Fellebbez Amber Heard a Depp elleni vesztett rágalmazási perben

A színésznő ügyvédje úgy gondolja, az esküdtek döntését erősen befolyásolta a Hearddel szemben ellenséges közösségi média.

Elaine Bredehoft az NBC reggeli műsorában, a Todayben nyilatkozott a napokban kihirdetett döntéssel kapcsolatban. Miután leszögezte, hogy ügyfele

„egészen biztosan” fellebbez,

hozzátette: „nagyon jó oka van rá”. „Az ügyfelemet démonizálták. És ez a bíróság egy csomó olyan dolgot megengedett, amit nem lett volna szabad, amivel összezavarták az esküdteket. Ezenkívül azt sem oszthattuk meg, mi volt a döntés Nagy-Britanniában” – mondta a jogász.

Utolsó mondatával Bredehoft arra utalt, hogy a londoni bíróságon 2020 novemberében Depp ellen ítéltek egy másik, de ehhez az ügyhöz szorosan kapcsolódó rágalmazási perben, amit a színész a Sun nevű bulvárlap ellen indított, mert azok exneje, Amber Heard Washington Postban megjelent szavai alapján „feleségverőnek” titulálták (a Washington Postba Heard által írt véleménycikk volt a mostani per tárgya is, de míg Londonban a színésznőt tanúként hallgatták meg, most Depp személyesen őt perelte).

Heard a vesztes per után a bíróság előtt. Forrás: Rod Lamkey / Consolidated News Pictures / Getty Image


Ahogy arról korábban beszámoltunk, a színész ezúttal megnyerte a tárgyalást (az esküdtszék úgy ítélte meg, a színésznő rágalmazta Deppet azzal, hogy családon belüli erőszak túlélőjeként hivatkozott magára), így Heardnek 10,35 milliós kártérítést kell fizetnie a számára. Amber Heardnek is – aki visszaperelte volt férjét – jár ugyanakkor valamennyi kártérítés, mert részben helyt adtak annak, hogy ő is rágalmazással vádolta az exét (de csak elég kis részben: A Karib-tenger kalózai sztárja 50 millióra perelt, Heard 100 millióra, amiből végül 2 millió dollárt ítéltek meg neki).

Elaine Bredehoft kifejtette abbéli véleményét is, miszerint az esküdtek döntését a mostani ügyben erősen befolyásolta a színésznővel szemben meglehetősen ellenséges közösség média. Mi is beszámoltunk róla, hogy Heard egyes megmozdulásait, gesztusait és szavait, illetve korábbi tetteit (lásd a nevezetes ágyba sz*rást) folyamatosan gúnyolták a Twitteren, a YouTube-on és a TikTokon.


„Teljes mértékben úgy gondolom, hogy mindez befolyásolta a döntésüket.

Elvileg nem szabadna követniük ilyenkor a közösségi médiát, de hát hogy is kerülhetnék ki?

Minden nap végén hazamennek. Családjuk van. A családjuk is fent van a közösségi médián. A tárgyalássorozat közepén ráadásul volt egy 10 napos szünet. Szóval kizárt dolog, hogy ne befolyásolta volna őket mindaz, amivel találkoztak. Rettenetes volt az egész. És nagyon-nagyon kiegyensúlyozatlan. Én eleve ellene voltam, hogy beengedjék a kamerákat a tárgyalóterembe (a pert napi szinten közvetítették élő egyenes adásban a YouTube-on – a szerk.), az ügy érzékeny természete miatt. Így viszont állatkertet csináltak belőle” – háborgott az ügyvédnő.


(via Variety)


Nyitókép: Amber Heard a per elvesztése után. Forrás: Rod Lamkey / Consolidated News Pictures / Getty Image