallhatjátok mostanában, hogy exponenciális. Valaha ponenciális volt, de már biztos nem az, gondoljátok magatokban, vagy mit jelenthet ez? Kiderül a MateMorfózis szeánszon a Karanténfeszten! Azt is sokat hallhatjátok, hogy operatív, meg hogy törzs, de ezeknek az értelme még a MateMorfózisból sem fog kiderülni, inkább ilyen szaporodási módozatokról gondoltak beszélni. Lehet, hogy lesz káosz is. Link a közvetítéshez.

 

Bánkitó Online | Arcmaszk workshop és egy pici science talk

március 25. 16h

 

Közösségi online arcmaszkvarrás és beszélgetés a vírusokról illetve arról, mi ellen, kit és mennyire védhet meg egy házi készítésű arcmaszk. Professzionális arcmaszk-típusok mellett elsősorban a DIY maszkok hasznairól és korlátairól beszélgetnek majd. Link a programhoz.

 

Móser Ádám erkélykoncert élő közvetítés

naponta, 17h

"Minden nap 17:00 órától rövid, élő erkélykoncerttel jelentkezem!
A rövid koncerteket az oldalamon, és remélhetőleg itt is sikerül majd megosztanom, arra kérek mindenkit, online kövesse ezeket, vigyázzunk egymásra, mindenki maradjon otthon. Minden nap játszom pár számot. Köszönöm! Vigyázzatok magatokra!" Link a koncerthez.

 

Világgá lépésről lépésre

március 25. 18h

A VILÁGGÁ LÉPÉSRŐL LÉPÉSRE című rendezvényt ONLINE LIVE előadás keretében megtartják. Az előadáson való részvételhez szükséges linket minden jegyvásárló email-ben fogja megkapni a rendezvény napján. Az előadás élőben történik, kérdésekre lesz lehetőség. A rendezvénnyel kapcsolatban további infó: weburntogo@gmail.com. Az esemény FB-oldala.

 

Pom Pom meséi online - Ásító szörnyeteg

március 25. 19h

Kísérleti jelleggel - a nemrég elhunyt nagyszerű meseíró -, Csukás István: Pom Pom meséi című könyvéből lesz hallható egy-egy rész. A Csukás István meséin felnőtt egykori gyermekek többsége ma már gyermekét nevelő szülő, ezért nemcsak a kicsiket, hanem a nosztalgiázó felnőtteket is szeretettel várja Keresztes János. A meséket itt tudjátok követni.

 

Bánkitó Online | Karanténkurzus

március 25. 19h

Multidiszciplináris ONLINE kurzus a járványhelyzetben a Szájensz Szeánsztól! Az egyetem és a közoktatás digitalizálásával szeretnék ők is kivenni a részüket a távoktatásból, és segíteni minden hétre valami tudományos kontentet hozni nektek. A témákat különböző diszciplínák kutatói hozzák, igazodva az aktuális helyzethez. A kurzust ezen a linken követhetitek.

 

#együttolvasunk 1. - Szabó Magda

március 25. 19h

Az Irodalmi Szalon tematikus élőzései kedvenc írókat, költőket vesz elő, elsőként Szabó Magdát. Verseit és prózai részleteit Horváth Lili és Kecskés Karina színművészek mondják. Március 25-én, szerdán 19.00 órától a Juhász Anna Irodalmi Szalon oldalon.

 

 

Első Magyar Karantén-színház // Tizenkét szék lemezbemutató

március 25. 19h

Magács László rendező, színházi producer, a TRIP hajó alapítója új vállalkozásaként egy elfeledett orosz kincset fedez fel újra – szó szerint és átvitt értelemben is. Ilja Ilf és Jevgenyij Petrov szovjet-orosz írók Tizenkét szék című szatirikus regénye egy pofátlanul mulatságos kincsvadászatról feltehetőleg a magyar Rejtő Jenőt is megihlette, mégis kevesen ismerik itthon. Magács társai a kalandban Závada Péter író, Ratkóczi Huba zeneszerző, valamint Láng Annamária, Hegedűs D. Géza, Rába Roland és Vecsei H. Miklós színészek; utóbbi íróként és dramaturgként is részt vesz az alkotásban.
Az alkotók a műfaj tekintetében is vállaltan kísérleteznek: céljuk, hogy a szöveg és a zene elválaszthatatlan egységgé olvadjon össze egy sajátos koncertszínházi előadásban: a zenéről a játszó színészek és muzsikusok gondoskodnak, akik fel is vették az Ilfpetrov zenekar nevet. A dalszövegeket Závada Péter, a zenét Ratkóczi Huba írta. Az esemény FB-oldala.

 

Bartók Béla születésének 139. évfordulójára emlékezünk - Zeneakadémia Koncertközvetítés/2

március 25. 19.30h

Km.: Meláth Andrea (mezzoszoprán), Bretz Gábor (basszus), a Zeneakadémia Szimfonikus Zenekara; vez.: Kovács János; Bartók Béla: A kékszakállú herceg vára, BB 62. Link a közvetítéshez.

 

Karanténestek 10. - Budapesti Fesztiválzenekar

március 25. 19.45h

Km.: Pilz János, Takácsné Nagy Gabriella (hegedű), Rajncsák István, Juhász Barna (brácsa), Mód Orsolya, Liptai Gabriella (gordonkna), Fejérvári Zsolt (nagybőgő),
Jóföldi Anett (fuvola), Bazsinka József, ifj. Bazsinka József (tuba), Pálfalvi Tamás (trombita), Ivanyickaja Irina (zongora) Közvetítés a BFZ oldalán.

 

Ákos #maradjotthonchallenge!

március 25. 20h

Ákos Szindbád turné (2010) koncertfilm debüt itt.

 

Coma & Chill - Digitális Carson Coma Koncert

március 25. 20.50h

Különleges koncerttel készül a Carson Coma a koronavírus okozta rendkívüli helyzet szabályozásaira való tekintettel. A fiatal indie rock zenekar teljesen egyedülálló módon valódi koncertet ad az A38 Hajó fedélzetéről - live stream segítségével ezt azonban nem csak az üres hajónak, hanem minden érdeklődőnek, aki virtuálisan kíván jelen lenni az eseményen. Az A38 youtube-csatornája.

 

Szimpla Lemming Program: PuliSzKA

március 25. 20h

Bár a Szimpla Kert a kialakult helyzetre való tekintettel határozatlan ideig zárva tart, a Lemming Program koncertjeit még is megtartják - zárt ajtók mögött. A koncerteket a Szimpla Youtube csatornáján élőben nézhetitek.

 

Spirit Színház: A karnevál vége - online

március 25. 23h

Színpadi vallomás, sok mosollyal és szomorúsággal, de mindvégig abban a meggyőződésben, hogy aki nagyon figyel az állatokra, az emberekről is megtud valami fontosat. Link az előadáshoz.