Everything is Online!

Most, hogy az általános iskolások újra online járnak iskolába, kicsit nehezebb lesz géphez jutni. Viszont arra az esetre, hogy ha sikerül, ajánlunk pár programot. Szóval senki ne kapcsolja ki, ha kicsöngettek!

Időfutár

Online, március 9., 08:00

A darab olyan témákat dob fel, amik bejönnek a mai gyerekeknek. Emellett még egy halom plusz információt is feltálal: ám nem tolakodón, nem didaktikusan, hanem pörgő, kalandos szituációkba csomagolva.” „Ritkán szembesülni ilyen karakánsággal a műfajban.” „Az Időfutárt valóban egyszerre élvezhetik gyerekek és felnőttek.”


Nyitott ablak

Online, március 9., 14:30

Egy pompás ételeket főző, pótolhatatlan és a véletlenek különös összejátszása folytán áldott állapotba került szakácsnő életébe és a boldog békeidőkbe nyerhetünk bepillantást a nyitott ablakon keresztül.


Replika Szabadegyetem - 2. Globális (populáris) kultúra és társadalmi változás

Online, március 9., 17:00

15 hét, 4 nagy terület, 15 interaktív előadás, vita és beszélgetés a szociológia aktuális kérdéseiről, hiánypótló jelleggel.


Helytörténeti klub: A pesterzsébeti hivatásos színjátszás kezdetei: A Török Flóris utcai színház 2.

Online, március 9., 17:00

Mivel az igen népszerű Helytörténeti klubban személyesen most nem gyűlhettek össze, a téma iránt érdeklődők a korábbi találkozó videódokumentációit nézhetik meg.


A három királyság regényes története - Ezerarcú Kína online előadássorozat

Online, március 9., 17:00

A regény keletkezéstörténetéről, recepciójáról, a magyar fordításokról és a műhöz kapcsolódó sok más érdekességről hallhatnak előadást mindazok, akik csatlakoznak A három királyság regényes története című online programoz.


A pokol bugyrai... "Málenkij robot" - Kényszermunka a Szovjetunióban

Online, március 9., 17:30

A Magyar Nemzeti Múzeum állandó kiállítóhelye az 1944 végétől a Szovjetunióba tömegesen kényszermunkára elhurcolt nők és férfiak számára állít emléket. A Pokol bugyrai… ,,Málenkij robot” – Kényszermunka a Szovjetunióban kiállítást egy különleges online alkalmazás teszi elérhetővé, bejárhatóvá és megérthetővé.


Bohár vs. Fábián – Zsurnaliszta Vitaest

Online, március 9., 18:00

Három, kettő, egy... és tessék!
Máskor a politikusokat kergetnek egy-egy nyilatkozatért, most ők állnak a mikrofonok mögé. Íme, elhozták nektek... A Riporterek Vitáját!


Kolibri MobilMesék

Online, március 9., 18:00

A járványügyi szigorítások miatt a színházak átmenetileg bezárnak, de a kényszerszünet alatt is szeretnének veletek maradni és tartalmas ‘kolibris’ élményekkel színesíteni az otthon töltött napokat – ha nem személyesen, hát online!


Hatker hatkor – helytörténeti klub és séták

Online, március 9., 18:00

Idén is folytatódnak Maczó Balázs várostörténész, klubvezető vetítettképes előadásai. Hogy ebből mennyi lesz az online térben, hányszor sikerül személyesen találkozni? Nem tudni.


Kirgizisztán - a Csámborgó és az Egri Világjáró Klub előadása

Online, március 9., 18:30

A 199951 km² területű és 6 milliós Kirgizisztán (régi szovjet elnevezéssel Kirgízia) közép-ázsiai ország. 1990 óta független ország, azelőtt a Szovjetunió egyik tagállama volt. Az országot Ázsia Svájcának is nevezik gyönyörű hegyvidékei miatt. Kirgizisztán szinte teljes területe hegyvidék, a Tien-san és az Alaj hegységrendszeréhez tartozik a területe. Barna Béla előadása.


Kőműves Kelemen

Online, március 9., 18:30

„Alkotni születtünk erre a földre, nemcsak megélni szép napokat.” Ez Kőműves Kelemen hitvallása, amelynek jegyében az épülő Déva váráért hajlandó feláldozni a legdrágábbat számára: a feleségét. De vajon mennyire tartós és áldott az eredmény, ha az ára egy ártatlan ember élete? Ideklikk!


Kürti Sándor: Három menedzserkönyv - tömörítve

Online, március 9., 19:00

Kürti Sándor három kedvenc menedzserkönyvéből szokott idézni előadásain – és beszélgetés közben is. Ezzel az előadással egy áttekintést kaphatnak e könyvek tartalmáról – kvázi úgy érezhetik “olvastuk” őket.


150 éve létezik Konkoly Thege Miklós obszervatóriuma

Online, március 9., 19:00

Zsoldos Endre (Csillagászati és Földtudományi Kutatóközpont) előadása a Kulin György Csillagászati Szabadegyetem 2021 sorozatában.


Müpa Home - Accademia Bizantina

Online, március 9., 19:30

„Úgy zenélni, mintha egy nagy kvartett volnánk” - 1983-as alapításakor ez volt az ars poeticája az immár évtizedek óta világsikerű ravennai historikus hangszeregyüttesnek, amely nevében megidézi a város mozaikjairól híres 6. századi katedrálisát, a bizánci építészet remekét. Azóta is hívek a kezdetben megfogalmazott alapelvhez: bármilyen muzsikát szólaltatnak meg, mindig kamarazenei szellemben értelmezik, kis létszámú előadóapparátust használva, áttetsző hangzással, figyelve a szólamok belső mozgásaira. Jó szórakozást!


Azt meséld el, Pista!

Online, március 9., 20:00

Az Azt meséld el, Pista az utóbbi évek legsikeresebb egyszemélyes színházi előadása Budapesten. Százkilencvenkilencszer került színre a Komédium Színházban, sokszor vidéken, és határainkon túl láthatták Nagyvárad, Pozsony, Kassa, Bécs, München, Berlin, Stuttgart, Róma, Párizs, London, New York, Washington, Toronto magyarul értő nézői. Az új színházi évadban a kétszázadik előadástól a Madách Kamrában látható.


MAO Legendás Albumok - Stan Getz and J. J. Johnson at the Opera House

Online, március 9., 20:00

A Norman Granz impresszárió híres jazzsorozatához sorolandó albumfelvétel ismét egy perzselő jam session hangulatát varázsolja elénk. Noha a kollektív improvizáció a jazz egyik legautentikusabb stílusjegye, a fantasztikus zenészekből álló társulat elképesztő frissességgel és előre mutató koncepciókkal szólaltatja meg a ma is klasszikusnak számító standardeket. Klikk!


Feledi János - Feledi Project: Rekviem

Online, március 9., 20:30

A darab főszereplője a nő, az ember, akinek el kell hagynia a földi életet, az eddig általa ismert létformát. Előbb a döbbenet, aztán a küzdés, majd a pánik félelem, a feladás és a végén a megbékülés.