Ked(d)veskedő

Mi kiválogattuk, nektek már csak az a dolgotok, hogy válasszatok magatoknak valami jó kis időtöltést.

Harisnyás Pippi

Online, június 8., 08:00

Ki ne ismerné a svéd írónő copfos bajkeverőjét, az örök rebellis, neveletlen Pippit? Mellette nem lehet unatkozni, mert ő az, akivel mindig történik valami, de akinek mindig helyén az esze és a szíve. Pippi kalandjai Novák Eszter rendezésében elevenednek meg.


Kőműves Kelemen

Online, június 8., 11:00

„Alkotni születtünk erre a földre, nemcsak megélni szép napokat.” Ez Kőműves Kelemen hitvallása, amelynek jegyében az épülő Déva váráért hajlandó feláldozni a legdrágábbat számára: a feleségét. De vajon mennyire tartós és áldott az eredmény, ha az ára egy ártatlan ember élete? 


Elektromosság, és ami mögötte van - Elektromosság

Csodák Palotája - CSOPA (Öveges terem), június 8., 12:00

Az előadók megmutatják, mitől lesz veszélyes az elektromos áram, hogyan lehet gigászi feszültséget veszély nélkül megtapasztalni, és miként függ össze az elektromosság és mágnesesség.


EGYkisKEDD

PaviloN, június 8., 16:00

Ha szereted a minimált, a micro houset és a hasonló stílusú zenéket akkor ez a te esemény sorozatod!
Első alkalommal akik a válogatott lemezbemutatást végzik: 34U, Andrija Jäger, Dubtist, Sunny.


A fagy birodalma - Hőtan

Csodák Palotája - CSOPA (Öveges terem), június 8., 17:00

Látványos jelenségeken keresztül tapasztalhatod meg milyen extrém hőmérsékletek uralkodnak a világunkban, és ezeket hogyan lehet megszelídíteni. Megvizsgálhatjátok azt is, miként viselkednek az élő szervezetek ilyen körülmények között.


In memoriam Molnár Éva

Fészek Művészklub, június 8., 18:00

A Fészek Galériát 1959-ben alapító művészettörténész-vezetője előtt a művész-barátok 1-1 művel tisztelegnek.


Szalontai Ábel: Csillagöböl

Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központ (Projekt Room), június 8., 18:00

Szalontai Ábel Csillagöböl című kiállítása egy évtizedek óta készülő fotósorozatból álló reprezentatív válogatás. A világítódobozokban installált képek és a rövid, mozgóképes alkotások a tengerek és a kikötők világát, az ott élők és az átutazók történeteit rajzolják ki.


Berényi Anna: Richter - Richter Gedeon regényes életrajza

Online, június 8., 18:00

Berényi Anna Richter - Richter Gedeon regényes életrajza című könyvéről a szerző Szegő Jánossal beszélget.


Madarak

 Újszínház - Bubik István Stúdiószínpad, június 8., 19:00

Arisztophanész, az ókori komédiaszerző Madarak című művének hatására írta Katona Imre a hetvenes évek egyik emlékezetes darabját. Az Egyetemi Színpadon tartott bemutató annak idején szenzációt keltett. Nem ok nélkül, hiszen egy fiatalokból álló csapat megpróbálta kimondani azt, amiről még csak szót ejteni sem lehetett.


Sasa Lele - Post-covid Soirée, vendég: Damara

Kobuci Kert, június 8., 19:00

A Sasa Lele egy egészen friss formáció és mivel 2020 elején álltak össze, a történetük nagyban a világjárvány által lett megírva. A bemutatkozó koncertjük elmaradt. Kétszer is. Az EP bemutató koncertjük szintén elmaradt. A nehézségek ellenére így is volt lehetőségük fellépni a Dürer Kert, a Szimpla Kert és a Kobuci Kert színpadain és bejutottak a NKA támogatott induló zenekarai közé.


Keep Swinging

Budapest Garden, június 8., 19:00

Szeretettel vár a Keep Swinging Egyesület minden érdeklődőt nyáresti szabadtéri táncestjén, minden héten kedden 19:00 és 22:00 között. A program azoknak szól, akik szeretik a jazz zenét, a swing táncokat vagy csak örömüket lelik a vidám táncosok nézésében egy hideg ital mellett.


Gábor György: Talmud, Tóra és a többiek 9.

Online, június 8., 19:00

Sára meghal. Ábrahám földet vásárol a temetéshez. Ábrahám újranősül, további gyerekei születnek. Ábrahám fia, Izsák, Mezopotámiából hoz feleséget. Rebeka a kútnál. Rebekának ikrei születnek: Ézsau és Jákob... Túravezető: Gábor György.


Harmónia Jazzműhely: Jazz Csillagvizsgáló 2. nap

Online, június 8., 19:00

A Jazz Csillagvizsgáló a legfiatalabb együttesek tehetségbörzéje.


Amazonok – Három év múlva

Rózsavölgyi Szalon Arts & Café, június 8., 19:30

A Rózsavölgyi Szalonban 2015 decembere óta nagy sikerrel játsszák Jean-Marie Chevret Amazonok című darabját. A Franciaországban és a világ sok országában is nagy sikert aratott darabnak végre megszületett a folytatása is, amely három évvel előre repíti a nézőt az időben.


Hogyan értsük félre a nőket? - Csányi Sándor színházi estje

MOM Kulturális Központ, június 8., 19:30

Mi a teendő abban az esetben, ha az ember a szülőszoba ajtajában döbben rá arra, hogy nemcsak a gyerekekkel nem tud bánni, a nőkkel sem? Miért a mi hibánk, ha Ők rosszat álmodnak? Miért baj, ha őszintén válaszolunk arra kérdésre, hogy fogytam-e? Érdemes-e, a friss jogosítvánnyal vezető feleségünknek tanácsokat osztogatni a forgalomban? Eljön-e az a pillanat egy nő életében, amikor azt mondja: Köszönöm, van elég cipőm, nem kell több.


1948 – Az Erdődy Kamarazenekar koncertje

Online, június 8., 19:30

1948 – a magyar történelemben a „fordulat éve” gyanánt vált híressé és hírhedtté, míg a szovjet és a formálódó keleti blokk zenei életében a „formalizmus” ellen indított ádáz harcot hozta el ez az esztendő. A koncert programja ennek a nehéz évnek a zenei terméséből kínál reprezentatív, egyszersmind az ellentmondásosságot jól érzékeltető válogatást magyar, lengyel és orosz kompozíciókat felvonultatva.


Beatz x Poe's az A38 Hajón: Czinki Ferenc, Pallag Zoltán, Nemes Márk

A38 Hajó, június 8., 20:00

Június 8-án sokoldalú tehetségek mutatják meg slammer arcukat a fedélzeten; a Beatz x Poe’s spoken word estjén Czinki Ferenc, Nemes Márk és Pallag Zoltán harmonizálják rímeiket az ATMO ritmusára.


Kingdom

Online, június 8., 20:30

Kingdom – talán a létező leghierarchikusabb szervezet, de e valóságon túli valóságban létezik hierarchia egyáltalán? Ha minden összefügg egymással és elválaszthatatlanul egy, akkor hogyan lehet alá és fölérendeltség? Akkor a harmónia uralkodik a hierarchia helyett? Ám milyen ez a harmónia? Lehet, hogy ez az egymásmellettiség harmóniája?