Ezeket a programokat ajánljuk hétvégére

Megkíséreltük összegyűjteni azokat a programokat, amikre mi is szívesen elmennénk. Sőt. El is megyünk. Ott tali.

Eleven Tavasz a Bartókon – Budapest, Bartók Béla Boulevard, május 11-13.

Gyerekprogramok, koncertek, egészséges és streetfood finomságok várják mindazokat, akik a hétvégén kilátogatnak a Bartók Béla útra. Az ötödik ELEVEN Tavasz fesztiválon a közösségi programok mellett izgalmas kiállításokkal és pop-up vásárokkal is készülnek a szervezők. Huszonöt népszerű helyszínen csaknem száz program lepi el három napig a Bartók Béla Boulevard-t, idén főleg a közösségi és családi események kapják a főszerepet.

Artmozik Éjszakája – Budapest, Művész, Puskin, Tabán, Toldi, Kino, május 11.


A Budapest Film Zrt. artmozi-hálózatához tartozó öt fővárosi filmszínház, a Művész, a Puskin, a Toldi, a Kino Cafe és a Tabán artmozik idén is kijelöltek egy éjjelt, amelyet a filmnézésnek szentelnek. Késő délutántól másnap hajnalig valamennyi mozi egy karszalaggal látogatható, amely érvényes az összes vetítésre. Lesznek premier előtti vetítések, valamint régi kedvenceink közül is újra láthatunk néhányat! A mozik ismét egy-egy tematika köré csoportosították a választékukat. A Művészben „Rendezők éjjele” címszóval egyebek mellett Roman Polanski, Wim Wenders és Lynne Remsey új filmje az országos premier előtt látható, de Tarantino első sikere is visszatér a moziba. Ezek mellett bizonyára sokakat vonz majd a Ghost Story és a Kutyák szigete is.

V. Vegan Food Fest – Budapest, WestEnd City Center Tetőkert, május 10-13.


Immáron ötödik alkalommal rendezik meg a Vegan Food Festet, Magyarország legmenőbb és 100%-ban növényi gasztrofesztiválja. A WestEnd Millennium Tetőkerten kitelepülő éttermek, cukrászdák, street food-osok és kiállítók olyan ételekkel és italokkal készülnek, amelyeket a rendezvényen kívül nem lesz lehetősége máshol megkóstolni a látogatóknak.

Florália - Római Tavaszünnep - Budapest, Aquincumi Múzeum, május 12-13.

Idén immáron huszonkilencedik alkalommal rendezi meg a múzeum a legnagyobb hagyományőrző rendezvényét, a római kor legkedveltebb ünnepét, a Floralia-t, a tavaszünnepet. Az ókori ünnep az Aquincum Baráti Kör szervezésében az Aquincumi Múzeumban elevenedik meg. Erre az alkalomra fiatal virágkötők római ihletésű kompozícióikkal díszítik fel a múzeumot és a romterületet. A látogatókat ókort idéző életmód és kézműves bemutatók várják, emellett az érdeklődők betekintést nyerhetnek a római katonák, gladiátorok, germán és kelta harcosok életébe, és harci bemutatókon vehetnek részt. A játékos kedvű látogatók számára lehetőség nyílik egy interaktív kalandtúrára, amely során egy aquincumi rejtélyt tudnak megoldani, miközben felfedezik a romterületet és a hagyományőrző csapatok táborait.

CASSY – Budapest, Akvárium Klub, május 12. 23h


Cassy, a gyönyörű, erős és független női lemezlovas (és vokalista) egy csipet varázslattal, lélekkel és eleganciával átszőtt szettjével erősíti majd a VOLT Lokál feminin DJ felhozatalát. Cathrin Britton alias Cassy Angliában született, majd egy ausztriai faluban nőtt fel szüleivel, akiknek köszönhetően igen széleskörű zenei ismereteket szerzett. Mégis először drámát kezdett tanulni Londonban, de pár évvel később visszatért Ausztriába és a DJ-zés klasszikus iskolája szerint bakelitlemezeken kezdett DJ-zni (azon kevesek közé tartozik, aki ma is kitart a fizikai formátummal kapcsolatban).

14. Budapesti Nemzetközi Képregényfesztivál - Budapest, Dürer Kert, május 13. 10h

A Magyar Képregény Szövetség 14. alkalommal rendezi meg az ország legnagyobb képregényes rendezvényét. Várják a képregény olvasókat és gyűjtőket, az óvatos érdeklődőket és a fanatikusokat május 13-án, vasárnap 10 órától.

Múzeumok Majálisa - Budapest, Magyar Nemzeti Múzeum, május 13. 10h

2018. május 13-án a Múzeumkertben a Magyar Nemzeti Múzeum 23. alkalommal rendezi meg a Múzeumok Majálisát. A 2018-as MM tematikája/jelszava: Múzeumok a múzeumban - hálózzuk be a múzeumot! 70 múzeum az ország minden szegletéből egyszerre egy épületben.

Yo La Tengo (USA) - Budapest, A38, május 13. 20h

Először Budapesten az amerikai indie kultzenekar, melynek tagjai többször körbeturnézták a világot, írtak zenét a Simpsons sorozatnak, és alakították a Velvet Undergroundot az Én lőttem le Andy Warholt című filmben. A több mint 30 éve aktív Yo La Tengo először Budapesten, az A38 Hajón!