Klip-film

Messziről, a tengeren túlról indul a történet. Valami határokon átívelő családi tragédia lappang itt, vélhetően. De a pergő képekből vágott film nem sokat időz a részleteknél, hiszen máris jön az újabb akció, száguldunk tovább a következő képre.

Az alapképlet körülbelül a következő: egyszerű, de jóravaló amerikai gyerek a magyar dzsungelban, azaz Budapesten, ami a filmből a bűnözés mekkájának látszik. Nem kétséges, hogy létezhet olyan keresztmetszet, melyben a magyar fővárost ellepik a gonosz pornócápák és különféle maffiafőnökök. Mindenki szív valamit: bűnszagú itt az élet. Helyenként szinte már komikus, mennyire igyekeztek az alkotók sötétre festeni a kupi-hétköznapokat! Csákányi Eszter remekel a kuplerosnő szerepében: őt érdemes nézni.

A rendező, (az amerikai származású) Steven Lovy naiv amerikai sémát valósít meg filmjében, egy modern mesét, amit realisztikus történetnek, vérvalóságnak álcáz. A főszereplő fiút minden baj eléri itt nálunk: ellopják a pénzét, apja nélküle utazik vissza Amerikába. Mégis talpra áll, dj-ként dolgozni kezd és meseszerűen jóra fordul a sorsa. A gonoszok elnyerik persze méltó büntetésüket, a drogos leszokik a kábítószerről és jó útra tér. Nagyon kilóg a lóláb. Mindenesetre jó felfedezni ismerős budapesti utcarészleteket a filmben és helyenként a zenei anyag (Korai Öröm, Balkan Fanatik) sem megvetendő. A fiút egyetlen szenvedély hajtja, hogy találkozzon álmai nőjével, akit internetes pornó-oldalon látott. Tini-filmek örök témájaként túl kell esnie az első "beavatáson", hogy a szex után a szerelemre is rátaláljon.

"Zenéről, szerelemről, pornóról szól" és "Ez nem sima művészfilm, inkább közönség" - mondja saját művéről Lovy. És valóban: három szóban össze is foglalható, amit látunk. Lecsúszik ez a film, hiszen olyan gyorsan pereg.
Kulka János nagyszerű a szigorú apa szerepében, ahogyan Koós Olga is nagymamaként. A sztori szerint nekik van itt rendezetlen múltbeli ügyük. A film ügyes dramaturgiai csavarral zárul: a fiú helyett a nagymama érkezik meg a távoli Amerikába. Itt hátra kell dőlni és meglepődni, hogy még ezt is tudja ez a mozi.