Hétkezdő kultúrszemle

Már megint a gyerekeknek kedveznek a nap elején, de végül a jóságos felnőttek is megkapják a magukét. Egy kis irodalom után elkezdhetnek Sündörögni a zene világa körül, komolytól a komolytalanig, magyartól a külföldiig. Közben még nevethetnek is, a körülmények ellenére.

A Magyar Nemzeti Múzeum virtuális körbeölelése

május 11. 10:00

A Magyar Nemzeti Múzeum virtuális körbeölelése. A Közösségek Hetén kiderül, hogy milyen sokszínű a Magyar Nemzeti Múzeum és hogy milyen sokféleképp gondolkodunk róla!

 

Pici cica találkozó

május 11. 10:00

Minden héten vár titeket a Minimax Gyerekhajó a Facebookon, ahol Pici cica különböző programokat hoz számotokra! Mint tudjátok Pici cica is otthon tölti a napokat, de sokat gondol rátok. Hétfőnként együtt mozoghattok Pici cicával, minden alkalomra pörgős zenékkel és tánccal készül, amit meg is tanulhattok vele együtt. 

 

Trallala Zenebölcsi online

május 11. 10:00

TRALLALA ZENEBÖLCSI karonülőknek, totyogóknak. Éneklős, mondókázós, kacagtatós örömszerzés babáknak és mamáknak! A foglalkozásokat itt tudjátok követni!

 

Eke Angéla #karanténkult

május 11. 14:00

14:00-tól újra érkezik Eke Angéla színművésznő, és fontos-izgalmas témában tart felolvasást. Kapcsolódjatok ki, dőljetek hátra, és hallgassátok sok szeretettel! A bejelentkezést Angi és a Maradj Otthon! fesztivál facebookján követhetitek majd.

 

Kollár-Klemencz László a karanténban! Nyáry Krisztián kérdezi

május 11. 16:00

Május 11-én 16 órakor, Kollár-Klemencz László író lesz Nyáry Krisztián vendége és kérdezi arról, hogy mivel tölti a karanténos napokat és milyen olvasmányokat ajánl.

 

Balaton Sound - hogyan tovább?

május 11. 17:00

17:00-tól izgalmas beszélgetést láthattok, amely az idén elmaradó Balaton Sound Official témakörét vizsgálja meg alaposabban. A beszélgetés házigazdája Fülöp Zoltán, a Balaton Sound alapítója. Tartsatok velük a Nagyon Balaton Official facebookján május 11-én, hétfőn, 17 órakor!

 

Móser Ádám erkélykoncert élő közvetítés

május 11. 17:00

Móser Ádám harmonikás minden nap délután öt órakor ad egy minikoncertet, amin saját számait és improvizációit hallgathatod.

 

Mesélő online - rendhagyó storytelling foglalkozás (KERETEK)

május 11. 18:00

Mi ez? A MESÉLŐ egy storytelling foglalkozás. Egy olyan közösségi esemény, ahol a résztvevők egy adott témából inspirálódva oszthatnak meg egymással történeteket színházi játékok segítségével.  A MESÉLŐ Online tehát egy játék, amit egy időben, de mindenki otthonról teljesíthet.

Söndörgő 25 - Online Birthday Party

május 11. 18:00

Napra pontosan május 11-én ünnepli 25. születésnapját a Söndörgő. A délszláv népzenei hagyományokon induló, azt újraértelmező, és más irányokkal is kísérletező zenekar a tamburára épülő muzsika világszerte ismert képviselője. A negyed évszázadot a jelenlegi helyzethez alkalmazkodva online koncerttel, beszélgetéssel és filmvetítéssel ünneplik.

 

Held Online! - Hungarian Folk Singing Class (held in English)

május 11. 18:00

Bozzay Zina továbbra is folytatja angol nyelvű népdalkörét online videó formájában. Angol nyelvű magyar népdalkurzus, hétfőnként 18-20 óra között.

 

Szobafogság: előadás helyett élő adás - Papp Réka Kingával

május 11. 19:00

Hogy a házi feladat kellően házias legyen, Papp Réka Kinga felkötötte kockás kötényét és lekvároskanállal adagolja a gyerekek fejébe a szorzótáblát. Májusi karanténkörkép, újabb háztartási nótázásokkal.

 

MÁNE Mozi - Édeskeserű

május 11. 19:00

Azért, hogy ne távolodjunk el (fizikálisan) a kellőnél jobban, most ellátogatunk hozzátok a hét elején egy-egy előadás erejéig, hogy picit emlékeztessünk, hogy picit visszaadjunk, hogy picit veletek mulassunk. " (Hagyományok Háza) Az előadásokat a facebook és youtube csatornán keresztül tudjátok megtekinteni.

 

Karanténestek 42. - Budapesti Fesztiválzenekar

május 11., 19:45

Induljon a hetünk kamrazenével! Ismét online koncert a Budapesti Fesztiválzenekar próbaterméből, Rachmninov, Arie van Hoek, Beethoven és Dvořák műveivel.

 

Monday Concerts live on Staatsoper.TV

május 11. 20:15

A hétfői koncertek programja vokális és kamarazenei művekből valamint balettek részleteiből áll össze. A Bayerisches Staatsorchester zenészei, a Bayerisches Staatsballett táncosai és a Staatsoperben fellépő művészek produkcióit láthatjuk.

 

Dubioza Kolektiv Quarantine Show

május 11. 20:30

A 2003-ban Szarajevóban alakult Dubioza Kolektiv messzeföldön híres arról, hogy ahol megjelennek, ott ember lába nem marad mozdulatlan. A bosnyák zenekar a balkáni népzenét vegyíti a legkülönfélébb stílusokkal a hip-hoptól kezdve a punkon át egészen a reggae-ig, mindezt elektronikus zenei elemekkel bolondítva.