Kidobós - Sok flúg disznót győz

A tipikus tohonya férfiak testmozgást mímelő klubja ellen indít véres hadjáratot az újkori egészségmániát egy pszichopata szintjén űző, Schobert Norbira hajazó figura, a hatalmas konditeremhálózat álmát szövögető fitneszguru.

A csupa vesztesből álló hímklub vezetője, a mackós testalkatra gyúró Peter La Fleur (Vince Vaughn) azonban életében először komolyan felveszi a kesztyűt, és kidobós bajnokságra nevezi idétlen csapatát, hogy a horribilis számlákat kifizetve nyugodt szívvel beinthessen a kis klubját felvásárolni és birtokolni vágyó konkurens terem-tulajnak, White Goodmannek (Ben Stiller). A kidobós verseny azonban kemény játék, bár miután az első komolyabb ellenfél, a tízéves kislánycsapat kiesik a versenyből doppingvétség alapos gyanúja miatt, hétköznapi hőseink bejutnak a döntőbe, ahol nem más, mint a velejéig romlott Goodman és gyilkos csapata várja őket egy kemény, mindent eldöntő csatára.

Végre egy felhőtlenül szórakoztató vígjáték. Hogy alpári-e? Az, de még mennyire, de ezúttal a toaletthumor mégsem bántó, mintha saját alapszabályain ironizálna, ettől válik fergetegessé a komédia, ahol a mélabús Vince Vaughn és az izgága Ben Stiller mérkőzik meg egymással egy hatalmas kidobósmérkőzés keretein belül. Már a témaválasztás sem mentes az iróniától, hiszen a történet levezetése a tipikus amerikai sportfilmek sémáját követi, mint a Baseball bikák vagy a Kerge kacsák, természetesen groteszk módon ábrázolva az agyonhasznált zsánert. Adott a lúzer csapat a bajban, a kegyetlen ellenfél, a nagy bajnokság és persze az elsöprő győzelem - s mindez hihetetlenül szórakoztató, szellemes formátumban előadva.

A horrorsérós cingár fitnesz-fajzatot valósággal Stiller gesztuskészletére és fizikumára szabták, akinek méltó párja a visszafogottan vicces Vaugn, kettőjük párosa emeli ezt a filmet a legjobb vígjátékok közé.