Meryl Streep ezzel a szereppel tudott a legjobban azonosulni

Egy kevésbé ismert, nyolcvanas évekbeli thrillerről van szó.

A színészi játék lényege, hogy mindig más és más figurákat kell eljátszani, más karakterek bőrébe kell bújni – de néha a színész olyan szereppel találkozik, ami meglepően közel áll hozzá, mi több, szinte teljesen olyan, mint ő. Így járt korunk egyik meghatározó színésznője, Meryl Streep is.

Forrás: Arturo Holmes/Getty Images

 

Egy életrajzi thriller

Meryl Streep pályája során számtalan valós személyt alakított már a filmekben, és ezek közül került ki az a karakter is, aki közel áll hozza. Ám meglepő módon egy kevésbé ismert, nyolcvanas évekbeli thrillerről van szó. Az 1983-as Silkwood című filmben Kurt Russell és Cher társaságában alakítja a címbeli Karen Silkwoodot, a rejtélyes körülmények közt elhunyt vegyésztechnikust és szakszervezeti képviselőt. Silkwood aggodalmát fejezte ki a nukleáris létesítményekben dolgozó emberek egészsége iránt, és ennek hangot is adott. Hogy bizonyítsa, a munkások veszélyben vannak, felfedte, hogy az ő szervezetében is megtalálhatók a plutóniumszennyezés nyomai. Ám mikor épp egy találkozóra készült egy újságíróval és egy szakszervezeti képviselővel, autóbalesetet szenvedett, és meghalt. Halála jó pár összeesküvés-elméletet szült.

 

Azt hiszem, Karen jobban hasonlít rám, mint bármelyik másik karakter, akit eddig eljátszhattam. Kisvárosokban nőttem fel, dolgoztam a megélhetésért, egy ideig egy vermonti kommunában éltem, ahol senkinek sem volt pénze, és senki sem tudta, hogy melyik dolog, kinek a tulajdona – pont úgy, mint Karen háztartásában. Úgy éreztem, nagyon hasonlítunk. És még egy hasonlóság: ha meghalok, senki sem fogja tudni, milyen voltam valójában, ez az igazság.

– mondta Streep.

Ez is érdekelhet

Meryl Streep majdnem kimaradt Az ördög Pradát viselből

A producernek eleinte senki sem akarta elhinni, hogy a drámai szerepeiről híres színésznő vicces is tud lenni.

Lássuk!

 

(via FarOut)