Ezeket a programokat ajánljuk hétvégére

Visszavett egy kicsit a nyár, végre az évszaknak megfelelő időjárás lett, úgyhogy nem fogunk megfőni, ha szabadtéri programra adjuk a fejünket. Összegyűjtöttük a legjobb hétvégi programokat, hajrá tavasz!

OTP Bank Budapest Gourmet Fesztivál – Budapest, Millenáris, május 17-20.

A hazai vidék legízesebb réteseitől a világ 10. legjobb étterméig idén is mindenből a legjobbat vonultatja fel Magyarország legnagyobb presztízsű gasztrofesztiválja a pünkösdi hétvégén, május 17-20. között a Millenárison. Az OTP Bank Gourmet Fesztivál idei témái a gombóc, a kaviár és a pezsgő.

Miénk a Vár - Országos hagyományőrző és kulturális várfesztivál – Budapest, Vajdahunyadvár, május 19-21.

Élményben gazdag, családi szórakozás vár azokra, akik a pünkösdi hétvégén ellátogatnak a Magyar Történelmi Társulat és a Magyar Mezőgazdasági Múzeum rendezvényére a városligeti Vajdahunyadvárba. A látogatók megismerkedhetnek a hazai várainkhoz kapcsolódó kulturális és történelmi hagyományainkkal. Szigetvár, Siklós, Eger, Visegrád, Esztergom, Sárospatak, Vaja mutatja be többek között várait, városait, kulturális és turisztikai programjait.

Isten – Nő – Budapest, Hopp Ferenc Ázsiai Művészeti Múzeum, 2018. május 10. - 2019. január 6.

A Hopp Múzeum legújabb kiállításának kiemelt célja, hogy a hindu Istennő különböző megjelenési formáit az általuk betöltött női szerepek szerint mutassa be. Miközben az Istennő szépségként, feleségként, anyaként és harcosként jelenik meg, a kiállítás arra a kérdésre keresi a választ, hogy ezek az idealizált női szerepek hogyan valósulnak meg a földi társadalomban. A kiállított tárgyak széles skálán mozognak a klasszikus művészet plasztikus alkotásaitól a kortárs képregényig, ezzel is kiemelve a régi és új hindu művészet állandó témáit és formavilágát.

Trónok Harca élő koncert Ramin Djawadi vezényletével - Papp László Budapest Sportaréna, május 18. 20h

Az óriási sikerű Trónok Harca élő koncertélmény, Ramin Djawadi közreműködésével elhozza Westeros világát az európai arénákba is 2018 májusában. A Game of Thrones Live Concert Experience előadásai a 7. évad zenéjét is tartalmazzák, csakúgy, mint a vadonatúj színpadképet, melyet lenyűgöző vizuális- és a legújabb videótechnika egészít majd ki.

Vad Fruttik – Budapest, Budapest Park, május 19. 18h

Három év után május 16-án új nagylemezt adott ki az egyik legnépszerűbb hazai zenekar, a Vad Fruttik. Szabad.vagy című albumuk dalait és legnagyobb slágereiket a Budapest Parkban hallhatjuk május 19-i lemezbemutató koncertjükön. A zenekar az új lemezzel ez alkalommal is hozzá tud tenni az eddig megismert Fruttik-képhez.

8. Monotánc Fesztivál - Bethlen Téri Színház, Róth Miksa Emlékház, május 15-19.

Nyolcadik alkalommal rendezi meg a Közép-Európa Táncszínház a Nemzetközi Monotánc Fesztivál biennálét, idén ismét a VII. kerületi Bethlen Téri Színházban. A fesztiválra ez alkalommal is meghívtak külföldi művészeket a neves hazai alkotó-előadók mellé: a szlovák Tomas Danielis-t, a bolgár származású Miroljuba Petrova-t, a japán származású Ayumi Toyabe-t, valamint Lee In Soo-t és Jae Woo-t Dél-Koreából.

Primavera'18 - Erkel Színház, május 15-20.

A Magyar Állami Operaháznak mint nemzeti intézménynek rangjából és helyzetéből fakadó kötelessége a vidéki és határon túli magyar operajátszás támogatása. E felismerés hozta létre 2013-ban a Primavera-sorozatot: egy héten át vidéki operatársulatok bemutatói váltják egymást az Erkel Színházban.

Pünkösd a Várkert Bazárban - Várkert Bazár, május 19-21.

A pünkösdi hagyományokat színes családi programokkal idézi fel a Várkert Bazár.
Az Ybl Miklós téren és a Neoreneszánsz Kertben ingyenes szabadtéri programokkal várjuk az érdeklődőket: kézműves foglalkozásokkal, különböző játékokkal és mesekoncertekkel.
Lesz kézműves vásár, a gasztroélményekről pedig a streetfood-osok gondoskodnak. Esténként sztárzenekarok adnak ingyenes koncertet, fellép többek között Radics Gigi, a Kelemen Kabátban és a Hiperkarma is. Az vidám hangulatot ismét a Hellowood garantálja; a hímes tojások után most óriás hinták díszítik majd az Ybl Miklós teret!