Ezeket a programokat ajánljuk hétvégére

Gyűjtésünkben szerepelnek a legnagyobb fesztiválok, de ha valaki Budapesten marad, annak is van pár lehetősége a kikapcsolódásra. Megnyílik a Frida Kahlo kiállítás, és egy csomó érdekes sétán is részt vehettek!

Woodstock az Ugaron – Ópusztaszer, július 4-8.


2018. július 4-7-ig az Anna and the Barbies zenekar szervezésében idén hatodik alkalommal kerül megrendezésre a Woodstock az Ugaron “szabadság-fesztivál”, melynek az ópusztaszeri Akhal Ménes ad otthont. A négynapos összművészeti, öko-friendly fesztivál, amely festői és hatalmas természetvédelmi területen kerül megrendezésre, olyan fellépőkkel készül, mint a Vad Fruttik, a Supernem, az Anna and the Barbies, Péterfy Bori, a Hiperkarma, a 30y, a Random Trip, vagy épp Ivan and the Parazol. Mindemellett további 12 helyszínen lesznek programok: csillagösvény, filmvetítés, irodalmi sátor, kézműves programok, Feszty-körkép, emlékpark, helyi termelők bemutatkozása, strand a bányatónál mindemellett pedig egy nagyszabású tehetségkutató is megrendezésre kerül.

Balaton Sound – Zamárdi, július 4-9.


Az elmúlt évek egyik legnagyobb sikertörténete az amerikai The Chainsmokers elektropop-duóé: első lemezük egyből az első helyen nyitott a Billboard listáján, nyertek már Grammy-t is, Closer című dalukat pedig több mint egymilliárdszor streamelték a Spotify-on. A világ egyik legismertebb DJ-producere a Grammy-díjas David Guetta, nevéhez számtalan klubsláger kötődik, legfrissebb albuma 2018-ban érkezik. A DJ Mag TOP DJ-it összesítő lista állandó dobogósai Dimitri Vegas & Like Mike, a belga DJ-producer páros megkerülhetetlen szereplője az elektronikus tánczenei életnek. Generációjának legnagyobb tehetsége a még mindig csak 21 éves Martin Garrix, a világ élvonalába tartozik, zsinórban másodszorra választották idén a világ elsőszámú DJ-jének. A francia DJ Snake sokak számára a gigasláger Lean On társszerzőjeként lehet ismerős, de ezen kívül is a francia elektronikus zenei élet meghatározó alakja. A dance-EDM irányból a friss tehetség, Jonas Blue érkezik. Ausztrália leghíresebb DJ-producerei is képviselik magukat, a hölgy testvérpár Nervo és Timmy Trumpet személyében. A hip-hop, R&B vonalat erősíti az amerikai szupersztár Ty Dolla $ign, a holland élvonalból pedig a W&W tér vissza Zamárdiba.

Frida Kahlo - Magyar Nemzeti Galéria, július 7. - november 4.

A Magyar Nemzeti Galéria négy hónapra ad otthont a világ legjelentősebb Frida Kahlo-gyűjteményével rendelkező mexikói múzeum, a mexikóvárosi Museo Dolores Olmedo remekműveire épülő, az életmű egészét átfogó tárlatnak. A festőnő születésének 111. évfordulóján megnyíló kiállítás november elejéig látogatható. A bemutatott műtárgyak között látható lesz néhány a művész védjegyévé vált önarcképei közül, és szerepelnek majd olyan jelentős művek is, mint az egyik legelső vászonfestménye, valamint életrajzi ihletésű képek, portrék, szimbolikus tartalommal telített alkotások is.

VéNégy Fesztivál és Színházi Találkozó – Vác, Duna-part, július 4-8.


Idén hatodik alkalommal rendezik meg a váci Duna-parton a VéNégy Fesztivál és Színházi Találkozót, amely az elmúlt években a V4 országok egyik legrangosabb kulturális eseményévé nőtte ki magát. A rendezvény legfőbb célja a közel hétszáz éves múltra visszatekintő és 1991-ben újra életre hívott visegrádi együttműködés kulturális jellegének erősítése. Magyarország ötödik alkalommal tölti be a Visegrádi Csoport (V4) elnökségét 2017. július 1. és 2018. június 30. között, ezért az idei VéNégy Fesztivál ünnepi díszelőadással kezdődik a V4 elnökség átadása alkalmából.

Napozó pálcikasiklók - A Sas-hegy hüllői - Sas-hegyi Látogatóközpont és tanösvény, július 7. 10h

Vajon honnan kapta nevét a hegy egyik ékköve a fokozottan védett haragos sikló? Miért választotta címerállatául a pannongyíkot a Budai Sas-hegy Természetvédelmi Terület? Milyen kígyófajok fordulnak elő a hegyen? A válaszokra fény derül a tematikus túra során.

Illatos dinoszauruszok - családi foglalkozás - Magyar Mesemúzeum, július 7. 11h

A Halszem Meseműhely ezúttal egy rendhagyó, gyerekek és felnőttek által is kedvelt témával jön el hozzátok: a dinoszauruszok csodálatos világával. Annyit elárulhatok, hogy dinoszauruszainknak nem csak formája, de illata is különleges lesz. Várunk minden érdeklődőt mesével és alkotó foglalkozással.

Ybl, az építészetlegenda - séta a Várkert Bazárban - Várkert Bazár , július 7. 15h

A Várkert Bazár újjászületése eredeti pompájában méltó tisztelgés egyik legnagyobb építészünk, Ybl Miklós emléke előtt.
Indulás: a Jegy és Turisztikai Információs Iroda elől (Várkert Bazár főbejárat)

Budapest Pride Rainbow Party 2018 • Conchita Wurst - Budapest Park, július 7. 19h


Tíz nap helyett a fesztivál több, mint egy teljes hónapig tart, és nem csak Budapestet, hanem az egész országot szivárványba borítják, a helyi LMBTQ szervezetekkel összefogva. Koncertek, színházi fesztivál, kiállítások, workshopok, beszélgetések és rengeteg program vár majd szerte az országban. Július 7-én fellép a 2014-es Eurovíziós Dalfesztivál győztese, a 2016-os Europride nagykövete, a világhírű osztrák drag előadóművész, Conchita Wurst és zenekara.

Szimplakerti Háztáji Piac - Szimpla Kert, július 8. 9h

A Szimplakerti Háztáji Piac működésének eddig 4 éve alatt már szinte fogalommá vált. A piac és heti 30-40 termelője minden vasárnap 1500-2000 vásárlót vonz. Mindenki, aki a piacon árul, valódi termelő, aki a saját termelésű, előállítású finomságait hozza el hozzánk hétről hétre. Termelőinket szigorú szabályrendszer alapján, hosszú távra választjuk, ügyelve arra, hogy minél szélesebb termékskála jelenhessen meg. Kapható is sokféle sajt, méz, lekvár, szörp, zöldség-gyümölcs, valamint hústermékek, mangalica- és vadhús, frissen szedett és szárított gombák és szarvasgomba-különlegességek, fűszerek, szendvicskrémek - a közös bennük, hogy minden vegyszermentesen, közelről, termelőktől kerül a piacra, majd a kosarakba.

Arany János a Margitszigeten - irodalmi séta, extra programokkal - Margitsziget,július 8. 15h

Az Arany János-emlékévhez kapcsolódva a Budapesti Nyári Fesztivál és a Petőfi Irodalmi Múzeum különleges irodalmi sétákat szervez a Margitszigeten, Arany életének meghatározó helyszínén. A költő szobrától induló tematikus túra során az érdeklődők bejárhatják az Arany János által is kedvelt helyszíneket, amelyekhez ismert és kevésbé ismert anekdoták kapcsolódnak: az Őszikék-ciklus verseiben megörökített tölgyektől kezdve a Margitszigetért rajongó írótársak és utódok – Jókai, Krúdy, Madách, Bródy Sándor, Babits, Szerb Antal, Radnóti, Lackfi – emlékezetén át egészen a Nagyszállóig, ahol Arany életének utolsó időszakában élt és alkotott.

 

Soulfly - Dürer Kert (Kerthelyiség), július 8. 18h


Az egykori Sepultura frontembere, Max Cavalera által alapított Soulfly együttes eddig 10 nagylemezt tud maga mögött, valamint egy sereg rajongót, akik fanatikusokként imádják mindazt, amit a banda jelent. Jól ismert hangzásuk és zenéjük pedig különösen aktuális, hiszen témáik általában a háború, az erőszak, az agresszió, a gyűlölet és a harag ellen szólnak, amelyek így időről időre új kontextusba helyeződnek. Most pedig a banda ismét Magyarországra érkezik, méghozzá nem is akármilyen körülmények közé, ugyanis a 10 éves Dürer Kert, valamint a Phoenix Music együttműködésének gyermekeként egy open air koncert keretében fognak fellépni Cavalera-ék a Dürer kerthelyiségében.