Itt van minden érdekesség az új Batman-filmről

Március 3-tól látható a magyar mozikban Robert Pattinson-féle Batman, amiről össze is szedtünk 30 dolgot, amitől még izgalmasabb lesz ez a képregény adaptáció.

Talán indokolt a nagy érdeklődés  a film iránt - valaki még a gyereke születésénél is fontosabb eseménynek tartja a premiert -, elvégre ez az a Batman-sztori, ami 2016 óta a csőben van. Igaz, eleinte ezt a filmet Ben Affleck rendezte volna, mivel az ő főszereplésével csatlakozott volna rá a meglévő Batman Szuperman ellen és Igazság ligája univerzumhoz. De Afflecktől elvették a rendezést, aztán a főszerep is repült. A projekt kerülhetett volna a Szárnyas fejvadász 2049 és a Dűne rendezőjéhez (Denis Villeneuve), sőt, Ridley Scott is megkaphatta volna a melót. Végül Matt Reeves lett a befutó rendező. Ezzel ő és Tim Burton az a két Batman-rendező, akik A majmok bolygója franchiseban is aktívan közreműködtek. 

Forrás: InterCom

 

Az az előzetesekből és a szereposztásból is látszik, hogy ez a film még köszönő viszonyban sincs az utóbbi idők DC képregényfilmekkel. Elvileg nem csatlakozik sem az Igazság ligája, sem a Nolan-féle trilógiához, de még a szintén mindentől független Jokerhez sem. Eleinte még a címben sem akart Batman lenni ez a film: a kezdeti időszakban Venegance, azaz Bosszú munkacímen futott a projekt. Egyetlen egy kapcsolódási pont van: Pattinson Batman-filmjében van egy jelenet, amit ugyanott vettek fel, mint A sötét lovag egyik jelenetét. Ezt.

Reeves elárulta, hogy nagy hatással volt rá három Batman-sztori is, a Hosszú Halloween, A kezdet kezdete és az Ego. Miközben írta a forgatókönyvet végig a Taxisofőr zenéjét hallgatta. De volt még egy szám, ami nagyon tetszett neki: a Nirvanától a Something in the way, ami talán nem meglepő módon pont hallható a film első előzetesében. 

Kalandos út vezetett a márciusi premierig, mivel már  forgatás sem volt egy egyszerű menet. 2020 januárjában, Londonban kezdték el felvenni a jeleneteket. Ez ment is egészen március 25-ig, amikor a koronavírus miatt le kellett állni. 5 hónap kényszerpihenő után augusztusban a stáb megint munkába állt. De pár nap elteltével megint le kellett álni, mégpedig azért, mert Robert Pattinsonnak pozitív lett a koronavírus tesztje. Amint a főszereplőt alakító színész rendbe jött, minden mehetett tovább, így 2020 szeptember 17-től egészen 2021 március 14-ig tudtak forgatni. A világjárvány természetesen a film premierjére is kihatott. Az eredeti tervek szerint 2021 június 25-én került volna mozikba. Ezt eltolták október 1-re. Amit átcsúsztattak október 5-re. Végül a Warner Brothers áttette az egészet 2022 március 4-re. 

Még ennél is több izgalmas információk van a filmről, amit ebben a videóban szedtünk össze.