Hová kattints pénteken?

Megmondja most a PORT.hu! Bármelyik fülre kattintasz számos online program közül válogathatsz, de a Live rovatban megtalálod az aktuálisan nézhető előadásokat is.

Téli Meseműhely - Borostyántorony

Online, december 11., péntek, 11:00

Közeledik a fenyőünnep. Jelképét, az ünnepi díszbe öltöztetett fát elkészíthetitek otthon is, mindössze egy virágcserép, 3-4 hosszú gally, zsinór, egy kő (nehezéknek), valamint néhány hosszú leveles borostyáninda szükséges hozzá. Ha nem találtok borostyánt, megfelel a zöld krepp-papír is. Mesehallgatás után kezdjetek is hozzá!

Halmos Mónika - A rózsa gasztronómiája

Online, december 11., péntek, 15:00

Halmos Mónika online előadásából megismerhetitek a rózsa történelmét, gasztronómiáját és felhasználási módjait. Az előadás ingyenes, online, a videót az esemény napján fogják megküldeni az érdeklődők számára e-mailen keresztül, mely ezt követően pár napig lesz elérhető. Regisztrációs link

Karácsony a múzeumban - Online tárlatvezetés

Online, december 11., péntek, 16:00-17:15

Az Angyali üdvözlettől a Megtestesülésig vezető út csodája az elmúlt századokban számtalan művészt megihletett. Vajon mi alakította a születéstörténet szereplőinek és helyszíneinek ábrázolásmódját? Az egy órás online tárlatvezetés során a Szépművészeti Múzeum - Magyar Nemzeti Galéria legszebb karácsonyt ábrázoló alkotásaival ismerkedhettek meg.

ONLINE Okoskezek MINI Kezdő Babajelbeszéd workshop

Online, december 11., péntek, 16:00-17:30

Ha érdekel a jelelés, de még vannak kétségeid, viszont szívesen kipróbálnád, akkor ez az önmagában is kiválóan használható workshop a Neked való! Gyere el, próbáld ki! Tanuld meg a legfontosabb 55 jelet, hogy elkezdhesd a jelelést a babáddal és ráérezhess, hogy ez a Ti utatok-e!

Szakolczai Attila: Ávós világ a forradalom után

Online, december 11., péntek, 16:00

Az 1956-os forradalom leverése után olyan erőszak árasztotta el az országot, amelyről utóbb Kádár is azt mondta, hogy olyan még Rákosi idejében sem volt. A féktelen terror nem csak az "ellenforradalmárnak" tekintetteket sújtotta, annak bárki áldozatául eshetett. Az előadás a megtorlás ezen törvénytelen szakaszának halálos áldozatairól kínál információkat.

Harmónia Jazzműhely: Cseke Gábor Trio feat. Ludányi Tamás: Dave Brubeck est

Online, december 11., péntek, 17h

A száz éve született, korszakalkotó zongorista-zeneszerző munkásságát a zongorán Cseke Gábor értelmezi. Gábor hallatlanul sokoldalú zenész és csodálatos zongorista. A Modern Art Orchestra kulcsembere. Még a Budapest Jazz Orchestra tagjaként dolgozott együtt Peter Erskinnel és David Liebman-nel.

Líra Könyvklub élőben: Ljudmila Ulickaja: Csak egy pestis

Online, december 11., péntek, 18:00

Hagyományt teremtve a Líra Könyvklub minden hónapban meghirdeti a hónap gyermek és felnőtt könyvét. Olvassátok el, ismerjétek meg, és beszélgessetek egy jót a Líra Könyvklubban!

Kolibri Színház: Kippkopp gyerekei

Online, december 11-13.

Az előadásfelvétel 2020. december 11. péntek 18 órától vasárnap 24 óráig elérhető. Az előadás 3 - 7 éveseknek ajánlott, a Small Size Big Citizens EU-s pályázat keretén belül jött létre.

Kolibri Színház: Kövek

Online, december 11-13.

Az előadás 12 éves kortól ajánlott, időtartama 60 perc. A felvétel megtekintéséhez családonként elegendő egy jegyet megvásárolni, bármelyik kategóriából. Ezzel a jeggyel december 11 - 13 között bármikor megnézhetik az előadást.

Kolibri Színház: Emil és a detektívek

Online, december 11-13.

A felvétel megtekintéséhez családonként elegendő egy jegyet megvásárolni, bármelyik kategóriából. Ezzel a jeggyel december 11 - 13 között bármikor megnézhetik az előadást.

Látható és láthatatlan

Online, december 11., péntek, 18h

A Munka fotóelméleti szavalókórus performansza a Személyes távolság − Besnyő Éva fotográfiái című kiállítás finisszázsán.

Kolibri MobilMesék

Online, december 11., péntek, 18h

A járványügyi szigorítások miatt a színházak átmenetileg bezárnak, de a  kényszerszünet alatt is szeretnének veletek maradni és tartalmas ‘kolibris’ élményekkel színesíteni az otthon töltött napokat – ha nem személyesen, hát online!

Mi történt pontosan a kursaneci erdőben?

Online, december 11., péntek, 18:00

Kerekasztal-beszélgetés Zrínyi Miklós halálának körülményeiről. A járványügyi helyzetre való tekintettel a beszélgetés a Magyar Nemzeti Múzeum facebook-oldalán élő közvetítésben zajlik. A kerekasztal beszélgetés során felmerülő kérdéseket élőben, a komment szekcióban tehetik fel a kerekasztal résztvevői felé.

Légzőgyakorlatok az orvosi rendelőtől a tibeti barlangokig - Sambhala Tibet Központ

Online, december 11., péntek, 18:00-19:30

Az alkalmazott gyakorlatok a kezdők, és laikusok számára is ellenőrizhető, megtapasztalható és értelmezhető szinten lesznek magyarázva, a tibeti Nyingma (Kum Nye) vadzsrajána hagyomány nézőpontjából. A gyakorlatok publikusan elérhető szabadon oktatott módszereket mutatnak be és bátran alkalmazhatók, nem tartalmaznak titkos vagy veszélyes légzéseket.

Évadzáró szájharmonika klub Pribojszki Mátyás formációval és vendégeivel

Online, december 11., péntek, 18:00

Az évadzáró szájharmonika klubkoncerten Pribojszki Mátyásék mellett vendégelőadók is színpadra lépnek, a fergeteges hangulat ezúttal is garantált! A közönség nélküli koncert 18.00-kor kezdődik.

Zenthe Ferenc Színház: Kakuk Marci

Online, december 11., péntek, 19:00

Kakuk Marci állástalan külvárosi tekergő. A nők kedvence. Pénze, állása, lakása nincs, egyik napról a másikra tengődik, egyik ágyból a másikba kerül. És mégis, belső jókedve és szabadsága révén mindig talpra áll. Ehhez persze némi szerencse is szükségeltetik... 

A Liszt Ferenc Kamarazenekar adventi koncertje

Online, december 11., péntek, 19:00

Az egységes hangzás, a professzionális zenei felkészültség és összeszokottság a Zenekar önálló koncertjein hallható leginkább, mint amilyen a mostani is lesz!

Jászai Mari Színház: Az öngyilkos

Online, december 11., péntek, 19:00

A szatíra főhőse Szemjon Podszekalnyikov, munkanélküli, aki egy éjjel úgy dönt, véget vet életének. Elhatározásának élelmes szomszédjának hála gyorsan híre megy, és hamarosan a jelentéktelen kisember lakását elözönlik a rendszer kárvallottjai...

Fatal Error (OMC live sesion)

Online, december 11., péntek, 19:00

A részben ceglédi, részben budapesti Fatal Error zenekar 2020-ban a járvány és leállás ellenére sem hagyta porosodni hangszereit. Most december 11-én élő egyenesben ráadásul rendhagyó exkluzív és interaktív módon 19:00-kor bejelentkezik az OMC Twitch csatornáján.

Gózon Gyula Kamraszínház: Egy nyári nap

Online, december 11., péntek, 19:00

Az Egy nyári nap című színművet a kortárs norvég irodalom világhírű képviselője, Jon Fosse írta, akit a mai Ibsenként is emlegetnek. Prózái és drámái magyarul is olvashatók, számos darabját bemutatták már hazai színpadokon. Az Egy nyári nap először hangzik el magyarul, magyar színészek tolmácsolásában. (Kozma András rendező)

Hetero Sapiens

Online, december 11., péntek, 19:00

A “soft-rock” műfaján belül mozogva szinte már csak és kizárólag saját dalokat játszunk, melyek zeneileg a latin tánczenéktől a popon át a hard rock-ig nagyon sok mindent lefednek. Hangszerelésünkben pedig a fúvósok kaptak főszerepet az ének és a gitárok mellett. 2019 végén jelent meg második lemezünk Concordia címmel, ez 10 újabb szerzeményt tartalmaz, melyek jelenlegi koncertműsorunk gerincét képezik.

Homo Ludens Project: Szövegdiszkó

Online, december 11., péntek, 19:00

Újra közvetítik Szövegdiszkó - A nők hangja című előadásukat. Miért fontos a női hang az irodalomban? Mitől lesz hiteles? Erre keresik ismét választ. Az előadás a Vigyorgós pofád II. című produkció részprogramja. Irodalom, zene, színház, képzőművészet.

Olga Kern és az Óbudai Danubia Zenekar

Online, december 11., péntek, 19:30

A Filharmónia Magyarország megnyitotta virtuális koncerttermét és december 11-én Olga Kern zongoraművésznő és az Óbudai Danubia Zenekar hangversenyét élvezheti otthona kanapéjáról. Az koncert karmestere Vajda Gergely lesz.

Müpa Home LIVE - Emlékül - Pannon Filharmonikusok

Online, december 11., péntek, 19:30

Emlékezés, nagyszabású kompozíciók, ünnepélyesség - ekképpen lehetne összefoglalni a Pannon Filharmonikusok koncertműsorát. Beethoven barokkos stíluselemeket is tartalmazó, nagyszabású nyitányát „Császár” ragadványnévvel emlegetett utolsó zongoraversenye követi, majd Schumann II. szimfóniája segítségével tehetünk belső utazást, megismerve a komponista lelki-érzelmi világát.

Tercett-Trió-Trois

Online, december 11., péntek, 20:00

Kamaraprodukciók péntekenként este 20 órától az Opera Facebook-oldalán. Az esteket az Eiffel Műhelyházból közvetítik, ahol énekkari művészek zongorával kísért előadásai (művészeti vezető: Csiki Gábor), zenekari művészek kamarakoncertjei (művészeti vezető: Kocsár Balázs) kapják a főszerepet. Ezen az estén Magyar Nemzeti Balettintézet növendékei is megmutatják, milyen adventi hangulatú műsorszámmal készültek az online sorozat nézőinek.

Kronoszinklasztikus Infundibulum / titokzatostelepesek online koncert

Online, december 11., péntek, 20:00

Sajátos, a hiphop, a progresszív rock, az ambient, és a jazz fúziójaként létrejött hangzásvilágukat már több tehetségkutatón is bemutatták (Kikeltető, Szimpla Lemming), és előszeretettel ugranak fejest az ismeretlenbe az újabbnál újabb izgalmak és félelmek örök keresése közben.

Opus Online | Tímár Sára: Feljött immár az a csillag

Online, december 11., péntek, 20:00

Tímár Sára generációjának egyedi hangú, kísérletező kedvű énekese, aki 2011-ben elnyerte a Junior Príma Díjat magyar népművészet és közművelődés kategóriában. A Sebő együttes tagjaként került kapcsolatba az énekelt versek világával, a népi énekhang kreatív lehetőségeit pedig a Dalinda énekegyüttes alkotó alapítójaként keresi.

Online Zenés Körút: Kodály, Brahms

Online, december, 11., péntek, 20:00

Budapest akkor marad élhető, szerethető, lüktető világváros, ha kisközösségek erős, összetartó hálózatából épül fel. Ahhoz, hogy ez megvalósuljon, kulturális életünkben is új platformokra és szokásokra, friss élményekre van szükségünk. Ezt erősíti a Budapesti Fesztiválzenekar és a Főváros együttműködése. A koncert ingyenesen itt követhető.

e-Néző #03 - Dollár Papa Gyermekei: Otthon - film verzió

Online, december 11., péntek, 20:00

A Dollár Papa Gyermekei társulat Otthon című előadásának teljesen újragondolt, otthoni különkiadása a dogma filmek stílusában. Nem stream, nem konzerv. Film.

Örkény István Színház: Kiváló dolgozók – Igaz történetek a gondoskodásról (felvételről)

Online, december 11., péntek, 20:00

Ki gondoskodik arról, aki nem tud saját magáról? A Kiváló dolgozók az ő történeteikre és a színészek alkotó közreműködésére épülő dokumentarista előadás, amely evidenciának vélt társadalmi működésekre kérdez rá: lokális és globális problémákra, a színház szerepére, a segítségnyújtás értékére és kollektív emberképünkre. A november 8-i élő előadás felvétele.

Szokolay Dongó Balázs és Szokolay Ádám

Online, december 11., péntek, 20:00

Kortárs népzene Szokolay Ádám zongoraművésszel, a Bartók Világverseny győztesével és Szokolay Dongó Balázs Príma-díjas népzenész előadásában Kodály-Bartók Magyarországának, a Kárpát-medencei magyar kultúra néprajzi zenei bemutatásával.

Nemzeti Lovas Színház: A fekete álarcos lovas

Online, december 11., péntek, 20:00

A Nemzeti Lovas Színház akciófilmeket meghazudtoló látványvilággal, a legmenőbb cirkuszok ámulatba ejtő mutatványait megidézve és sokáig dúdolható dallamokkal kényezteti el a nézőket.

RavE Friday

Online, december 11., péntek, 20:00

RavE Friday, egy újonnan életre keltett E-zenei márka, a RavEra ajándéka minden aktív és nélkülözni kényszerült partyzónak. Olyan kompakt és hiánypótló esemény, ami klub szetteket varázsol otthonodba, miközben minden terméket kedvezményes áron (-10%, -20%, -30%...) szerezhetsz be a webshopon.

Karácsonyi készülődés – online kézműves foglalkozás a VM4K-ban!

Online, december 11., péntek, 20:00

Kézműves foglalkozásaik ünnepi ruhát öltenek és online térbe költöznek át – tartsanak velük minden szerdán és pénteken 20:00 órától a VM4K Facebook-oldalán és honlapján! Készítsen az egész család saját kezűleg ünnepi dekorációt – otthon, együtt!