Gyerekműsorok hétvégére

Hétvégén gyereknap lesz, sok izgalmas, szabadtéri programmal. Ha mégis inkább otthon maradnátok, és tévéznétek, akkor ezeket a családi filmeket ajánljuk!

2017. május 27., szombat

Micimackó: Tavaszolás Zsebibabával
Mozi+ - május 27., 8.50
Korhatárra való tekintet nélkül megtekinthető!

Kitavaszodott a Százholdas Pagonyban, és a hosszú tél után kicsattanó örömmel ugrándozik a zöldellő mezőn Zsebibaba. Élvezi a meleget, hallgatja a madárdalt, ugrál és bugrál, legszívesebben magához ölelné az összes barátját, hogy vele együtt ünnepeljék a tavasz beköszöntét. És Zsebibaba meg is teszi. Sorra felkeresi a pagony lakóit, hogy együtt kürtöljék világgá, milyen jó, ha itt a tavasz. Nyuszi azonban nem akar ünnepelni, hiszen számára a tavasz nem a hancúrozást jelenti - igazából Nyuszinak semmi nem jelenti a hancúrozást, hanem a tavaszi nagytakarítást! Nekilát hát kicsinosítani üregét és hallani sem akar arról, hogy léháskodással töltse ezt a szép napot. Zsebibaba azonban ezt nem hagyja ennyiben.

Én kicsi szörnyem - A mélység legendája
TV2 - május 27., 14.35
12 éven felülieknek ajánlott!

A kis Angus roppant magányos kisfiú, ám egyik napról a másikra minden megváltozik, amikor hatalmas, titokzatos tojásra bukkan a híres-hírhedt skóciai Loch Ness-tó partján. Hamarosan kiderül, hogy a tojás lakója nem más, mint a legendás szörny, igaz, korának megfelelő kiadásban. A kisfiú és a csintalan szörnyecske, melynek a tojáshéj még ott van a fenekén, remekül megértik egymást. A bonyodalmak akkor kezdődnek, amikor Angus kicsi szörnye napról napra nagyobb lesz. Egyre nehezebb elrejteni őt a világ szeme elől. Dick King-Smith regényéből.

Garfield
RTL Klub - május 27., 16.20
12 éven felülieknek ajánlott!

Garfield számára az élet nem is lehetne tökéletesebb. Minden nap ledobja magát a fotelba a tévé előtt, nekilát a lasagna-lakomának, és közben szívja imádott gazdája, Jon vérét. Azután egyik nap Jon beállít egy szeretnivaló, édes és butuska kutyával. A talpraesett macska először életében nem talál szavakat. Ubul érkezése persze felborítja Garfield tökéletes világát. Ezért mikor a kutyus eltűnik a gonosz Happy Chapman karmai közt, azt gondolhatnánk, Garfield örvendezik. Ám tőle szokatlan módon, tele energiával, bátorsággal és önzetlenséggel, kiragadja saját magát lusta életéből, és akcióba lép.

Jégkorszak: A nagy bumm
HBO - május 27., 18.25
Korhatárra való tekintet nélkül megtekinthető!

Motkány véletlenül egy jégbe fagyott űrjárműre akad, természetesen nem ért semmit, és természetesen hihetetlen folyamatokat indít be - pedig csak egy makkot szeretne elspájzolni. Ez alatt Manny a férjhez készülő lányától való elszakadást gyakorolja, Diego, szintén rájön, hogy a kardfog nem feltétlen akadálya a családalapításnak, és Sid kénytelen szembenézni a ténnyel: az összes barátja rátalált az igaz szerelemre, csak ő nem. De azután szembenéz egy dögös lajhárlánnyal...

Delfines kaland
Cool - május 27., 18.30
12 éven felülieknek ajánlott!

Rákcsapdába esik a fiatal nősténydelfin, és súlyosan megsérül. Az életét egy parton bóklászó kisfiú menti meg, ám az orvosoknak amputálni kell az állat farkát. Nem sok esélye van az életben maradásra, ám a tizenegy éves Sawyer nem adja fel. A magába forduló kisfiú és a Winter nevű delfin között barátság szövődik. Sawyer minden követ megmozgat, hogy megmentsék, ráveszi az orvost, hogy készítsen farokprotézist a delfinnek, hogy az újra úszni tudjon. Kitartása végül eléri eredményét.

Shrek a vége, fuss el véle
TV2 - május 27., 18.55
12 éven felülieknek ajánlott!

Shrek már nem az a félelmetes óriás, akit egykor megismertünk: ha valaki meglátja, nem kezd el sikoltozva az ellenkező irányba rohanni. Békés családapa és köztiszteletben álló híresség, akit megsüvegelnek, ha felbukkan az utcán, és autogramot kérnek tőle a vasvillára. Nem csoda, hogy nem érzi jól magát a bőrében, meg akarja találni régi önmagát. Ehhez azonban a Túl az Óperencián torz, alternatív változatán keresztül vezet az út. Ott, ahol üldözik az ogrékat, a gonosz Rumpelstiltskin a király, és nem ismerik egymást Fionával. Shreken a sor, hogy helyrehozza, amit elrontott, megmentse barátait, visszaállítsa a világ rendjét, és visszaszerezze szerelmét.

Utazás a Föld középpontja felé
Viasat3 - május 27., 19.10
12 éven felülieknek ajánlott!

Trevor Anderson professzor az unokaöccse, Sean és a csinos izlandi idegenvezető, Hannah oldalán nekivág, hogy megtalálja a vulkánt, amely eltűnt testvére szerint a Föld kérge alatti rejtélyes világba vezet. Rá is bukkannak a különleges átjáróra, ahol kezdetét veszi életük legnagyobb kalandja. Földalatti szörnyek, lávafolyamok és úszó szigetek között próbálják túlélni a kalandot, melynek során az eltűnt fivér körüli titkokra is fény derül.

Verdák
RTL Klub - május 27., 19.20
6 éven felülieknek ajánlott!

Villám McQueen hírnévről és dicsőségről álmodik, minden vágya, hogy elhódítsa a Szelep Kupát. Egy napon a versenyverda szedi a dísztárcsáit és felkerekedik. Padlógázzal tart Kaliforniába, ahol hírnévre tehet szert, ha sikerül legyőznie a két legnagyobb ászt a mezőnyben. Útközben vetődik az álmos kisvárosba, Kipufogó-fürdőbe, ahol ráébred arra, mi az, ami valóban fontos az életben. Kalandjai során találkozik Hudson Dokival, a vidéki orvos és bíró valójában háromszoros Szelep Kupa győztes. Ott van azután Sally, a dögös Porsche 911, és a rozoga autómentő, akinek rozsdás karosszériája alatt érző motor dobog.

2017. május 28., vasárnap

Elvarázsolt kastély
Film+ - május 28., 12.45
12 éven felülieknek ajánlott!

Jim Evers ingatlanügynök egyik este telefonhívást kap Edward Graceytől, aki birtoka eladását szeretné rábízni. Jim és Sara felkerekedik családjával, hogy megnézzék az ingatlant. A lápvidék eldugott részén álló, ködbe és rejtélybe burkolózó kastély valaha New Orleans legtehetősebb famíliának volt a fenséges otthona. Mára azonban ijesztő, düledező épület, amelyet állítólag egy XIX. századi menyasszony és átkozott vőlegénye, valamint 999 szellem lakja. Jim kezdetben csak legyint Gracey kísértethistóriái hallatán.

Ovizsaru
TV2 - május 28., 15.00
12 éven felülieknek ajánlott!

John Kimble négy éve dolgozik azon, hogy a gátlástalan dílert, Cullen Crispet hűvösre tegye. Crisp végül egy gyilkosság során lebukik, ám a kelleténél hamarabb szabadul a sittről. Miután végzett a koronatanúval, bujkáló felesége után ered, hogy fiát elrabolja. John Kimble és társa mindent bevet, hogy időben kiderítse, melyik gyerek Crisp fia. A terminátor külsejű zsaru nem is sejti, hogy élete legnagyobb kihívása várja: óvónőnek kell álcáznia magát, és egy csapat óvódással kell megbirkóznia.

Az arany iránytű
RTL Klub - május 28., 15.40
12 éven felülieknek ajánlott!

Lyra, az árva kislány az oxfordi Jordan College neveltje, egyben egy párhuzamos világ lakója, amelyben a mindent átfogó Magisztérium sötét képviselői, az átkosok gyerekeket rabolnak. Az a hír járja, hogy az Északi-sarkon fekvő kísérleti állomásra viszik őket. Amikor Lyra legjobb barátja, Roger is eltűnik, a kislány megfogadja, hogy akár a világ végére is elmegy, hogy megmentse őt.

A kölyök
Prime - május 28., 16.50
12 éven felülieknek ajánlott!

Ha az ember negyvenéves, agglegény, sikeres és elegáns, de naponta legalább négyen nevezik szemét alaknak, elbizonytalanodhat kicsit. Russ Duritz, imidzsügyi tanácsadó azonban nem bizonytalanodik el, mindenkiről megvan a véleménye, és mindenkinek el is mondja. Ám negyvenedik születésnapja közeledtével furcsa dolgok történnek vele. Beköltözik hozzá egy kisfiú, aki kétballábas, elűzhetetlen, Rustynak hívják, és zavarba ejtően hasonlít kéretlen szállásadójára. Hamarosan rájön a hasonlatosság okára és arra, hogy mind a ketten nagyon nagy bajban vannak.

Kung Fu Panda 3
HBO - május 28., 18.25
6 éven felülieknek ajánlott!

A pandák békés, pocakos lények, és Po valószínűleg fajtája legtökéletesebb példánya. De amikor találkozik elveszettnek hitt apjával, úgy érzi, még sokkal jobb lett körülötte a világ. A két panda együtt kel útra, és vándorol egy csodálatos, védett pandaparadicsomba, ahol csupa kedves, jó fej panda él.
És ez nem mindenkinek tetszik. A gonosz Kai egész Kínában legyőzi a Kung Fu mestereit, és most hőseink lakhelye felé közeleg. Po nem tehet mást, vérző szívvel félreteszi a nudlistálat, és a falujukban lakó barátságos és kedélyes, esetlen és játékos pandamackókat felkészíti a harcra. Különleges edzésmódszerének köszönhetően, a pandák legyőzhetetlen harcosokká válnak.

Turbó
Prime - május 28., 19.00
6 éven felülieknek ajánlott!

Minden álom valóra válhat. Minden álmodozó elérheti, amiről álmodik. Csak nagyon gyorsnak kell lennie. Turbo hisz a saját vágyai megvalósulásában: a sebesség megszállottja, a száguldás szerelmese, és tudja, hogy a versenypályán a helye. Még akkor is, ha a csigák nem a gyorsaságukról híresek, és a többnyire lassú és visszahúzódó csiga-társadalom nem is nagyon érti pörgős csigatársát. Ő azonban nem adja fel, és amikor egy furcsa baleset még jobban felgyorsítja, nekifut élete - és minden csiga - legnagyobb vállalkozásának: indulni akar az Indianapolis 500-on. Esélytelennek látszik, mégis a győzelem felé száguld: nem csoda, ha filmsztár válik belőle.