Kiderült, kiket tartóztattak le Matthew Perry halálának ügyében

A Jóbarátok sztárjának halálával kapcsolatban többek közt két orvost, a színész asszisztensét és a „Ketaminkirálynő” gúnynevű bűnözőt vádolták meg.

A hatóságok többeket is letartóztattak a Jóbarátok sztárjának halála miatt, és állításuk szerint Matthew Perry haláláért egy „széleskörű földalatti bűnszervezet felel”. Összesen öt embert tartóztattak le, ezek közt van a színész asszisztense, két orvos és egy „ketamin királynő” néven ismert nő.

az előzmények

Több ember ellen is vádat emelhetnek Matthew Perry halála miatt

A nyomozók még keresik, kitől szerezhette a Jóbarátok sztárja a halálát okozó ketamint.

Tovább

 

A vádlottak

Az ügy fő vádlottjai

  • a „Ketaminkirálynőként” emlegetett 41 éves nő, Jasveen Sangha,
  • és egy „Dr. P-ként” emlegetett orvos, Salvador Plasencia, aki a sürgősségin dolgozott.

Sanghának állítólag volt egy „rejtekhelye” Észak-Hollywoodban, ahol több ezer dollár értékű illegális kábítószert találtak. A két vádlottat többek közt ketamin halálos kimenetelű terjesztésével vádolják.

A másik három, nem fő vádlott

  • Kenneth Iwamasa, Perry asszisztense,
  • Erik Fleming, akit Perry barátjaként és utcai drogdílerként jellemeztek,
  • és egy másik orvos, Mark Chavez.

Állítólag a két orvos szerezte a ketamint Iwamasának, aki Perrynek injekció formájában beadta azt. A hatóságok állítása szerint 2023 szeptemberétől 2023. október 28-án bekövetkezett haláláig hárman körülbelül 55 000 dollár értékben 20 fiola ketamint adtak el Perrynek.

„Ezek a vádlottak kihasználták Perry függőségi problémáit, hogy meggazdagodjanak. Tudták, hogy amit tesznek, az helytelen. Tudták, hogy amit tesznek, azzal nagy veszélybe sodorják Perryt, de mégis megtették. Végső soron ezeket a vádlottakat jobban érdekelte a haszonszerzés.”

– hangzott el a rendőrségi sajtótájékoztatón.

Forrás: Frederick M. Brown / Getty Images

 

A bizonyítékok

A bizonyítékok közt szerepel többek közt a vádlottak telefonján talált titkos szövegküldő alkalmazásokban – például a Signal applikáció – lévő üzenetek. Ezek részletesen feltárják az eseménysort, ami a színész halálához vezetett. Perry holttestét egy asszisztens találta meg: a színész 2023. október 28-án megfulladt a Pacific Palisades-i otthonában lévő medence pezsgőfürdőjében, miután a halálos adag ketamin hatására szív- és érrendszeri túlműködés és légzésdepresszió lépett fel nála – közölte a Los Angeles megyei halottkémi hivatal.

A vád szerint Sangha adta el azt a ketamint, amely Perry halálához vezetett.

A vádlottak állítólag megpróbálták eltussolni tettüket, miután elolvasták a Perry haláláról szóló híreket. A színész halála után Plasencia állítólag meghamisította az orvosi feljegyzéseket. Fleming, Iwamasa és Chavez is bűnösnek vallotta magát.

 

(via The Hollywood Reporter)