Ezeket a programokat ajánljuk hétvégére

Ismét összeszedtük a hétvége legjobb/legizgalmasabb/legszórakoztatóbb/legértékesebb programjait, csak győzzetek válogatni közülük. Mi azért adnánk egy tippet: Arcade Fire-koncert vasárnap!

III. Kolorádó Fesztivál – Sztrilich Pál Cserkészpark, június 13-17.


Ismét azoké az adyligeti cserkészpark, akik szeretnék kiszakítani magukat a mindennapi üzemmódból, és részesei lenni egy két éve formálódó közösségnek. Ehhez olyan nemzetközi fellépőket hívtunk, akik a saját terepükön a legeredetibb hangoknak számítanak - nemzetközi viszonylatban is a frontvonalban zenélő előadók jönnek, és a klubzenei palettát is olyanra faragtuk, hogy az még a barcelonai Sonar egyik helyszínén is nagyot ütne. Mellettük a magyar popzene krémje, összművészeti és civil programok várják a látogatókat ezen a nyári hosszú hétvégén.

II. Kerület Napja – Millenáris, június 15-16.


A II. Kerületi Önkormányzat ingyenes fesztiválját idén június 15-én (pénteken) és 16-án (szombaton) a Millenárison rendezik meg. Péntek este a The Biebers és a Honeybeast hallható majd, szombaton kicsiket és nagyokat is várnak a Kaláka családi koncertjére, lesz továbbá családi nap és fellép az Ivan & The Parazol, valamint az LGT Zenevonat.

Szánsájn Fesztivál - Cirko-Gejzír, június 7. - július 1.

A Szánsájn 2018 fesztiválon a korábbi évek hagyományait felelevenítve málnaszörp és fröccs kíséretében mozizhatnak a Cirkóban. A korábban elmulasztott filmeket mindenkinek alkalma lesz mozivásznon pótolni: több mint három héten át a Cirko Film elmúlt években bemutatott filmjeit vetítik. Naponta mintegy három alkotás kerül újra műsorra az elmúlt évek magyar és nemzetközi filmes termésének legjavából.

Óbudai Nyár – Óbuda, több helyszínen, június 15. - augusztus 31.


Az elmúlt évek hagyományait folytatva idén nyáron is várja közönségét az Óbudai Nyár keretében az Óbudai Társaskör kertje. Június 28. és augusztus 3. között húsz estén át klasszikus és könnyűzenei koncertek, zenés színház, opera és színházi előadások közül válogathatnak az érdeklődők. A Muzsika a kertben, Színház a kertben és Opera a kertben sorozatoknak az Óbudai Társaskör bensőséges hangulatú kertje ad otthont. A programsorozatot kínálatában klasszikus zene, klezmer, jazz, boogie-woogie blues, zenés színház, opera és vígjáték is szerepel.

23. Duna Karnevál - Budapest, több helyszínen, június 11-17.

A Duna Karnevál csaknem negyedszázada elmaradhatatlan színfolt a budapesti nyár kulturális palettáján. A több műfajt is felölelő programok egyszerre mutatják be hazánk gazdag népzenei és táncos örökségét, hozzák el a nagyvilág legkülönbözőbb pontjain megőrzött néptánchagyományokat, és egyesítik mindezt a közönséget magával ragadó forgataggá.

Mozgás Éjszakája - Műegyetem rakpart, június 16. 21h

A Mozgás Éjszakája Budapest legsportosabb fesztiválja. 15 sportágat próbálhat ki. Futhat és bringázhat a kivilágított Budapesten. Zumbázhat sokezred magával, jógázhat a csillagok alatt, sárkányhajózhat a Dunán, de olyan különlegességeket is kipróbálhat, mint a lábtoll-labda vagy a teqball. Erre az éjszakára Ön is sportcsillaggá válhatsz.

TILOS Maraton 2018 - Addig jó, ameddig Tilos! - Dürer Kert, június 8-16.

Ahogy már sok éve, idén is indul a TILOS MARATON, a Tilos Rádió adománygyűjtő rendezvénye, amely baráti, családias légkörben mára az ország legnagyobb ingyenes kulturális fesztiváljává nőtte ki magát. Ezúttal is a Dürer Kert ad otthont az eseménynek kilenc napon át, 2018. június 8. és 16. között!

 

30y, vendég: Dope Calypso - Budapest Park, június 16. 18h

A Pécsről indult 30Y több mint tíz éve a magyar fesztiválok és klubélet egyik legmeghatározóbb alter zenekara. A monumentális diszkográfiájuk legutóbbi remekműve a Dicsőség című lemezük, de emellett magukkal hozzák legnagyobb slágereiket is.

Hippikiller - Dürer Kert, június 16. 21.30h

 

A Tilos Maratonon belül a szombat a Kultiplex Emléknapé: a Kulti elbontásának 10. évfordulója alkalmából!

 

Arcade Fire: Infinite Content – Papp László Budapest Sportaréna, június 17. 19h


Sosem járt még Magyarországon, így különösen nagy izgalommal várhatjuk a 2000-es évek elején kevesek által ismert amatőr zenekarból gyakorlatilag pillanatok alatt kultegyüttessé, majd következő lemezeivel lépésről-lépésre arénatöltő sztárzenekarrá emelkedő Arcade Fire koncertjét június 17-én a Papp László Budapest Arénában.

TérTáncKoncert - Cigány Muzsikusokkal a Toleranciáért – Szent István Bazilika előtti tér, június 17. 19h


Fischer Iván és a Budapesti Fesztiválzenekar idén nyáron is megszervezi nagyszabású, ingyenes szabadtéri koncertjét, a TérTáncKoncertet. Brahms Magyar táncaira több mint 500 hátrányos helyzetű térségből érkező és szerencsésebb sorsú, roma és nem roma fiatal táncol majd együtt június 17-én. Fischer Iván, a BFZ és a meghívott cigány muzsikusok a koncertet a nemrég elhunyt Kossuth-díjas cimbalomművész, Ökrös Oszkár emlékének ajánlják.