Hétfő őszi színekkel

Az őszi vegyes salátához hasonlatosan próbáltam koronként és műfajonként egymást keresztező programokat ajánlani, bármit is jelentsen ez szemantikailag, de így alakult. Gyerekeskedés után belecsapunk a meditatív lecsóba, amit színház követ, mintegy átmenet a színpadra, ahol végül muzikalitás ringat nyugalomra a mozi két szélén. Én értem. Akinek nem tetszik, színezze ki a képet, ha hazaért!

Csücsök, avagy a nagy pudinghajsza

Kolibri Fészek, október 18., 10:30

Császármorzsa király lányát, a finom Csokis Minyont elrabolja a gonosz Vérpuding. A kiszabadítására jelentkező nyalánk vitézek mind megfutamodnak a feladat nehézségei elől. Ekkor jelentkezik a királynál Csücsök, a kis kiflivég. Kalandos útja során találkozik a Rémsütikkel, a Bundáskenyérrel, a Vattacukorral, a Diós kalácsokkal és a bátor Marcipánegérrel.

Pettson és Findusz

Budapest Bábszínház, október 18., 15:00

Sven Nordquist Pettson és Findusz-történetei világszerte népszerűek mind az óvodás-kisiskolás gyerekek, mind szüleik körében. A címszereplők egy egyedül élő falusi ezermester, Pettson és minden lében kanál macskája, Findusz. Findusz - mint minden gyerek - ezer kérdést tesz fel, és ha nem tetszik neki valami, világgá megy. Pettson pedig - épp úgy, mint a felnőttek - szabályokat állít fel, olykor elveszti türelmét, de mindennél jobban szereti szeleburdi macskáját.

Instant-Fogas Hétfő

Instant-Fogasház, október 18., 18:00

Bulizz több tánc és koncertteremben, a belváros legnagyobb klubjában, ingyenes belépéssel egészen reggelig, ahol rezidens a DJ-k gondoskodnak a hangulatról!

Mike Stern / Bill Evans Band featuring Tom Kennedy & Nicolas Viccaro

Kodály Központ, október 18., 19:00

Mike Stern és Bill Evans zenekara igazi szupergroup! Mike Stern világhírű gitáros korábban Miles Davis, Jako Pastorius együttesének tagja volt, de játszott a a Blood, Sweat & Tearsben és a Steps Aheadben is. A 7 Grammy-díjjal büszkélkedő Bill Evans szaxofon-virtuózt pedig többek között Miles Davis, John Mclaughlin, Herbie Hancock és Mick Jagger is felkérte a zenekarába!

Oláh Ibolya - Női posta

Klebelsberg Kultúrkúria, október 18., 19:00

Valahol van egy nagy, központi szív-panasziroda. Talán egy égi főpostán, ahol mindenkit meghallgatnak. Ott ül-áll-beszél-énekel egy nő, akit, mondjuk, Ibolyának hívnak. Ma ő van szolgálatban ebben a hivatalban. A sok panaszra orvosság nincs. Feloldás – talán.

Tan Kapuja Buddhista Főiskola, Online, október 18., 19:00

Új, 11 alkalmas kurzus indul A Tan Kapuja Buddhista Főiskolán Mireisz László (A Tan Kapuja Buddhista Egyház elnöke) vezetésével.

Dante 700 – A Nemzeti Énekkar koncertje

Párizsi Nagyáruház, október 18., 19:30

Dante „1321-ben halt meg Ravennában, száműzve szeretett szülővárosából, Firenzéből. A költőóriás 700 év távlatából szól hozzánk, mai emberekhez, és kéri, hogy ne csak olvassuk és tanuljuk műveit, hanem elsősorban hallgassuk meg és kövessük őt a boldogsághoz vezető úton, vagyis Isten végtelen és örök szeretete felé.” Apostoli levelében e szavakkal emlékezett meg Ferenc pápa márciusban az egyik legnagyobb hatású európai költőről.

Minden jót, Elling!

RS9 Színház, október 18., 19:30

Skandináv komédia. Elling és Kjell egy hosszabb vidéki „szanatóriumi” pihenés után lehetőséget kapnak arra, hogy újra a mindennapok részeseivé válhassanak: Oslo központjában kiutalnak nekik egy lakást, ahol akklimatizálódhatnak. Ebben a mentoruk is a segítségükre van.

Varga Tibor 100 - Csodagyerekek a Pannon Filharmonikusokkal a Zeneakadémián

Zeneakadémia, október 18., 19:30

A hangverseny tisztelgés a 100 éve született hegedűművész és tanár, maestro Varga Gilbert édesapja, Varga Tibor előtt. Varga Tibor Győrben született 1921. július 4-én, 2003. szeptember 4-én hunyt el Grimisuat-ban. Hegedűművész, karmester és nemzetközi szintű zenepedagógus volt. Ő maga is már hatévesen belépett a zenei világba, tízévesen már Mendelssohn hegedűversenyét játszotta.

A BudaTeher bemutatja: Nagy-Babos Rebeka Quartet

Budapest Jazz Club, október 18., 20:00

Nagy-Babos Rebeka Cseh Péter jazz-gitárossal alkotott duójukat továbbgondolva 2019 végén alapította zenekarát Miskolczi Márkkal (nagybőgő) és Klausz Ádámmal (dob) kiegészülve. A quartet 2020-ban elnyerte a Müpa Jazz Showcase nemzetközi zsűri által megszavazott legjobb zenekar díját. Zenéjükben az improvizációnak és a modern zenei hatásoknak is fontos szerepe van.

Irány Moszkva!

Budapesti Távmozi, október 18., 20:00

1989-ben Svájcot megrázta egy mára szinte feledésbe merült botrány: több mint 700 000 embert figyeltek meg politikai meggyőződésük miatt. A titkos akták botrányának történelmi díszletei között játszódó történet főhőse a buzgó rendőr, Viktor Schuler. A férfit felettese a zürichi színházba küldi, hogy megfigyelje a baloldali érzelmű színházi szcénát. Hamarosan enged a kaotikus művészi életvitel varázsának...

Budapest Jazz Club, október 18., 22:00

Minden hétfőn este a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem fiataljai várják a spontán örömzenélés izgalmait kereső közönséget és a játékba bekapcsolódni vágyó zenészeket a Budapest Jazz Clubba.
Hétről-hétre más és más tehetséges LFZE hallgatókból álló formáció garantálja a felhőtlen szórakozással fűszerezett igényes jazz zenét és a változatos, improvizatív hétindító esteket!